vůbec se to tam nehodí -klec pro papouška na motoru to okolí má úplně jinou ergonomii je třeba při konstruování takových věcí dbát aby ten prvek nebyl jak pěst na oko
Upravil kim dne 15.06.2014 21:16
No jasně beru že to tam moc nesedí , ale jde hlavně o funkčnost . S tímhle nemám strach že ho ukopnu , jako že už se to stalo . Navíc ten chránič od Turatechu asi toho moc nezachrání když je na stejnejch šroubech jako samotnej snímač. Je to jen kus pěknýho plechu na oko , ale funkčnost nikdo neřeší , hlavně že se to kupuje. Toď můj názor.
dzur:
Je vidět, že jsi ten kryt V2 od Touratechu neviděl v praxi, když to bylo potřeba. Myslet si můžeš co chceš ale realita je jiná.
My jsme to viděli pěkně letos v Maroku - bylo u toho 10 lidí. Jeden z účastníků měl pád v písku, kde byla pod pískem skála. Motorku to po pádu odhodilo na druhou stranu namísto aby se zabořila. Náraz do prostoru snímače TPS musel být poměrně velký, ten 3mm plech byl na vyhození ale - senzor zůstal na místě, vytočili jsme ty šroubky co ho drží, vyhodili zničený plech a jelo se dál. On to podpírá další sloupek pod tím plechem a i když primární určení je chránit snímač a konektor před kopnutím nohou, tak to díky šikmým tvarům docela funguje i při pádech. Nadával, že se mu to zničilo ale princip není o tom, aby se nepoškodil ten kryt ale aby to ochránilo to, co je pod ním a to fungovalo.
Bohužel hned v další výpravě byl pán, který žádný kryt neměl a dopadlo to tak, že se v polovině výpravy přesunul na sever rychlostí 50km/h v servisním režimu a čekal na dodávku nového TPS, který mu (podle očekávání) nikdy do hotelu od DHL nedorazil. Stalo se mu to po triviálním pádu na pravou stranu (!) a TPS si ukopnul svojí levou botou prakticky v nulové rychlosti. I kdyby tam měl kus drátu přes dva šrouby tak by to chránilo líp než nic. A taková drobnost dokáže pěkně pokazit dovolenou.
Mimochodem, původní verze držela jen na těch dvou šroubech od TPS, nová verze V2 (je na trhu už řadu let) má navíc ten sloupek dole. Takže už z toho je vidět, že "funkčnost někdo řeší" protože kdyby jí neřešili, proč by se dělali s vylepšenou verzí? Hlavně že někdo komentuje něco, co pořádně nezná.
YouTube Video
P. S. Abych tady nekopal jen za Touratech, tak Wunderlich dělá hodně podobný kryt i na 1150GS i na 1200GS.
Upravil TomasTT dne 17.06.2014 17:43
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Je pravda že tenhle kryt jsem ještě neviděl , určitě ten třetí bod je hodně významnej pro uchycení a funkčnost . Asi jsem špatně hledal , já jsem našel jen ten jeden kryt na dva šroubky a od toho jsem vycházel. Na druhou stranu (nechci si to nějak chválit ), ten můj kryt mne přišel na 150Kč což tenhle navíc hezčí bude asi dražší , ani nechci zjišťovat kolik .
Není to uplně dobře vidět ale je to okopírovanej Touratech a vylepšenej o tu spodní nožku.Ta nožka je těžce vyleštěná od boty takže evidentně funguje .Takže aby to bylo uplně košer koupit chránič vstřiku od TT a doladit
toli přiložený následující obrázek:
[305.28Kb]
Upravil toli dne 17.06.2014 22:45
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.