Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Srpen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Obecné doplňky na motorku

TRIPMASTER
Lukes
Přidané 30.09.2008 14:20

Registrace: 14.02.07
zdar pánové netušíte čím vyřešit problém u 1150 GS s počítedlem kilometrů? štvě mě že musím nulovat trip tím poblblým kolečkem, protože v terénu je to dost na prd. Navigaci neberu neboť ne vždy je po ruce (nebo vám ji zapečetí jako na motoráj rallye), tachometr na kolo je taky dost malý, elegantně to má vyřešené 12 kde už jsou ty tripy dva a není nutné zastavovat....víte někdo o něčem? jak z toho ven?
TAKE IT EASY

Peacemaker
TRIPMASTER
Přidané 30.09.2008 14:38

Registrace: 25.05.07
taky jsem to nedavno resill a na nic uspokojivyho jsem neprisel. kazdopadne do hrocha nechci "rezat". vyborna na to byla navigace, ale ta jak pises na motoraji byt nemohla. touratech dela tu jejich imo vec, ale lidovy ceny to nejsou, no. bohuzel jina funkcni moznost asi neni.

Lukes
TRIPMASTER
Přidané 30.09.2008 14:46

Registrace: 14.02.07
imo vec? das odkaz?
TAKE IT EASY

Peacemaker
TRIPMASTER
Přidané 30.09.2008 14:48

Registrace: 25.05.07
jop, dam. http://www.tourat...cPath=7_51
premyslim o nem, ale ne na hrocha. asi v kombinaci s roadbookem.

TomasTT
TRIPMASTER
Přidané 30.09.2008 15:38

Registrace: 15.03.07
V principu se tohle zařízení dělá jen na rallye, kde je potřeba nejen snadný reset počítadla kilometrů (to nakonec umí třeba i sigma na kolo) ale hlavně je potřeba upravovat ujetou celkovou vzdálenost (+/-) když člověk přijede do kontrolního bodu a má najeto celkově víc, než je v roadbooku. Pokud je rozdíl snadno spočítatelný, je to hračka ale pokud musíš u každé položky itineráře pamatovat,že musíš odečíst 7.8km, tak to nejde. V rallye se nenuluje každý úsek. Obvykle se jede hlavně podle celkové vzdálenosti a proto je to tak důležité.
Na trhu jsou dvě řady přístrojů tohoto typu - americké ICO a německé IMO. ICO je jednoúčelový displej jen na rallye, IMO má obvykle i funkce, které nahradí většinu nebo všechny palubní přístroje za stejnou nebo nižší cenu. ICO je dnes de facto standard u všech rallye speciálů. Ovládání mají podobné - tři tlačítka (plus případně dvě další na roadbook a případně další dvě na ovládání opakovače kurzu). Navíc tam může být řada věcí užitečných pro cestování - množství denních počítadel, spotřeba paliva, otáčkoměr, teploty, napětí atd. Ale pak to je poměrně velké a je to fakt náhrada celého přístrojového vybavení. Vypadá to v reálu jako na fotce...

Jinak na skladě máme i nějaké menší (rallye) z demo motorky za docela výhodnější peníze, takže se to dá pořídit i levněji ale ne za tisícovku.
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
Pepa GS-exKLE
TRIPMASTER
Přidané 01.10.2008 14:53

Registrace: 14.03.07
Já jsem to vyřešil nějakým cyklocomputrem, není s tím žádnej problém. Jenom musíš koupit takouvje aby uměl přes 100km/h. Nuluju cca 2 vteřinovým podržením tlačíka a mám to na levém řídítku hned vedle heftu tak to jde celkem v pohodě.
Pepa BMW R80GS
micapeak.com/bmw/gs/images/color/gs_2nd/color689.gif

www.bmw-r80gs.com
dokturek
TRIPMASTER
Přidané 21.12.2009 13:56

Registrace: 07.07.08
V nějakém vláknu, které bohužel nemohu najít, kdosi psal, že počítadlo km na rallye chce řešit nějakým "bastl" způsobem. Dopadlo to nějak?
Popř. používáte někdo něco jiného než IMO/ICO? Myslím počítadlo, kde lze upravovat ujetou vzdálenost, snadno nulovat, ...

MikiberG
TRIPMASTER
Přidané 21.12.2009 15:41

Registrace: 11.04.07
V podstatě všechny KTM maj počítadlo s tripem a 2ma počítadly + donastavení ujetých km..... Stačí jen Magnet do kotouče, umístit čidlo a pokud chceš pohodlí dá se připojit ovládání na řidítka.
Je pravda že kvuli 3 -4 sranda rally je originál poměrně velká investice. Na tohle použití stačí určitě i cyklocomp za 600 kč......
Dakar 650, HusaberG

toli
TRIPMASTER
Přidané 21.12.2009 15:51

Registrace: 13.10.08
Na afriky se taky dělá takovej malej tripmaster máte někdo zkušenosti se zapojením?Viděl sem totiž že to měli i na jinejch mašinách.

http://www.toli-moto.wz.cz/
dokturek
TRIPMASTER
Přidané 21.12.2009 18:42

Registrace: 07.07.08
MikiberG napsal(a):
V podstatě všechny KTM maj počítadlo s tripem a 2ma počítadly + donastavení ujetých km..... Stačí jen Magnet do kotouče, umístit čidlo a pokud chceš pohodlí dá se připojit ovládání na řidítka.

Jestli to umí i toto:
www.igal.cz/images/tachometr.jpg
pak je škoda, že když jsem jí měl, že jsem si nepřečetl návod Grin

Je pravda že kvuli 3 -4 sranda rally je originál poměrně velká investice. Na tohle použití stačí určitě i cyklocomp za 600 kč......

A to je právě to, že s Tebou souhlasím, že od určité hranice pořizovacích nákladů, se mi na těch pár hobby akcí doplňky jako IMO jeví jako ekonomický nesmysl.
Přesto po té, co jsem si při nulování toho originál počitadla, co je na 1200GS, málem párkrát nabil hubu, chci to nějak vyřešit. I protože když zakufruju, což u mě není nic divného, s mým počítáním zpaměti, je taková věc jako 26,7+4,9 neřešitelná záležitost ... Leda, že bych si na levou ruku dal cyklocomp a na pravou kalkulačku?
Celkem levně se mi teď do rukou dostaly dvě věci: 1) programovatelná deska s displejem a 2) člověk, kterej s tím umí. Jen se trochu bojím, abych nedošel k závěru, že vyfukováním tabákového dýmu do vody zlato nevznikne. Takže proto má sonda.

Remus511
TRIPMASTER
Přidané 22.12.2009 14:44

Registrace: 21.05.08
TomasTT napsal(a):
V principu se tohle zařízení dělá jen na rallye, kde je potřeba nejen snadný reset počítadla kilometrů (to nakonec umí třeba i sigma na kolo) ale hlavně je potřeba upravovat ujetou celkovou vzdálenost (+/-) když člověk přijede do kontrolního bodu a má najeto celkově víc, než je v roadbooku. Pokud je rozdíl snadno spočítatelný, je to hračka ale pokud musíš u každé položky itineráře pamatovat,že musíš odečíst 7.8km, tak to nejde. V rallye se nenuluje každý úsek. Obvykle se jede hlavně podle celkové vzdálenosti a proto je to tak důležité.
Na trhu jsou dvě řady přístrojů tohoto typu - americké ICO a německé IMO. ICO je jednoúčelový displej jen na rallye, IMO má obvykle i funkce, které nahradí většinu nebo všechny palubní přístroje za stejnou nebo nižší cenu. ICO je dnes de facto standard u všech rallye speciálů. Ovládání mají podobné - tři tlačítka (plus případně dvě další na roadbook a případně další dvě na ovládání opakovače kurzu). Navíc tam může být řada věcí užitečných pro cestování - množství denních počítadel, spotřeba paliva, otáčkoměr, teploty, napětí atd. Ale pak to je poměrně velké a je to fakt náhrada celého přístrojového vybavení. Vypadá to v reálu jako na fotce...

Jinak na skladě máme i nějaké menší (rallye) z demo motorky za docela výhodnější peníze, takže se to dá pořídit i levněji ale ne za tisícovku.

Co tam máte Tomáší pěkného? Něco mě v dohledné době čeká thumbs up
*** koupím mladé pevné velké poprsí ***
** zn. VÝCHODNÍ ČECHY **

www.scorpiodragster.com
geofre
TRIPMASTER
Přidané 06.04.2013 12:00

Registrace: 08.02.12
A co tohle? Mě se to dost líbí thumbs up clap

YouTube Video

Link na diskuzi:
http://cenduro.cz...rowstart=0
Upravil geofre dne 06.04.2013 12:01
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010

Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí

Rendazase
TRIPMASTER
Přidané 06.04.2013 15:50

Registrace: 18.11.12
Podívej se na http://cenduro.cz...post_41153

Tam se to rozjelo parádně.

geofre
TRIPMASTER
Přidané 06.04.2013 16:22

Registrace: 08.02.12
Já vím, LINK je hned pod videem Wink
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010

Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí

Rendazase
TRIPMASTER
Přidané 06.04.2013 16:23

Registrace: 18.11.12
Aha. Já neviděl. Sorry.

Kuci
TRIPMASTER
Přidané 06.04.2013 16:39

Registrace: 12.04.11
Zatím to také řeším pomocí cyklo kompu, ale také bych uvítal kdybych mohl sledovat dva údaje o km (nemám ani hladové oko na benzín)
Tak snad něco do budoucna vymyslím (cyklo komp a kalkulačku néééSmile
bylo tady někde vlákno kde se řešila náhražka IMO,

Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Obecné doplňky na motorku :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 64
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,722
Nejnovější člen: Saldo

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.39 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI