Riešim výber plexi na 1150 GS, nakoľko original ma dobry tvar, netvori turbulencie, ale je nizke (mam 180cm). Napor vetra mi ani nevadi tak ako to, že mi to sposobuje neprijemne bolestive tuhnutie krku už po 300km.
Kamarat ma Givi s deflektorom a to je horšie ako origo
Rozmyslam nad MRA Vario-Touring, Touratech touring plexi alebo TT deflektor na origo plexi.
V podstate by mi vyhovovalo origo (ziadne turbulencie), ktore by odvadzalo vzduch vyssie o par cm (ked sa prikrcim, vsetko je OK a mozem mat aj prilbu otvorenu)
Dakujem za skusenosti s roznymi plexi
Varan
PS: fukanim na krk to asi nebude, to som vyriešil Windstopper nakrčnikom s kuklou v jednom
Upravil varan dne 22.04.2014 14:28
..mno.. ja mam normalni 1150GS/2003 kam predchozi majitel nahulakal drzaky, srouby a originalni plexi z GSA. Ja pak zakoupil turisticke plexi Skidmarx zde: http://www.rdmoto...duct/45863 ...naprosta spokojenost - na dalnici muzu odklopit helmu a zapalit si cigaro... kdybych tedy kouril.....
EDIT: merim jen 176 cm....ale nefuci mi ani na vrsek helmy a krk je naprosto v klidu....
Upravil Bubak dne 22.04.2014 16:03
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
moja skusenost a zaver po X Y skuskach a roznych plexi a nadstavcoch je, ze najlepsi plexy v kombinacii s C2kou a vyske 194cm je ziadne plexi
Vim znie to blbo a aj moto vyzera divne, ale je to tak a ak by som netuzil po vlastnom kokpite a uprave moto tak jazdim jednoducho bez plexi
.... proste kazdemu vyhovuje nieco ine kazdy ma ine naroky, priority ... atd
Upravil vlk dne 22.04.2014 16:55
Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
presne ako pise vlk, ziadne plexisklo = ziadne turbulencie (ale zas dazd a hmyz naplno)
vsetko ostatne je len slabsi alebo silnejsi kompromis, ja pocuvam celkom dobre ohlasy na MRA variotouring screen
popravde na mojej byvalke R 1150GSA som mal original ADV plexo + MRA deflektor ale ucinok deflektoru bol v porovnani s ucinkom rovnakeho deflektoru na aerodynamickejsich motorkach tak 50%
a uplne na zaver si myslim ze univerzalne najlepsie plexisklo skratka neexistuje, v hre je prilis mnoho faktorov (vyska jazdca, typ prilby, sposob uzivania motorky) + prilis velke plexisklo vytvara pomerne velku paku na uchytenie plexiskla na bokoch kokpitu co spolu s vibraciami boxera vedie k nie zrovna ojedinelemu praskaniu materialu (bez ohladu na vyrobcu)
bez ohladu pre co sa rozhodnes urcite sa rozhodni na "nastavovatelne" riesenie (tobinator, variotouring, nastavovatelny deflektor) cim viac moznosti nastavenia tym vacsia sanca ze najdes nastavenie ktore sa najviac priblizi k tomu co (prave) potrebujes (dialnica, jazda v terene, jazda po tme, jazda v horúčave)
-r-
Upravil raptor dne 22.04.2014 17:08
live fast, die young be wild, have fun
Jo jo, bez plexi je klid, jen příjemný šum svistu
Také mám obyč 1150gs, také měřím 180cm, také laboruji, nyní jezdím s plexi Kappa:http://www.motoku...tion#anch1, výška v pohodě, vidím přes, plexi od much, plexi přilba nic. Turbulence přes vrch určitě klid. Spíše mě pruděj turbulence, které vznikají dole, boční. Chtělo by to boční plexi deflektory co se dělají na 1200gsa, kdyby to už někdo pro 1150 vymyslel, dejte vědět.
