mam otazku ohladne oleja. predosli majitel tam daval do motoru CASTROL ACT EVO 20W/50 API SG co je mineralny olej a ja by som tam chcel davat MOTOREX 15W/50 BOXER API SL co je plna syntetika. ale mam obavy ohladne toho ci to nepusti karbon alebo nenarobi viac skody ako osohu :/
Nestane se nic.
Jen do koncového převodu dej ten stejný olej (PENTA LS 75W90 nebo 75W140 API GL5) jako chceš dát do převodovky.
Upravil Tonda dne 16.05.2014 13:16
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
... nebudu zakládat nové tema: ... "můj" servisní mechanik mě říkal ať do mojí 12ky (2007) radši než Castrol Actevo 20w50 dávám 15w50 (on dává LiquidMoly) .. Castrol prý není špatný olej, ale ten co se dá koupit na internetu za cca 135/L nemá prý s Castrolem nic společného :-( ... co vy zkušenější na to ?
Upravil chstepan dne 16.05.2014 13:32
(ch)stepan
chstepan napsal:
... nebudu zakládat nové tema: ... "můj" servisní mechanik mě říkal ať do mojí 12ky (2007) radši než Castrol Actevo 20w50 dávám 15w50 (on dává LiquidMoly) .. Castrol prý není špatný olej, ale ten co se dá koupit na internetu za cca 135/L nemá prý s Castrolem nic společného :-( ... co vy zkušenější na to ?
K tomu snad lze jen říct, že 135Kč/l není nákup ani největších dealerů ND v CZ jako je třebas Elit,Kelly,APM....
chstepan napsal:
A jak na to přišel,že nemá nic s Castrolem společného?
chstepan napsal:
tvrdil, že se za ty prachy nedá "opravdový" Castrol sehnat ...
... já si sám razím teorii, že je důležitější radši řešit pravidelnou výměnu oleje než značku ..
(ch)stepan
chstepan napsal:
tvrdil, že se za ty prachy nedá "opravdový" Castrol sehnat ...
... já si sám razím teorii, že je důležitější radši řešit pravidelnou výměnu oleje než značku ..
Kdyby měl v ruce testy daného oleje tak se tomu dá věřit,ale zatím nikdo nic takového nepředvedl jsou to jen tlachy.
Za sebe mohu říct,že třeba Motul mám na internetu ve 4l balení o cca 180kč levněji než na pultě.Jde jen o to mít pro kontrolu FÚ podklad komu jsem ho za ty prachy prodal a proč (akce)ať mi to nedopočítají.
Myslim ze kdyby to nebil castrol tak by si to nelajzli to prodavat pac by na ne zachvili dosli...treba jako stihl made in china a podobny sracky...
Podle vas cim drazsi tim vic castrol ? V tom pripade muzete nakupovat v honda breclav, vcera sem tam videl v regale litr power1 10w40 za 344 korun !!!! Preci ho nebudu kupovat na netu za 180 to bych byl padlej na hlavu...
Upravil Bohumil dne 16.05.2014 14:57
Kupredu spatki ni krok...
Bohumil napsal:
Myslim ze kdyby to nebil castrol tak by si to nelajzli to prodavat pac by na ne zachvili dosli...treba jako stihl made in china a podobny sracky...
Podle vas cim drazsi tim vic castrol ? V tom pripade muzete nakupovat v honda breclav, vcera sem tam videl v regale litr power1 10w40 za 344 korun !!!! Preci ho nebudu kupovat na netu za 180 to bych byl padlej na hlavu...
To rozhodně není o tom čím víc peněz tím víc Castrol.Taky souhlasím s tím, že na značce tolik nezáleží, jde o pravidelnost nicméně je rozdíl v tom když budeš v tom obalumít nalitej nejlevnější automobilový olej obarvený na červeno....což je realita!
Koupí to v 1000l IBC za 40Kč litr + barvivo a lahev a hurá za 120 litr je na světě.
Nechci se s nikým hádat ani o tom někoho přesvědčovat, ale dost jsem si o tom zjišťoval(něco je na netu), ale opravdový fakta zjistíš až když se opravdu dostaneš k tomu, za kolik to nakupují největší hráči na trhu - když se jedná o nákup přímo ze sítě výrobce a ne od Franty Nováka.....
Další věc když o tom něco zjistíš na Celní Správě(možná potvrdí někdo z místních členů..?), tak se dozvíš co zabavují a kterou značku nejvíce padělají...taky se dozvíš, že Poláci skupují staré obaly 60l a 200l od firmy Castrol......
Já na servisu už jdu jedině cestou nákupu Castrol - přímo ze sítě Castrol i za cenu toho, že se ani trošku neblížím ceně na netu.Kdo chce ušetřit tal nabízím alternativu v podobě Repsolu za lepší peníz jen to není Castrol....asi tak...
