Zdarec, chtěl bych se zeptat, jestli je tady někdo, kdo měl oba uvedené motocykly a je schopen je porovnat. Uvažuji o pořízení R 1100 R ročník 97-99 (s novější převodovkou a vzhlednější palubovkou) nebo R 1150 R a chtěl bych srovnání od někoho, kdo to fakt prakticky srovnat může... :-)
Technické a vzhledové rozdíly jsou mi známy. Vím, že 1150 má o jeden kvalt navíc a o 45 ccm resp. o cca 3 kW navrch, případně u 1150 duální brzdy (určité ročníky)...ale jak jsem řekl, jde mi o to, jestli je rozdíl ve svezení podstatný, prostě ty praktické postřehy a názory.
Upravil MaO dne 26.05.2014 15:03
Tak mu napiš rovnou. Já třeba vůbec netuším, nuikdy jsem na tom neseděl.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Tak s Járem Cimrmanem jsem už mluvil....opravdu měl obě a mohl srovnávat. V podstatě jsem se dozvěděl, že co do jízdních vlastností tam až zas takový rozdíl není, R 1100 R má pohodlnější sedlo, R 1150 R už tolik ne, posez je trošku vyšší a motorka je laděna spíš víc do sportovna. Co se týče té šestky navíc, tak to údajně zas až tak znát není, ale na rychlé přesuny se asi hodí. R 1150 R má lepší brzdy...
Radši to píšu sem, kdyby to třeba někoho zajímalo. Případné další postřehy jsou žádoucí.
R1150R se dělaly s krátkou a s dlouhou E šestkou, která by třeba pro mne byla hodně velkým argumentem, proč jít do 1150 s E převodovkou. 1150 má menší ovládací sílu přední brzdy, také příjemná změna, jinak je to samozřejmě o designu a financování.
Wer später bremst, fährt länger schnell.