Ahoj borci, včera jsem se pustil do výměny kotoučů na tátové adventůře a narazil jsem na problém..
Problémem jsou vymezovací podložky, ten nový kotouč není "vybraný" v místě kde je šroub.. Vymezovací podložka tudíž nejde použít ze starých kotoučů a nové k tomu nedošly..
Kupoval jsem kotouče od Bremba
BTW: na mojí obyč 1200GS to vybrání na kotoučích není..
lako přiložený následující obrázek:
No budes muset sehnat jeste ty hribky co se pouzivaly do roku 08 a treci a pruzne podlozky.Mozna to ma nekdo doma,kdo treba menil na 12GS kotouce a dostal uz nove snytovane.Nebo to objednat nove z 1150.
Ale covece vidim ze mas docela vymlety ten stred kde je uchyceny kotouc,to budes muset srovnat a vymezit zezadu jinak ti tam ten kotouc bude letat jak papir v tunelu.
Servis a opravy motocyklů BMW Zlínský/Trenčiansky kraj
cechi napsal:
No budes muset sehnat jeste ty hribky co se pouzivaly do roku 08 a treci a pruzne podlozky.Mozna to ma nekdo doma,kdo treba menil na 12GS kotouce a dostal uz nove snytovane.Nebo to objednat nove z 1150.
Ale covece vidim ze mas docela vymlety ten stred kde je uchyceny kotouc,to budes muset srovnat a vymezit zezadu jinak ti tam ten kotouc bude letat jak papir v tunelu.
Co myslíš že vymleté?
Over than 250k km on BMW GS bikes
Na te prvni fotce,ale oci uz me neslouzi,ted jsem si vsiml,ze on to neni stred sam o sobe ale ty tam mas v te dire kus te odvrtane vlozky z toho stareho kotouce. Servis a opravy motocyklů BMW Zlínský/Trenčiansky kraj
cechi napsal:
Na te prvni fotce,ale oci uz me neslouzi,ted jsem si vsiml,ze on to neni stred sam o sobe ale ty tam mas v te dire kus te odvrtane vlozky z toho stareho kotouce.
Ahoj, obnovím téma - měním komplet přední brzdy a dostal jsem se do situace, kdy je zapotřebí sehnat malinko delší "kloboučky".
Bohužel už 10 dní obíhám různé firmičky, soukromníčky a soustružníčky a buď nikdo nemá čas, nebo na to nemá stroj anebo jiné výmluvy.
Nemá tyto podložky někdo doma? Případně uměl by je někdo utočit?
Mám k dispozici krásný nákres, snad i v nějaké elektronické podobě bych ho dokázal zaslat, ale to je vše :-(
Bez toho neodjedu na dovo
Zdravím, chystám se vyměnit př. brzd.kotouče. Mám čekat nějaké záludnosti??? Jsou ty šrouby lepený??? Díky za radu... Mám 1150 GS
Upravil niki-xy dne 08.09.2015 18:47
koupil jsem nové brzdové kotouče, chci je vyměnit, a koukám, že v návodu je následující postup - sundat destičky, sundat brzdič, vyndat kolo a pak samozřejmě odšroubovat staré kotouče, vyměnit pak vše zpátky v obráceném pořadí.
To opravdu musím sundat desky, brzdič? Brzdový desky jsem měnil již dřív, jsou funglovky.
Nebo jde to postup, který počítá i s výměnou nových desek?
Díky. červenej Elf
koupil jsem nové brzdové kotouče, chci je vyměnit, a koukám, že v návodu je následující postup - sundat destičky, sundat brzdič, vyndat kolo a pak samozřejmě odšroubovat staré kotouče, vyměnit pak vše zpátky v obráceném pořadí.
To opravdu musím sundat desky, brzdič? Brzdový desky jsem měnil již dřív, jsou funglovky.
Nebo jde to postup, který počítá i s výměnou nových desek?
Díky.
Kolo nevyndáš, aniž by jsi sundal "brzdič".
Upravil Tomas1200GSA dne 05.06.2017 09:10
R1200GS 08" je minulost >> ADV, HP2, 2V ???
aktuálně ADV 2012 pryč
aktuálně MAX IV 6X6