Prosím o informace.Sehnal jsem Pionýra dvacítku z roku 1969 a je k tomu ten stařičkej techničák psaný na pána který ještě žije (doufám),ale není od roku 2001 zaplacené povinné ručení.Myslíte že je to ještě možný dát zpět do provozu a že stou pojistkou nebude problém.Nevím kde to zjistit.Díky za info
Upravil cepik dne 14.06.2014 10:25
Pokud neni v depozitu a je to psany na pana, kterej od r. 2001 neplatil povinny, tak se ma chudak na co tesit s CKP.
Jestli jsi to koupil ted, tak si zaplatis pojistku ode dne, kterej mas na kupni smlouve a s TP by nemel bejt vubec problem.
Alda napsal:
Pokud neni v depozitu a je to psany na pana, kterej od r. 2001 neplatil povinny, tak se ma chudak na co tesit s CKP.
Jestli jsi to koupil ted, tak si zaplatis pojistku ode dne, kterej mas na kupni smlouve a s TP by nemel bejt vubec problem.
Dostal jsem to od chlapíka co to koupil od prvního majitele a ten je tam pořád psanej a byla k tomu ta malá knížečka což si myslím že je jedinej TP kterej se k tomu dřív dával z roku 1969. Zkusím ho kontaktovat,ale je pravda že jestli to neplatil tak ho lituji i když nevím jak to v roced 2001 bylo s těmy postihy a nestačilo to jen zrušit.
Jestli původní majitel zemřel a stále je to na něj psané,tak se taky muže stát,že to dodatečně zařadí do dědictví. Jinak s papírama není problém. ohledně toho POV, by bylo lepší,kdyby dědek prděl do hlíny.
Když je hlad,je i husa dobrá.
Řešil sem podobný problém na začátku roku. Bylo to teda jednodušší v tom, že majitel zůstal stejný, jenom se měnilo byldiště. Paní teda nebyla z té knížečky moc nadšená, ale normálně sem jí to dal i s SPZkou ručně kreslenou, jiná k tomu původně nebyla a ona vydala regulerní velký TP a osvědčení o registraci + nové SPZ. Ale lhůta na výměnu těchhle knížeček prý končila oficiálně někdy kolem roku 2000.
Já myslim, že ty papíry ani v registru nebudou (nepřešly do elektronickýho registru), takže bych zašel na registr vozidel zjistit jak to s nima je a podle toho bych postupoval dál. Pokud majitel žije, zřejmě Ti doklady normálně přihlásí (vydají regulérní TP). Povinný se určitě nějak pořešit dá - mrkni na jawamanii, tam se to řeší pořád.
cepik napsal:
Prosím o informace.Sehnal jsem Pionýra dvacítku z roku 1969 a je k tomu ten stařičkej techničák psaný na pána který ještě žije (doufám),ale není od roku 2001 zaplacené povinné ručení.Myslíte že je to ještě možný dát zpět do provozu a že stou pojistkou nebude problém.Nevím kde to zjistit.Díky za info
Akorát mě napadlo, že jsou ti ty papíry trochu na nic, měl by si ten pán nejdřív nechat udělat nový TP a potom to na tebe může odhlásit a ty si to normálně přihlásíš. Nevim jak se na tebe budou tvářit, když tam s tou knížečkou přijdeš a nebude to na tebe odhlášené...