Myslím že laborování zakončím koupením plexi pro adv, dole je širší http://www.wunder...-5747.html, seriozně vypadaj kovové výztuhy, po dotazu by měly být součástí balení. plus ještě zvýšení blastrů http://www.wunder...-6231.html a tím na to s... . Jezdím v Nolance N104 a ta je na turbulence hodně citlivá, to je na špunty.
Jepta - tobinátor není zadarmo, ale dokonale funguje. Navíc ta fotka ho ukazuje ve vysoké, nepříliš estetické poloze. Aby šikovný člověk udělal to samé za flašku, dělal by pěknou charitu. Materiál je hodně tvrdý dural, za flašku by se ani nedal koupit, samozřejmě, pokud by ho šikovný člověk neukradl a nevyrobil to na strojích svého zaměstnavatele, nejlépe v pracovní době. Tobinátor jsem měl, taky jsem se trochu při placení kroutil, ale nakonec jsem nelitoval, škála nastavení vevšech směrech je nekonečná.
Varan - a co plexi z GSA? Drákulka ho má, motorce sluší a funguje myslím velmi dobře.
já neříkal že je špatny a vůbec, že to nefunguje, ba naopak bych něco takové na moto uvítal, jen mě zarazila ta cena. Kdyby to bylo za 1000Kč tak ok ale takovej ranec,,, zase na druhou stranu proč ne,,, v práci se mezi těmito materiály a výrobou pohybuju a také vím za kolik je nákup, náklady na výrobu a za kolik se to potom prodává... A z duralu jsem už několikrát dělal, nemám ten materiál rád navíc je drahý, ale za flašku by ho na to bylo
Do toho Wunderlicha bych nešel, měl jsem ho půjčený na jednu vyjížďku, výztuha je fajn, opravdu se to neklepe, ale všechen vítr mi šel přímo na přilbu a už pri 100 Km/h s otevřenou přilbou jsem nemohl dýchat.
koupil jsem jeté plexi z GSA,mám 190 cm a bylo to na howno,tak jsem díry převrtal,plexi zvedl a trochu postavil,ideál
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
Saturnin napsal:
Do toho Wunderlicha bych nešel, měl jsem ho půjčený na jednu vyjížďku, výztuha je fajn, opravdu se to neklepe, ale všechen vítr mi šel přímo na přilbu a už pri 100 Km/h s otevřenou přilbou jsem nemohl dýchat.
Kolik měříš? Je to indivindy, někdo haní jiný chválí :
pepanek1150
plexi na R 1150 GSA
Přidané 13.05.2013 14:11
wunderlich dělá pěkné velké, podle mě lepší než ogiro ADV..cena asi 4.500,- Kč. najel jsem s ním cca 60tis. km. a super. Vyměnil jsem jej jen proto, že mi jeblo a chtěl jsem Desierto 3, které z klasického GSA udělá vzhledově krásnější motorku, ale na proudění vzduchu byl wunderlich lepší za třetinovou cenu. všude dobře.....doma GSA Wink
Kolik měříš? Je to indivindy, někdo haní jiný chválí :
no vidis, a prichadzas tomu na "kloub" furt to bude ze co druhy chvali a mu vyhovuje, neznamena ze to bude platit aj pre Teba (ostatnych)
a plexi sa to tyka dvojnasob a o pneu ani nehovorim
Tieto veci si musis vyriesit sam, systemom pokus / omyl a prides na to, co Ti vyhovuje. Len bacha stoji to cas a penááze
Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
Saturnin napsal:
mám neco kolem 190 cm. já bych do toho wunderlicha nesel ani za zlatý prase...
Já mám 180 cm, tak uvidim, wunderlich pro GSA je stejně vysoké, jako mé stávajíci, chci to mít dole širší. Mě spíše ser.ou ty spodní, boční turbulence.
Možná by stálo za to, udělat anketu jaké plexi a jeho výška na 1150 komu vyhovuje, při parametrech - GS , GSA, výška postavy, případně jaká přilba, možná by to někomu pomohlo, udělat si přibližný obrázek v rozhodování, zmenšit trápení a ne od peněz