Zdarec, na konci sezony jsem odstavil mašinu s tím , že mi to ten zvuk už dělalo a nějak jsem to zatím neřešil, ale dělá to stále a tak se chcu zeptat, jestli se s tím už někdo tady setkal, případně nějaká rada, jestli to je řemenem nebo čím.
ten zvuk je od 1:42 YouTube Video
dělá to ten samej zvuk jako ta 1150 a stejně jak ona jenom na volnoběh.
Upravil davkoz dne 10.03.2014 15:49
Bmw R1150R
To je taky otazka. Muze to klidne delat cerpadlo ale to co popisuje v tom case dela ta dirka v koncovce.. to chce poslechnout nazivo s ne z ciziho videa
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Zkusím oživit tohle vlákno, protože mě zajímá stejná věc. Letos mi 1150 začala při studeném motoru vydávat takový písklavo-vrzavý zvuk, který odpovídá tomu v uvedené minutě na videu. Na volnoběh po nastartování to nedělá, až po přidání plynu. Vydrží to jen krátkou dobu a ten zvuk se mění podle otáček. Jen co se trochu motor ohřeje (pár vteřin), už to neudělá a to i po opakovaných startech. Nenapadá někoho, čím by to mohlo být? Jinak motorka jede a funfuje úplně bez v pohodě a nevšiml jsem si, že by to na něco mělo vliv. Ještě doplním, že mám originál výfuk.
Upravil Miho dne 09.07.2016 20:15
Jj, taky mi to začalo dělat. po nastartování u studeného motoru to párkrát divně zavrže a pak už nic. Mám 1150GS a origo koncovku. Přikládal jsem to padacímu rámu. Ale jde to jakoby z motoru.
Podívejte se na řemen. Mně to tak piskalo cca měsíc (jen studené,tak jsem to neřešil, ****) a pak mně praskl 200km od baráku. Protože nejsem žádný opravář, jen jezdec, tak jsem nevěděl, proč mašina přestala dobíjet. Po pomoci a radě od Cyrimoto ( byl jsem 40km od Prostějova) jak řemen vyměnit, jsem dal s tátou nový a písklavý zvuk už není.
vyky