Pisu tenhle prispevek z albanskeho Tepelene a jsem hodne nasranej, takze mozna nebudu uplne objektivni. Ale k veci. Na jaro jsem vymenil starej WP tlumic za zakladni Tractive. Resil jsem to i s Pipem, kterej ted na nem brazdi Jizni Ameriku a prislo mi to jako dobra volba. Najel jsem s nim doma asi 800 km po silnici a lehkejch polnackach. Pak 800 k trajektu o Terstu. Po dalnici. Pak asi 200 po silnicch Recka a Albosky. Pak asi 90 km horskou cestou z Borsh do Tepelene. A pak uz nic. Z tlumice vystrelila spodni cast, nasledovana veskerym olejem, co je uvnitr. Vaha motorky stlacila dolu pistnici a ta rozdrbla hlinikovej obal tlumice. Hotovo, konecna. Nechapu to. Ta cesta je pomerne kamenita, ale taky je pulka po asfaltu, takze nic extremniho. Jedu sam, dva kufry nalehko a rolku se stanem. Chvili predtim, nez k tomu doslo, jsem si rikal, ze tlumic funguje mnohem lip, nez ten puvodni, jel fakt krasne. Ale jak muze sakra vydrzet tak malo? TT to uznava jako reklamaci, ale uz ctvrtej den trcim v docela osklivym meste a vyhlizim DHL jak Robinson Crusoe. Kamosi pokracujou na starejch masinach se starejma tlumicema, kterych si 10 let nikdo nevsiml. Dovolena v ****u a podle vseho je po trech dnech reseni novej tlumic nekde v Athenach. Proc, to fakt nechapu. Takze misto vyletu mam pred sebou pomerne nudnou solo jizdu po silnicich domu. Pouceni, alespon pro me? Mozna je lepsi se dryet starych veci, dokud fungujou. Nedelam jiny zavery, nezevseobecnuju. O tech tlumicich se napsala spousta superlativu, moje zkusenost je uplne opacna. Tak. Konec hlaseni z Tepelene.
Superlativy psali jen v TT a to je napul reklama,takze to chce brat s rezervou. Je to neznama znacka a az cas ukaze jak jsou spolehlive a jak se osvedci. Kazdopadne je to nemile,snad jsi mel jen smulu na kus a brzo dorazi. Kazdopadne dobry vedet.
Upravil xavier dne 05.06.2014 12:49
Aktualne 1250 GSA HP
Tohle se mi stalo asi před 10ti lety v Rumunsku s tlumičem Wilbers po třech týdnech od koupě.Kupoval jsem jej u Halbicha a když jsem se mu dovolal co se stalo tak mi sdělil:tak až to dotáhnete domů tak se ozvěte a uvidíme co se dá dělat a zavěsil....Takže František dopadl ještě dobře.Já to říkal vždy,nakupujte u TTto platí i pro Emila co kdyby jednou někde vyjel....
Upravil 3axap dne 05.06.2014 13:08
Jo jo, myslim, ze se k vyreseni problemu chlapi postavili velice slusne. Ale stve me, jak dlouho to trva. Kdyby se to aspon vysypalo nekde u more... Nicmene si nejsem jistej, jestli se na tom novym tlumici jeste nekam pustim. Jsem ted ponekud neduverivej...
Františku to je tedy smutná zkušenost. Není možné, že bys měl hodně utažený odskok a tlumič šel natvrdo? ...to je asi blbost, co? nebo že by byly přetažené šrouby na paraleveru a na rámu motorky takovým způsobem, že se nemůžou volně protáčet v pouzdra tlumiče v úchytech?? to by mohlo působit na ohyb těla tlumiče při propružení a únavový lom.
V každém případě držím palec, ať máš brzy náhradní a dojedeš aspoň zbytek dovolené. Ozývám se, protože už jsem na cestách zlomil 2 tlumiče na 1100GS, zadní Ohlins a přední Showu, takže s Tebou celkem, ehm, soucítím.
Mel
Wer später bremst, fährt länger schnell.
frantisek napsal:
Jo jo, myslim, ze se k vyreseni problemu chlapi postavili velice slusne. Ale stve me, jak dlouho to trva. Kdyby se to aspon vysypalo nekde u more... Nicmene si nejsem jistej, jestli se na tom novym tlumici jeste nekam pustim. Jsem ted ponekud neduverivej...
Pustíš. Minimálně domů. Hele, kdyby se člověk měl pořád bát, co se mu kde vysype, tak by nevystrčil nos z baráku.
Je to holt vždycky loterie a tentokrát jsi dostal špatnej los a opustilo tě štěstí. Taky jsi mohl zůstat trčet v ještě větší řiti. Vždycky může být hůř.
Pokaždé trnu, co se mě vysype a mám tendenci shromažďovat "nutné" díly na cestu a pak to stejně všechno nechám doma a jedu "na štěstíčko".
