Neměnil někdo gufero na výstupu z převodovky ke kardanu? Koupil sem fungl novej kardan,dneska sem se dal do výměny a po demontáži zadního ramene sem zjistil,že mě chčije gufero na výstupu z převodovky,takže musím sundat tu přírubu,co se k ní kardan šroubuje. Otázkou je jak? Předpokládám,že se musí vytáhnout šnek od tachometru a jak dál? Drží to tam nějak nafest? Je to na nějakej dvou/čtyřramenej stahováček,nebo jinej fígl? Pokud kvuli tomu budu muset převodovku sundat,tak asi rovnou proběhne rozborka,přeložiskování a asi bych dal rovnou dlouhou pětku.
je to tam na konusu , ta matka co je utažena na 220 Nm tu leda povolíš pneu povolovačkou nebo si stejně budeš muset vyrobit držák za ty čtyři šrouby s dírou na tu matku při utahování a pak stahovák ... pozor s novým guferem na ten kanálek okolo gufera ten zalepit silikonem ...
doplňky Touratech, diagnostika a servis moto BMW,KTM, a jakékoliv dle dohody ...
Matku mám dole,udělal sem si z kusu vinglu takovou páku s dírama na dva šrouby a stačilo to. Dneska vytáhnu náhon tacho,zajedu koupit nějakej dvouramennej stahovák a budu zkoušet,jestli se pustí.
Tak jak se dalo čekat,standartní dvouramennej stahovák na to nestačí,takže budu shánět od někoho stahovák na to určenej,nebo nechat vyrobit:-( Gufrero sem dneska objednal v renocaru,cena cca 600kč.
Tak sem pokročil. Kamoš mě vytočil stahovák,vnitřní závit M20x1,5,šroub koupenej ve fabory,stejně jako ty čtyři M8x1 a šlo to dolu uplně nádherně. Gufero už mám doma,tak bych to chtěl dodělat,akorát ještě čekám na ložiska do kyvky,ty jsem objednával teprve včera. Ale malej dotaz. K čemu je tam ten kanálek nahoře kolem gufera? Není to náhodou nějaký odvzdušnění převodovky? Protože když sem teďka vytáhl origo gufero,tak tam žádný stopy po silikonu,nebo jiným lepidle nejsou. Protože o jiným odvzdušnění nevím,tak abych něco neposral,než to tam naklepnu...
Jinak teda když už to je rozdělaný,tak zadná rameno komplet vyčištěno,klíč namazanej,nový pakny,kardan,ložiska kyvky,manžeta je stará rok,ta je ok a myslím že to zase trochu prokoukne. vikecb12.rajce.id...090488.jpg