Ahoj, vím že se to tu už řešilo na Mitaskách že při nevhodném huštění gum se kolem figur tvořily trhliny, včera jsem se vrátil ze Slovenska a na gumě jsem našel docela velkou trhlinu, sice to tama neuchází ale svědomí je nahlodané,jezdit a nebo vyměnit?
vím že je to možná blbost ale co vy na to?
magoss přiložený následující obrázek:
Jo my jsme měli, oba jsme koupili současně, a kámoš o cca 25 kg těžší (115-120 kg) je takto potrhal na Ukrajině 2012. Byly tam docela kamenité silnice, tak snad se to stalo na nich.
Ale měly za sebou už dost a byly na konci své gumové cesty, každopádně neucházelo to, ale těchto trhlinek tam měla docela dost.
Ovšem netušíme, proč se to tak stalo.
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
Tahle ma najeto asi 8 tis km a albanii za sebou,toto se mi ale asi nejsem si jist stalo ted cestou na slovensko a z5 bohuzel jsem zjistil ze jsem mel podhustino asi o otmosferu:-(
Tlak guma nestraci po 4dnech ale trhlina je siroka asi 1mm
magoss napsal:
Tahle ma najeto asi 8 tis km a albanii za sebou,toto se mi ale asi nejsem si jist stalo ted cestou na slovensko a z5 bohuzel jsem zjistil ze jsem mel podhustino asi o otmosferu:-(
Tak si myslím, že tohle je ten problém. Přehřátá pneumatika.
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
Eman_ napsal:
Asi to budou stejny mrdky jako mitasky.....
Ja nevim,ze to ani po letech nechapete....jakoze pindou patri do pipky,tak na bmw patri meceler.....spunty nebo hladka,ale mecelera.....
Emane ty jsi vážně divnej za dob kdy jsi ještě jezdil na motorce jsi tam měl mitasky taky a nevadilo ti to.Zamysly se nad tí co píšeš za nesmysly.
Coze jsem mel na motorce?Mitasky?
Muzes me to pripomenout.....
Nevím jestli jsi je tam měl, ale pokud bych ti je sehnal samozřejmě zadarmo jak si chtěl, tak by na motorce byly - a to nepopřeš
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
magoss napsal:
To bych prosil trochu rozebrat...
Ušly ti samy?...jak se to stalo?
Jestli samy,nevšiml sis,že máš o víc jak půlku nižší tlak?To už je docela znát na chování motorky...
Mě teda takhle ujít pneu,tak neřeším prasklinu,ale jinýho výrobce...samo taky reklamaci pneu...nebo tohle někomu příjde normální?
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Usli no ja je naposled kontroloval nejak v unoru asi to jsem je po zime majinko dofouk.jinak v nich chybelo ted po jedno atmosfere jak predek tak zadek,
Jestli usli nebo si nekdo hral nevim,ale nebylo by to poprve,
No motorka plavala kdyz jsem projizdel Buchlaky:-Dale to na to pak cestou zapomenes a vzpomenes si az doma:-/
Takze obvinovat vyrobce ci reklamaci nema smysl kdyz je asi chyba u me,jinak ja to mam uz druhou sadu tehle gum a jizdne jsem byl vzdy zpokojen
Jako,že si někdo hrál a upustil ti obě pneu o atmosféru,jo?
Tak jo...hlavně,že jsi spokojenej
Nestalo se ti to poprvý...ani nejsi první komu se to nestalo poprvý,ale výrobcem to není
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Tak nerikam ze to bylo uplne o atmosferi presne:-D ale uz jednou se mi stalo ze mi nejaky dobrak pres noc na ulici upustil gumy na motorce a nebo si hral s cudlikama,ono mit na konci ulice studenskou kolej ci co to je tak jsou videt sem tam zajimave veci:-D
Ale muze to tim byt nemusi,mohli taky ujit jsou tri roky stare tusim,
Jinak ze by mi praskla guma to se mi stalo poprve
Jezdil jsem tyto pryže se spokojeností. Taky na pár místech trhlinka byla, ani nikde jsem to neřešil a najel na nich cca 14 tis. i s trhlinama. Jen jednou byl problém, ale v údržbě, kde jsem po zimě nekontroloval tlak a po nájezdu na kanál odskočila na mikrochvilku od ráfku. Dohustil na 2.4 a v pohodě dalších x tisíc
všude dobře.....doma GSA
magoss napsal:
To bych prosil trochu rozebrat...
Ušly ti samy?...jak se to stalo?
Jestli samy,nevšiml sis,že máš o víc jak půlku nižší tlak?To už je docela znát na chování motorky...
Mě teda takhle ujít pneu,tak neřeším prasklinu,ale jinýho výrobce...samo taky reklamaci pneu...nebo tohle někomu příjde normální?
Mě taky UŠLY ..obě kola mínus jedna atmosféra!!...při mém kochacím tempu jsem na to přišel, až když chyběla atmosféra na obou kolech ale neumím říct, zda ucházely hned od nasazení anebo to začalo ucházet v průběhu sezóny .Před tím jsem měl metzelerky a tak jsem nebyl zvyklý kontrolovat průběžně tlak. Po dofouknutí to ucházelo docela fest po celém obvodu kola a na obou stranách ráfku. Musely dolů a pořádně očistit ráfky. Chlapík v pneuservise kroutil hlavou, že to není potřeba takhle čistit, ale trval jsem na tom. Od té doby drží..ale taky to může být tím, že jsem je pořádně od té doby neprojel.
Me tyto gumy taky ztraci tlak a to pravidelne. Kontroluju dost casto. Mam na nich 19tis a jeste neumiraji. Jsem s nima spokojen.
Splněný sen moje 1100GS
jencekgs napsal:
Me tyto gumy taky ztraci tlak a to pravidelne. Kontroluju dost casto. Mam na nich 19tis a jeste neumiraji. Jsem s nima spokojen.
19 tisíc myslíš jako celkově najeto na této značce nebo aktuální nájezd na těch co máš zrovna na moto? Já mám na nich 5 tisíc a bojím se že dalších 5 už nedají
Tvl 19 tisíc na jedněch gumách??? Tak to bych chtěl taky umět takhle jezdit. Mně daly jen tu Ukrajinu, asi 8 tisíc a byly dead.
2004 - 2013 tyhlety super stroje:
R1150GSA '02, R1200ST '05, R1200GS '08, R1200GS '10
Hoši 19tis na těch jedněch. 10tis dovolená turecko, cca 2tis do konce sezony, cca 4tis dolená alpské šotoliny(odešel náhon tachometru), cca 1500 do konce sezony a zatím asi 1500letos. Zítra to ještě v práci ověřím v práci podle excelu.
Před tím jsem měl nescouty a ty jsem sundal po 10tis před tureckem. Mají odhadem tak 60-65%
Jezdím hodně kochacím způsobem
Pro představu TKC 9500km a ještě by tak 1000 daly
Upravil jencekgs dne 24.04.2014 22:37
Splněný sen moje 1100GS