nazdarek dneska si to tak svistim z Blanska a najednou vidim:
1. jedu cca 98 km/h
2. mam tam 6-stku
3. otacky 8000
ty otacky me dostali tak zastavuju vypinam motorku a otackomer se zastavil mezi 2500 - 3000, zapinam znova klic a vypinym a vidim, ze se raficka se pohla trochu dolu udelam to cca 4x a otackomer uz je zas na svem miste a do konce cesty cca 50km uz slapal vporadku
otazka zni, stalo se vam to nekdy uz ? co to mohlo zpusobit ?
Upravil schrek dne 29.03.2014 08:44
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
nedostala se ti tam voda? Nebo když si skládal palubku tak si něco neopomenul?
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
zacalo to delat az po cca 150 km a kdyz se to vratilo nazpatek tak uz zase nic tak uvidim , a na nic tam zapomenout nejde
a voda asi ne, neprselo a brodil jsem po sani az po tom co se mi to stalo s tim otackomerem a neni tam co bych blbe zapojil ten konektor jde jednim smerem mozna jen neni docvaknutej juknu na to jeste
Čeština můj koníček
Mám dojem /Pokud se pletu tak mne opravte/ že otáčkoměr je řešen krokovým motorkem, v tom případě pokud odpojíš proud zůstane ukazovat poslední polohu. takže by to mohl řešit špatný kontakt v konektoru.
Nejsem si jistý, jestli krokový motor umožňuje udržení polohy bez napájení. K vytvoření magnetického pole totiž využívá cívky. Naopak servomotor používá permanentní magnety.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
mne se zas pro zmenu zasekava palivomer :-D - nechtel sem zakladat dalsi vlakno ale asi to taky bude alektricky ne ? - nejdriv to celou zimu ukazovalo 0 i po ntankovani a ted t pr zmenu ukzazuej tak 90% - taky furt :-D
nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)
Spitfire napsal:
Nejsem si jistý, jestli krokový motor umožňuje udržení polohy bez napájení. K vytvoření magnetického pole totiž využívá cívky. Naopak servomotor používá permanentní magnety.
udrží,bez proudu zústane stále va stejné poloze, Podobnou věc mi dělal tachometr u Zafiry.
prave ze se nedrzel na stejnym miste porad poletoval jak sli otacky, mozan jak byl vypadek tak se udrzel a bral to ze je to nula a od te to daval
Čeština můj koníček
tak jsem to probral se svým kolegou z vedlejší katedry a udržení polohy závisí hodně na zatížení. brzdnou sílu tvoří po výpadku napájení ložiska a rotor(perm. mag.) s pólovými nástavci a hlavně v jaké ose je hřídel vůči tíhové síle. Takže je to klidně možné že se zaseknout na místě po výpadku.
Ale u tvých budíků je to spíše elektrický problém. Já bych zkusil pročistit kontakty a lehce je přihnout aby byl ve spoji silnější kontakt. Ještě by mě zajímalo, co posílá údaje otáčkoměru, snímač na klice? třeba ten je nemocnej.
Upravil Spitfire dne 29.03.2014 10:36
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
milanek napsal:
mne se zas pro zmenu zasekava palivomer :-D - nechtel sem zakladat dalsi vlakno ale asi to taky bude alektricky ne ? - nejdriv to celou zimu ukazovalo 0 i po ntankovani a ted t pr zmenu ukzazuej tak 90% - taky furt :-D
Někdo to tu již popisoval, pravděpodobně závada v plováku.
milanek napsal:
a nemel jsi zase pres zimu prazdnou nadrz? = odpalenej ukazovaci prouzek.
ja ho ale vzpamatoval po case.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
milanek napsal:
tu nulu to ukazovalo uz na podzim - a vzhledem k prubehu letošní "zimy" snad nebylo ani 14dni kdy bych na moto nesedel , onoto blbne uz dyl ale az během posledních 4 mes se to definitivne seklo - jak tu nekdeo psal zavada v plovaku - to je technicky opravitelny nebo zas nejakej PC svab co se meni kus za kus ?
nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)
milanek napsal:
tu nulu to ukazovalo uz na podzim - a vzhledem k prubehu letošní "zimy" snad nebylo ani 14dni kdy bych na moto nesedel , onoto blbne uz dyl ale az během posledních 4 mes se to definitivne seklo - jak tu nekdeo psal zavada v plovaku - to je technicky opravitelny nebo zas nejakej PC svab co se meni kus za kus ?
To takhle asi těžko říct,leda že už to někdo opravoval nebo měnil a dal si práci s tím zjišťovat v čem je závada jestli šlusnuté snímač či něco mechanickýho třeba na uložení plováku . Možná příčina by mohla být např v nečistotách v benálu pokud by se natankovalo něco cinknutýho- z vlastní zkušenosti vím jaký vliv má na palivoměr (snímač) např. meřo (čistý řepkový olej) na který jsme coby pokusní králíci byli nuceni minulý rok jezdit; během dvou dnů palivoměr začal ukazovat nesmysly a zpravilo se to až po opětovném delším používání klasické nafty.
kim přiložený následující obrázek: