Ahoj všem, rád bych se (coby nováček na fóru) zeptal, zda někdo někde nesestavuje mapy použitelných off road tras v Česku. Frčel jsem teď z Mladý Boleslavi do Prahy a zkusil navigaci nastavit tak, aby mě táhla polními cestami a přes lesy a musím říct, že jsem si užil cca 10-12 km parádní jízdy mimo silnice. Možná by stálo za to takto projeté a ověřené cesty někde ukládat. Nevíte někdo o něčem podobném nebo se toho mám ujmout :-) Díky a zdravím!
Jezdím: BMW R 1250 GSA (2020), BMW R NineT Pure (2017)
---
Jezdil jsem: BMW R 1200 GS (2007), BMW R 1200 GS (2012), BMW R 1200 GSA LC (2014)
JardaFGS napsal:
Kup si turistickou mapu a jezdi po značkách
Tohle bych viděl jako bezpečnější :-)
---
Jezdil jsem: BMW R 1200 GS (2007), BMW R 1200 GS (2012), BMW R 1200 GSA LC (2014)
V čem bezpečnější ? Já to myslel vážně. Když chcem dojet někam konkrétně a není to vyloženě motačka kolem komína, je to nejlepší způsob orientace. Např. Vysočina kolem Chotěboře, Železný hory atd. jsou na tohle parádní.
Jezdíme pravda na lehkejch, ale většina z toho jde i na báwu. Musíš teda myslet na to, že např. při cestě z Prahy do Krkonoš musíš objet místa jako Prachovský skály po silnici apod.
Dřív sem jezdil např. se zapnutým GPS trackerem v mobilu, ale po tom co se to párkrát ztratilo a člověk z toho stejně nic neměl, mě to přestalo bavit.
Edit: samozřejmě to jde posunout o level vejš nějakou outdoorovou navigací s Topo mapama
Upravil JardaFGS dne 09.06.2014 18:40
jardajerman@seznam.cz
No mně se třeba podařilo jet po fakt parádních cestách (polní cesty, lesem) a nikde ani značka. Tak si myslím, že by stálo za to podobný trasy zmapovat. Sbíral jsem to do Garmina, teď hledám, jak z toho vystřihnout jen ty off road trasy a jak je zveřejnit. Holt jsem hravej :-)
A díky Maartymu za pozvání na západ, rád někdy využiji, tak se tudy ozvu.
Upravil fireboy dne 09.06.2014 20:53
---
zveřejnit nevím nevím, nic bych moc nezveřejňoval, sám jsem uveřejnil tady nějakou trasu a pak jsem přemýšlel jestli ji nemám smazat... ono je to o tom, že třeba zde je přes 4000 lidí s relativně stejným smýšlením jako ty, já Maarty atd. ale nesmíme zapomínat, že toto fórum je veřejné, tzn. může ho číst každý s připojením na net. a v krajním případě takové zveřejnění tras může nám všem uškodit (v krajním případě natahaná lanka mezi stromy, střílení na lidi...) je to samozřejmě hraniční ale stát se to může...
Život je krátkej, je potřeba si ho užít naplno! - tak proto BMW GS
petrguss napsal:
zveřejnit nevím nevím, nic bych moc nezveřejňoval, sám jsem uveřejnil tady nějakou trasu a pak jsem přemýšlel jestli ji nemám smazat... ono je to o tom, že třeba zde je přes 4000 lidí s relativně stejným smýšlením jako ty, já Maarty atd. ale nesmíme zapomínat, že toto fórum je veřejné, tzn. může ho číst každý s připojením na net. a v krajním případě takové zveřejnění tras může nám všem uškodit (v krajním případě natahaná lanka mezi stromy, střílení na lidi...) je to samozřejmě hraniční ale stát se to může...
Jj, něco na tom je, právě proto mě ale zajímají fakt jen cesty, kde se člověk nemusí furt ohlížet, kdo ho kde nahání. No evidentně nic takového není, tak holt budu bádat v okolí a občas zkusím někoho zkušenějšího, jestli by mě "nevyvezl" někde jinde :-) Zatím jsem takto moc nejezdil, ale čím jsem starší a blbější, tím víc mě to láká :-)
---
Tak jak psal Maarty, stav se nekdy na nedeli na plzensku a pojed s nami, brodiky, potoky, vyjety koleje a koupel v bahne, to je nase
Život je krátkej, je potřeba si ho užít naplno! - tak proto BMW GS
Má pravdu předsedo, trasy akorát přes PM a nebo se přidat. Svět je plnej ku rev.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
oukki doukki, tak diky, urcite se ozvu! nicmene ty mapy si stejne udelam, tak az bude stat sbirka za to, pres PM poskytnu
---
určitě osvědčený trasy je škoda zapomínat a nechávat si je pro sebe,ale jak píšou kluci ,s prezentací opatrně
Upravil strogas dne 09.06.2014 22:13
když se přestaneš bát,slez a dej si pár facek.........život je smrtelná nemoc,která se přenáší pohlavním stykem.
Tak mi to nedalo, našel jsem super online aplikaci Trackprofiler a zkusil z tracku Garmina vypreparovat první pokusnou cestu. Trvalo mi to ani ne 10 minut a řekl bych, že je to použitelné. Pokud máte někdo zájem se podívat, jak to může vypadat, pište PM, pošlu link.
---
Tady něco co občas jezdím. Dá se i trochu jinak ale není to v mapách. Převážně polňačky. Na 12tce jsem to ještě nejel, jezdím to TT600 hamajdá. Jedna z tras kolem komína. Dají se i některé kopce u středohoří.
zlomenakost napsal:
Tady něco co občas jezdím. Dá se i trochu jinak ale není to v mapách. Převážně polňačky. Na 12tce jsem to ještě nejel, jezdím to TT600 hamajdá. Jedna z tras kolem komína. Dají se i některé kopce u středohoří.