Tak ať ti ten bazmek dorazí co nejdřív a můžeš si ještě trochu užít.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
mě vytek přední ohlins 2*, vždy těsně po servisu u Halbicha, jednou albanie, jednou rumunsko, pokaždý nějaký těsnění, jediný co pro mě udělali, že mi řekli, ať to přivezu.
proč ti to prasklo nevím, ale problém byl nahlášen v pondělí večer, v úterý touratech-de schválil reklamaci a poslání tlumiče, zabalil, objednal dopravu.
ve středu ráno to dhl vyzvedlo, pravděpodobně dnes ve čtvrtek to doručí.
že to berou via atheny je věc dhl. teď už je to v tiraně.
asi by to šlo i rychleji, ale holt TT je velká firma.
jinak na stejném tlumiči jede pipo už od ledna naloženej jak prase. čili se jistě jedná jen vadný kus, nebo by mohlo jít i o chybnou montáž, jelikož nebyla provedena tady u nás.
Upravil milan enduroskola dne 05.06.2014 13:59
Enduroškola, tlumiče TFX a Hyperpro, doplňky na cestovní endura, diagnostika a servis moto BMW GS
No ja vubec nechci generalizovat. Jsem proste nasranej jak svine. Tlumic jsem si daval sam, to je fakt, ale ono moc moznosti, jak ho tam dat neni. A nastavoval jsem podle navodu. Mozna ne presne na kilo, ale to by asi takovej problem zpusobit nemelo. Navic ****i z DHL Albania mi pred chvili rekli, ze jim mam poslat kopii pasu, oni mi zalozej ucet, na ten jim poslu nejaky prachy a pak to privezou. Na my namitky, proc bych jim mel verit, se dotcene ohradili, ze oni jsou preci DHL. Rekl jsem jim, ze to v Evrope vypada jinak, ale je mi to hovno platny. A to TT vsechno plati, takze vubec nechapu, co jeste chtej...
jedina mozna spatna montaz by mohla byt, ze excentricke horni a dolni rozperky se dali opacne, a tak se to krizilo
Enduroškola, tlumiče TFX a Hyperpro, doplňky na cestovní endura, diagnostika a servis moto BMW GS
Ahoj Františku, to je nepříjemný, zrovna v Tepelene je pěkný h.ovno...
Když to bude s dopravou na levačku, zkus se dostat do Permetu ke starejm tureckejm lázním, to je kousek, ale s rozpůleným tlumičem je to stejně asi tak na korbu náklaďáku.
Jarda
jardajerman@seznam.cz
Smůla,tenhle nápad jsem měl již před 10ti letydojel jsem na tom z Rumunska domů ale těch 1000km bylo strašných...i když to tedy nebylo na BMW ale na Yamaze
Upravil 3axap dne 06.06.2014 08:05
Eman_ napsal:
Ja si myslim,ze to smula neni,at uz to je napad kohololiv,tak by to nejake komplikace vyresilo,nebal bych se to udelat urcite lepsi nez nekde trcet....
Smůla je to, Emane, ve smyslu, že toto již řešili v pondělí a z nějakého důvodu to zavrhli.
To pro méně chápavé
No jo Emane, ja mel ten napad taky, uz jsem to tu resil s jednim mladasem. Ale nechtelo se mi jet 1700 km na zebrinaku. Veril jsem TT a spolehal na DHL. Koneckoncu to neni nekde v Nigerii. Ale uz kdyz to DHL poslal nejdriv do Aten, pak do Solune, pak do Tirany, zacalo se mi rozsvecet. Vcerejsi hovor s bl.bem v DHL Tirana uz mi to ujasnil. Dnes jsem jel rano do jejich kanclu v Gjirocasteru. V 7 rano stopem, v 8 otviraj. Ale nejak nikdo neprisel do prace. Volam bl.bovi do Tirany, ten ze uz to dnes nestihnou, az v pondeli. Kamosi jsou nad Tiranou, tak to vyzvednou. B.LB volal vzapeti znovu, ze mem slozit v bance penize, ze se to tim urychli. Co **** muze bejt rychlejsi, nez ja ti dam balik, ty mi das prachy. DHL, to je fakt velky peklo. Mel jsem radsi jet na hardtailu, ted uz to Emane vim taky.
Než dělat hardtail,tak tam nabastli nějakej jinej tlumič s pružinou.Na 100ce by to měla mbejt brnkačka.
Jinak já letos skončil v Angole.Takže Albánie myslím takový peklo nebude Fráno.
sadilek napsal:
Než dělat hardtail,tak tam nabastli nějakej jinej tlumič s pružinou.Na 100ce by to měla mbejt brnkačka.
Jinak já letos skončil v Angole.Takže Albánie myslím takový peklo nebude Fráno.