Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze

DIODOVÉ PŘÍDAVNÉ SVĚTLA - místo xenonů ? ? ?
Robert
Přidané 04.09.2008 12:16

Registrace: 19.06.07
Už o tom někdo z vás četl nebo zaslechl víc ?
Někdo to nakousl mezi řečí ale zatím jsem o tom nic nenašel. Pochybuju že to nahradí dálkový xenon ale mlhovku možná. AUDI už je používá tak proč ne, a cena možná bude taky zajímavá.
Robert přiložený následující obrázek:

[3.64Kb]
Upravil Robert dne 04.09.2008 12:17
Asfalt nic moc, offroad sehr gutt und super.

TomasTT
Přidané 04.09.2008 14:02

Registrace: 15.03.07
Možná někdy v budoucnu. To co používá audi (nejen) jsou světla pro denní svícení. Světelný výkon xenonu co používáme (nevím jak jiné) je asi 3200 lumenů. Kolik by muselo být těch diod aby to udělalo takový světlo a v jaké parabole by musely být? Přijde mi že i schválená světla LED pro denní svícení (přídavná) jsou míň vidět než obyčejný halogen.
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
Pivos
Přidané 04.09.2008 14:24

Registrace: 17.08.07
Teda já co se dívám po Audi a jejich denních diodách, tak mi přijdou o dost silnější než klasický halogen....ale to je jen můj pocitCool

Edit: aha jak vidím špatně jsem si to přečetl, TomasTT píše přídavná dioda pro denní svícení a ne ta od Audi....ok
Upravil Pivos dne 04.09.2008 14:25
5.10.1842
www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven

TomasTT
Přidané 04.09.2008 16:09

Já myslel třeba tyhle:
www.stualarm.cz/FotoCache/BigOrig/sj-286E.jpg

Ty oční linky u Audi svítí ale taky jak to je obrovský...
Každopádně xenon zatím nepřekonalo nic, proto se taky používá pořád v autech jako nejlepší řešení.
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
jb
Přidané 04.09.2008 16:22

Registrace: 07.12.07
jak je to s zivotnosti xenonu v případě, že jezdim i kratke trasy.. neco jdu vyridit do mesta, popojizdim a furt roziham a zhasinam.. to xenonu asi moc nedela dobre ne ?
Uvazuju nad xenonem misto cocky, ale tohoto se bojim.. At mi za pul roku vybojka nezamava...
Ale kazda jizda v noci mě čím dál víc přesvědčuje, že standart svetlo na 1150 neni to prave..

T-Diesel
Přidané 04.09.2008 16:35

Registrace: 22.04.08
jo kolego, musis si sestelovat svetylka, at ti nesviti do korun stromu Wink

RadekGs
Přidané 04.09.2008 16:39

Registrace: 31.10.07
S těma diodama u Audi je to přesně jak píše Tomas TT. Jsou jen pro denní svícení,jakmile se setmí,samočině se sepnou normální xenony,protože s těma diodama by nebylo vidět nic.
To JB: To zhasínání xenonu nevadí. To spíš trafu....

TomasTT
Přidané 04.09.2008 17:12

jb: trafo resp. balast když má velkou kapacitu kondenzátorů, tak mu zapíná a vypínání vůbec nevadí. Jde jen o kapacitu těch kondíků. Výbojce je to jedno.

Jen pro zajímavost, za celou dobu co děláme xenony od TT, tak jsme měli jednu reklamaci nefungující výbojky a věř mi že s tím lidi padají... Není tam vlákno, pokud to nerozmlátíš tak není se čeho bát. Svítí to subjektivně 10x víc jak dálkové světlo 1150. Já měl přídavné, kamarád to vestavěné místo dálkového. Naprostá spokojenost a 100% návykovost.
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz

www.touratech.cz
Piky
Přidané 04.09.2008 19:44

Registrace: 06.08.07
Já používám přídavný xenon v kombinaci s mlhovkou a není co řešit světla jak ve dneGrin
Upravil Piky dne 04.09.2008 19:45
R1150 GS Adventure

