Zdravím na začátku sezony
Mohl bych tady zas poprosit o radu? Chtěl bych si vyměnit náplně převodovky a kardanu. Mohl by jste mi někdo poradit (nejlépe s foto a šipkami) kde je výpušťák a nálevka převodovky a to samé u kardanu? Rád bych vyrazil do garáže s kompletními informacemi než tápat.
A ještě jedna věc. BMW doporučuje motorový olej 5W50. Lejete ten, nebo klasickou 10W40?
Kdyz se k tomu zohnes tak to uvidis...jiny srouby tam nejsou, nalivak nahore a vypustak dole.prevodovka a rozvodovka 80w90 api gl 5, motorovy davam polosyntetiku 10w40 automobilovy.
jo a kde si vycetl ten 5w50 ten snad v 80tych letech neegzistoval ?
Upravil Bohumil dne 24.03.2014 09:01
Kupredu spatki ni krok...
Musím se přiznat, že jsem to podrobně zatím nezkoumal. Tak doufám že to tak bude...přesto, kdyby byl někdo tak ochotný a mohl mi to fotkou zpřesnit, byl bych moc rád!:-)
Dnes odpoledne ti to teda vyfotim, nastesti mam v regale prevodovku i se zadkem tak se nemusim zohybat.je to ale fakt krasne videt.
To by bylo super!! Byl bych moc rád! Jinak k tomu motorovému oleji, používáš teda klasickou 10W40? V brožůře jsem četl doporučení na 5W50, ale shánět ho.....
Ano, normalni automobilovy 10w40.znacek na vybjer mas 3prdele v kazdych autodilech.jo a doufam ze vis kde je skovany oil filtr a ze na nej potrebujes klic.
Upravil Bohumil dne 24.03.2014 09:52
Hele a jakou výhodu pro Vás měl 20W50 že jste ho upřednostnily? Chci tam dát nějakou rozumnou volbu, na oleji šetřit nějako drasticky nechci, to je dle mého zrovna nesprávné místo na úsporu peněz.
Tak asi teda zvolím taky klasiku 10W40
No ja ho tam dal enom proto ze ho liju do geesa tak abych nemel dva druhy olejuu.ale jak rikam, temu starymu kacku moc nechutnal.takze proto sem dal 10w40 a zlepsilo se to.
Dle manuálu se píše pro K75 potažmo K100, že specifikace oleje má být API SE, SF, SG ( a samozřejmě k možnostem dneška i vyšší, např SJ atd.). Viskozita je dáne vkusem a uvážením každého soudruha s přihlédnutím na venkovní teploty, při kterých jezdí. Olej SAE 5W50 HWB - "BMW Super Power" je v manuálu uveden jako doporučený pro nasazení v extrémních podmínkách. Z uvedeného obrázku a vzhledem k tomu, že jezdím převážně při teplotách 10-30°C mi přijde logické použití oleje o viskozitě 20W50.
MaO přiložený následující obrázek:
Linhart89 napsal:
To by bylo super!! Byl bych moc rád! Jinak k tomu motorovému oleji, používáš teda klasickou 10W40? V brožůře jsem četl doporučení na 5W50, ale shánět ho.....
ja to vyfotim az zitra, neska sem dom nejel.vydrz prtka.
Moc díky! Musím souhlasit s MICHALEM, není moc takto ochotných lidí! Ještě jednou díky. Musím přiznat (a budu za ****a) že jsem si myslel, že náplň je v celém kardanu...ne jen pouze v zadní části....