Ahoj ve spolek,
tak jsem té svojí udělal pravidelnou prohlídku, sání v pořádku, podtlak super, přede si jako za mlada i ve vyšších otáčkách a dokonce ve mně, přes svůj věk, ještě probouzí emoce :-)
Nicméně, je tu jeden závažnej problém, je už po těch letech taková nějaká zašlá, hold neměla vždycky lehkej život a nevím, jak z ní ten mour dostat.
Koupil jsem milit, ale nejsem si jistej, jak moc jí tim můžu prolejt, aby se ten bordel dostal i ze všech možnejch záhybů a zároveň bych jí rád dodal trochu zašlého lesku.
Máte nějakej tip na super přípravek, nebo speciální vlhké ubrousky, atd.?
Moc díky,
L.
Ja na bezny myti pouzivam autosampon, na motor je skvelej cistic motoru od Sonaxu a vsechno stary, zasly, zazrany cistim Silichromem. Samozrejme kovovy veci.
Na kovové části je výborný metalpolish..a na svody bluing remover..a na běžné mytí jsou speciálky na motky,ale dá se klidně použít klasický autošampon..
Já myju motorky v boxu u Benziny.Ze zdi tam trčí šlauch a za deset kaček z něj chvilku teče voda pod tlakem...Dělám to vždy když chci vyměnit oleje a nemůžu najít vypouštěcí a nalévací šrouby...
lullu napsal:
Ahoj ve spolek,
tak jsem té svojí udělal pravidelnou prohlídku, sání v pořádku, podtlak super, přede si jako za mlada i ve vyšších otáčkách a dokonce ve mně, přes svůj věk, ještě probouzí emoce :-)
Nicméně, je tu jeden závažnej problém, je už po těch letech taková nějaká zašlá, hold neměla vždycky lehkej život a nevím, jak z ní ten mour dostat.
Koupil jsem milit, ale nejsem si jistej, jak moc jí tim můžu prolejt, aby se ten bordel dostal i ze všech možnejch záhybů a zároveň bych jí rád dodal trochu zašlého lesku.
Máte nějakej tip na super přípravek, nebo speciální vlhké ubrousky, atd.?
Moc díky,
L.
PORZELACK NEBO POLYTOP NEBO AUTOSOL
www.tiptopauto.cz
VLHČENÉ UBROUSKY JSOU FAKT DOBRÝ - NA PRDEL, PLÉGO NEBO PLEXI PŘILBY
Díky, za tipy, pár vláken jsem už prolezl..
Já jsem zkoušel s né uplně dobrým výsledkem http://www.kubi.c...y/d-70614/
a teď mám připravený ten milit, kterej vyzkouším o víkendu a ještě zkusím pro jistotu sehnat MuckOffa. Na motoru mám zapečenej pěknej bordel a špínu zalezlou uplně všude, tak se jen bojim, abych jí neublížil, když jí prostříkám zkrz na skrz, protože jinak by to znamenalo rozebrat moto do posledního šroubku, vyčistit a složit . Na Gsa bylo všechno pěkně přístupné a semtam wapka motorku udržovala jakš takš čistou, teď mam ale RT a po odkapotování na mě vykoukl všepokrývající nános, kde jediné čistá místo je pojistková skříňka zevnitř
lullu napsal:
Díky, za tipy, pár vláken jsem už prolezl..
Já jsem zkoušel s né uplně dobrým výsledkem http://www.kubi.c...y/d-70614/
a teď mám připravený ten milit, kterej vyzkouším o víkendu a ještě zkusím pro jistotu sehnat MuckOffa. Na motoru mám zapečenej pěknej bordel a špínu zalezlou uplně všude, tak se jen bojim, abych jí neublížil, když jí prostříkám zkrz na skrz, protože jinak by to znamenalo rozebrat moto do posledního šroubku, vyčistit a složit . Na Gsa bylo všechno pěkně přístupné a semtam wapka motorku udržovala jakš takš čistou, teď mam ale RT a po odkapotování na mě vykoukl všepokrývající nános, kde jediné čistá místo je pojistková skříňka zevnitř
Pod kapotou to není vidět, takže zbytečnost...
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Taky se přidám s otázkou . Motorku meju Militem a vapkou všechno pustí bez problémů ale na špinavý ráfky je Milit krátkej do toho hliníku se ta špína zažere a Milit,Arva,čistič od Castrolu,benzín prostě ničím to nepustí ,vždycky to musim vzít nejakou hrubou houbou a pracně celej ráfek kolem dratů vydrbat. Nevíte o něčem co ten hliník nějak naruší aby špína pustila a pěkně prokouk ? Někdo mi řikal o něčem na na mytí kamionů prej to čistí parádně ale nevim co to je.
svobodakT napsal:
Taky se přidám s otázkou . Motorku meju Militem a vapkou všechno pustí bez problémů ale na špinavý ráfky je Milit krátkej do toho hliníku se ta špína zažere a Milit,Arva,čistič od Castrolu,benzín prostě ničím to nepustí ,vždycky to musim vzít nejakou hrubou houbou a pracně celej ráfek kolem dratů vydrbat. Nevíte o něčem co ten hliník nějak naruší aby špína pustila a pěkně prokouk ? Někdo mi řikal o něčem na na mytí kamionů prej to čistí parádně ale nevim co to je.
... že by servošampón rapid od Velvany v prášku ? ... umýval jsem s tím na karavnu zašlý čmouhy, mouchy asfaltový ďupky atd .. a šlo to celkme fajn ...
Upravil chstepan dne 18.04.2014 11:42
(ch)stepan
svobodakT napsal:
... že by servošampón rapid od Velvany v prášku ? ... umýval jsem s tím na karavnu zašlý čmouhy, mouchy asfaltový ďupky atd .. a šlo to celkme fajn ...
Jde mi o to abych to nemusel šmudlat houbou mám pak ojebaný prsty jak je kroutim mezi drátama. Shánim něco co tam nanesu nechám působit a pak spláchnu.
Vím že je to téma pro chlapy, ale nedalo mi- docala zajímavý název od uživatele s ještě zajímavějším nickem- ale jinak se omlouvám za nedržení se tématu
Klasika měla pravdu, stačilo pár kilometrů a .... ;-)