Standa1
Přidané 04.09.2008 20:00

Registrace: 24.12.07
Když se tu nakouslo téma xenony rád bych přidal svoji zkušenost.Pokud je dobré počasí (dobrá viditelnost) je xenon bezesporu velký přínos pro bezpečnost.Prostě světlo jak ve dne,ale když je špatné počasí(déšť),tak si nemůžu pomoc,ale vidím(díky teplotě xenonu-namodralé barvě) prostě jaksi špatně.Díry na silnici vidím podstatně hůř než se světlem ze žárovky.Mlhovky to moc nezachrání.Vidím blbě,nebo se prostě bílé světlo do špatného počasí nehodí ??
icq.scatter.cz/status/386/247913182/status.gif

cerv
Přidané 04.09.2008 20:19

Registrace: 08.07.07
melikana napsal:
Mlhovky to moc nezachrání.Vidím blbě,nebo se prostě bílé světlo do špatného počasí nehodí ??

B je správně, světlo xenonové výbojky je opravdu „pohlcováno“ deštěm. Do mokrého počasí je teoreticky nejlepší žluté světlo, tedy klasická halogenová žárovka se žlutým sklem. Ale kdo by to všechno na motorku věšel...

www.carvago.com
randolf
Přidané 04.09.2008 20:26

Registrace: 27.04.08
cerv napsal:
melikana napsal:
Mlhovky to moc nezachrání.Vidím blbě,nebo se prostě bílé světlo do špatného počasí nehodí ??

B je správně, světlo xenonové výbojky je opravdu „pohlcováno“ deštěm. Do mokrého počasí je teoreticky nejlepší žluté světlo, tedy klasická halogenová žárovka se žlutým sklem. Ale kdo by to všechno na motorku věšel...

Tak si kup xenony a pred ne dej sundavaci zluty filtr Smile

petronelka
Přidané 05.09.2008 10:06

Registrace: 12.06.08
Súhlasím s "melikana" ,za jazdy v ideálnych podmiekkach a na svetlom asfalte je xenón luksus ale čierny asfalt a dážď to nie je nič lepšie ako nažltlý halogén ...
Okrem iného ćasté Zap/Vyp Xenonu škodí tak ako aj halogénu... Ideálny stav je pre kaźdý svetelný zdroj čo najmenej Zap/Vyp ... Mal som a už nechcem... Po posledných skúsenostiach som zvolil najsilnejší Philips , má síce najkratšiu źivotnosť no thumbs up.... Svetlu zdar...
Cesta je cieľ ...

TomasTT
Přidané 05.09.2008 13:01

Podle mě je ideální ta kombinace co jsem měl na 1150 - dálkové a tlumené klasické halogeny + xenon + mlhovka. Kombinací je dost aby si člověk nastavil světlo co zrovna potřebuje. Mlhovka co jsem měl (na pravé straně) svítila geniálně do stran a těsně před motorku a hodila se při dojíždění večer někde v terénu, protože všechny ostatní světla svítí moc daleko. Ten xenon v dešti není špatný ale musí se sklopit!
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz

www.touratech.cz
petronelka
Přidané 13.10.2008 13:15

Registrace: 12.06.08
"TomasTT" Tuná by som sa pristavil... čo by si odporučil od TT na svietenie spolu zo stretávacimi ? Čo sa týka dialkových je to jasné ... Ale tie stretávačky by som chcel vylepšiť... a nepltiť pokuty prípadne neoslňovať...Existuje také dačo vôbec?helpless
Cesta je cieľ ...

prezi
Přidané 31.10.2008 17:53

Registrace: 01.01.08
petronelka napsal:
"TomasTT" Tuná by som sa pristavil... čo by si odporučil od TT na svietenie spolu zo stretávacimi ? Čo sa týka dialkových je to jasné ... Ale tie stretávačky by som chcel vylepšiť... a nepltiť pokuty prípadne neoslňovať...Existuje také dačo vôbec?helpless

..taky si chci 11-ku trochu víc rozsvítit ať je mne dobře vidět, tak mne to také zajímá ...jak svítit "legálně" přídavnými světly ve dne?

...sice si myslím, že svítící mlhovky se dají "ukecat", ale záleží na jakého policajta narazíš - někdo ti jen řekne ať to zhasneš, někdo ti navíc napaří pokutu ...no a pokud svítíš denními světly, tak by nemělo svítit hlavní (asi) ...tož babo raď! hmm!

http://www.cenduro.cz
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 96
Členové on-line: 1
Bob

Registrováno: 8,730
Nejnovější člen: Stepan2

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.41 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI