Nazdar páni.
Mám problém...Na svojej 12 GS som menil pneu v servise a sám som si dával dole a aj späť kolesá. Som D.E.B.I.L lebo som na prednom kolese na pravom brzdovom strmeni zalomil jednu skrutku ...... Info z BMW je: strhnutý závit v strmeni..nový strmeň stojí 375 EUR.. POMOOOOOC. Moja GS je r.v. 2012
Viete mi nejako poradiť???
Upravil Bedo dne 19.04.2014 13:19
Béďo
Bedo stane se, doufam, ze odted uz pouzijes momentak.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
..priznám sa ...že som už pár krát utrhol všelijaké skrutky...preto si nič radšej sám nerobím.... ono to išlo naozaj úplne ľahúúúúčko... IDEM KUPIŤ MOMENTOVY KĽÚČ
Ďakujem za rady. Nemusím mať obavu keď to bude opravené závitovou vložkou? Ďalšia demontáž a montáž bude ok?
Béďo
Helicoily používáme i v letectví. Dáváme je buď jako opravné závity a nebo na zpevnění závitů v hliníku. Doporučuju. Je to pak festovnější, než obyčejný závit. Jen prvotní pořízení sady (závitník, klička, vložky) stojí možná trošku víc peněz. Ale v dílně se to vyplatí mít.
Labus01 napsal:
jak se rika: srouby do M10 jsou pretazene, srouby od M10 jsou nedotazene
Já osobně na tohle vůbec nemám cit.
Vždy jsem utahoval kola na autě na krev a co jsem si pořídil momenťák, tak je docela často kontroluju, protože si myslím, že mi musí ulítnout kolo...
Třeba dotahovat svíčky do auta (Wartburg) pro mě vždycky bylo buď a nebo = buď to vydrží nebo se protočí... Děda mě za to většinou pak miloval...
Momenťák je určitě dobrý pomocník a dneska už dostupný za rozumný peníze. Jsem rád, že ho mám, jen musím dokoupit nějaký s malým rozsahem pod 28Nm.