Já ti to řeknu jak jsem koupil, Castrol za netové ceny je Orlen. Takhle jsem to zaslechl a od lidí co se v tom točí. A že mi někdo řekne že je to jedna paní povídala...jo je a já ji věřím.
Waltře, asi tak....prostě vím jak se nakupují oleje ve velkém a kam se dá dostat s cenou...
Prostě to nechci riskovat a zákazníkům to tam nalívat.Samozřejmě je problém, že pokud někomu naleješš Castrol a naúčtuješ 200kč za litr tak Ti řekne, že na netu je za 125Kč....a myslí si, že jsi zloděj....
Ptal jsem se všude jak z toho ven a i každej kdo se v tom pohybuje mi poradil pouze vyhni si značce Castrol z důvodu, že je nejvíce ''pančovaná'' na trhu...což jsem nechtěl, protože ty oleje dělám dlouho a jsem s nimi spokojen do určitých typů motorek.
Proto leju Castrol o kterém jsem přeesvědčen, že je co prodávám za vyšší cenu a nebo alternativu od Repsolu o které vím, že je taky Repsol a je levnější..(pro spořivější zákazníky)...
Pokud někdo trvá na Castrolu do 150kč za litr, nechť si dodá sám.
Waltr napsal:
Já ti to řeknu jak jsem koupil, Castrol za netové ceny je Orlen. Takhle jsem to zaslechl a od lidí co se v tom točí. A že mi někdo řekne že je to jedna paní povídala...jo je a já ji věřím.
Já sem taky Zdeno ještě před měsícem věřil,že když si v pátek posledním možným rozvozem co mi jede objednám 1 litr G12 na dolití(přiznám se přijelo to z Polska)že bude etiketa jejich a světe div se jeden český velkosklad v nákupu na tom litru cca 20kč bez dph levnější než u nás.Co to znamená?Neplní závazky fabrikám v odběrech to co si Praha podepsala,tak to valí jinde,odjinud to jde zase tady a aby nepřicházeli o to svoje na co jsou zvyklí,protože z něčeho žít musí,tak si to našim podraží a dohánějí to na těch pár hloupých co jim tu politiku žerou.Tak to vidím já,jelikož jsem jejich ceny donedávna sledoval a to skrz jiného českého dodavatele.Komické taky na tom je,že hledáš cenu a za týden ti na dané zboží přijde e-mail na akci,kde to je v akci ještě dražší
Upravil motoblb dne 16.05.2014 18:38
Bohumil napsal:
bych jen dodal,lepší NoName olej ,než žádnej olej
Zase další paranoja
Piju a kouřím za West UPS Bohemia
TomR1 napsal:
Olejovej průmysl je šílenost...je to právě o těch odběrech, ale prostě riskovat kvůli pár korunám to nechci...
Tom
Nevím jak u vás v čechách,ale zrovna zmiňovaný Repsol cca rok zpět měl pod palcem Horšovský týn.Ten už dnes nefunguje rodina se rozhádala a prodali ofic. zastoupení pro čr.tak samo jak Valvoline který se do Prostějova dováží ze SK.Tenkrát mně navštívil někdo z Elitu,že tento olej mají nově v sortimentu a když došlo na ceny jejich nákup byl vyšší než můj prodej.Vzal sem tenkrát cca za 60000,- Nákupní cenu z Týnu podlezli na 4l balení o 50,-,ale hned do týdne mi ji vrátili zpět čímž podrazili obchoďáka s kterým byla domluva někde jinde.
TomR1 napsal:
Olejovej průmysl je šílenost...je to právě o těch odběrech, ale prostě riskovat kvůli pár korunám to nechci...
Tom
Nevím jak u vás v čechách,ale zrovna zmiňovaný Repsol cca rok zpět měl pod palcem Horšovský týn.Ten už dnes nefunguje rodina se rozhádala a prodali ofic. zastoupení pro čr.tak samo jak Valvoline který se do Prostějova dováží ze SK.Tenkrát mně navštívil někdo z Elitu,že tento olej mají nově v sortimentu a když došlo na ceny jejich nákup byl vyšší než můj prodej.Vzal sem tenkrát cca za 60000,- Nákupní cenu z Týnu podlezli na 4l balení o 50,-,ale hned do týdne mi ji vrátili zpět čímž podrazili obchoďáka s kterým byla domluva někde jinde.
Tohle jen potvrzuje jakej to je boj..dneska můžeš mít zastoupení jaký chceš, ale přijde frajer co koupí ''množství'' a manažeři mají čísla a podrazí klidně ofiko dovozce....to je tak.
... teď malá vsuvka - otázka ...
mám v motoru Castrol Actevo 20w50 a potřebuji dolít cca 0,4l ... mám doma jen Motorex Legend 20w50 ... můžu ho tam dát nebo radši sehnat ten Castrol ?
(ch)stepan