zdar pánové netušíte čím vyřešit problém u 1150 GS s počítedlem kilometrů? štvě mě že musím nulovat trip tím poblblým kolečkem, protože v terénu je to dost na prd. Navigaci neberu neboť ne vždy je po ruce (nebo vám ji zapečetí jako na motoráj rallye), tachometr na kolo je taky dost malý, elegantně to má vyřešené 12 kde už jsou ty tripy dva a není nutné zastavovat....víte někdo o něčem? jak z toho ven?
TAKE IT EASY
taky jsem to nedavno resill a na nic uspokojivyho jsem neprisel. kazdopadne do hrocha nechci "rezat". vyborna na to byla navigace, ale ta jak pises na motoraji byt nemohla. touratech dela tu jejich imo vec, ale lidovy ceny to nejsou, no. bohuzel jina funkcni moznost asi neni.
V principu se tohle zařízení dělá jen na rallye, kde je potřeba nejen snadný reset počítadla kilometrů (to nakonec umí třeba i sigma na kolo) ale hlavně je potřeba upravovat ujetou celkovou vzdálenost (+/-) když člověk přijede do kontrolního bodu a má najeto celkově víc, než je v roadbooku. Pokud je rozdíl snadno spočítatelný, je to hračka ale pokud musíš u každé položky itineráře pamatovat,že musíš odečíst 7.8km, tak to nejde. V rallye se nenuluje každý úsek. Obvykle se jede hlavně podle celkové vzdálenosti a proto je to tak důležité.
Na trhu jsou dvě řady přístrojů tohoto typu - americké ICO a německé IMO. ICO je jednoúčelový displej jen na rallye, IMO má obvykle i funkce, které nahradí většinu nebo všechny palubní přístroje za stejnou nebo nižší cenu. ICO je dnes de facto standard u všech rallye speciálů. Ovládání mají podobné - tři tlačítka (plus případně dvě další na roadbook a případně další dvě na ovládání opakovače kurzu). Navíc tam může být řada věcí užitečných pro cestování - množství denních počítadel, spotřeba paliva, otáčkoměr, teploty, napětí atd. Ale pak to je poměrně velké a je to fakt náhrada celého přístrojového vybavení. Vypadá to v reálu jako na fotce...
Jinak na skladě máme i nějaké menší (rallye) z demo motorky za docela výhodnější peníze, takže se to dá pořídit i levněji ale ne za tisícovku.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Já jsem to vyřešil nějakým cyklocomputrem, není s tím žádnej problém. Jenom musíš koupit takouvje aby uměl přes 100km/h. Nuluju cca 2 vteřinovým podržením tlačíka a mám to na levém řídítku hned vedle heftu tak to jde celkem v pohodě.
Pepa BMW R80GS
V nějakém vláknu, které bohužel nemohu najít, kdosi psal, že počítadlo km na rallye chce řešit nějakým "bastl" způsobem. Dopadlo to nějak?
Popř. používáte někdo něco jiného než IMO/ICO? Myslím počítadlo, kde lze upravovat ujetou vzdálenost, snadno nulovat, ...
V podstatě všechny KTM maj počítadlo s tripem a 2ma počítadly + donastavení ujetých km..... Stačí jen Magnet do kotouče, umístit čidlo a pokud chceš pohodlí dá se připojit ovládání na řidítka.
Je pravda že kvuli 3 -4 sranda rally je originál poměrně velká investice. Na tohle použití stačí určitě i cyklocomp za 600 kč......
Dakar 650, HusaberG
MikiberG napsal(a):
V podstatě všechny KTM maj počítadlo s tripem a 2ma počítadly + donastavení ujetých km..... Stačí jen Magnet do kotouče, umístit čidlo a pokud chceš pohodlí dá se připojit ovládání na řidítka.
Jestli to umí i toto:
pak je škoda, že když jsem jí měl, že jsem si nepřečetl návod
Je pravda že kvuli 3 -4 sranda rally je originál poměrně velká investice. Na tohle použití stačí určitě i cyklocomp za 600 kč......
A to je právě to, že s Tebou souhlasím, že od určité hranice pořizovacích nákladů, se mi na těch pár hobby akcí doplňky jako IMO jeví jako ekonomický nesmysl.
Přesto po té, co jsem si při nulování toho originál počitadla, co je na 1200GS, málem párkrát nabil hubu, chci to nějak vyřešit. I protože když zakufruju, což u mě není nic divného, s mým počítáním zpaměti, je taková věc jako 26,7+4,9 neřešitelná záležitost ... Leda, že bych si na levou ruku dal cyklocomp a na pravou kalkulačku?
Celkem levně se mi teď do rukou dostaly dvě věci: 1) programovatelná deska s displejem a 2) člověk, kterej s tím umí. Jen se trochu bojím, abych nedošel k závěru, že vyfukováním tabákového dýmu do vody zlato nevznikne. Takže proto má sonda.
TomasTT napsal(a):
V principu se tohle zařízení dělá jen na rallye, kde je potřeba nejen snadný reset počítadla kilometrů (to nakonec umí třeba i sigma na kolo) ale hlavně je potřeba upravovat ujetou celkovou vzdálenost (+/-) když člověk přijede do kontrolního bodu a má najeto celkově víc, než je v roadbooku. Pokud je rozdíl snadno spočítatelný, je to hračka ale pokud musíš u každé položky itineráře pamatovat,že musíš odečíst 7.8km, tak to nejde. V rallye se nenuluje každý úsek. Obvykle se jede hlavně podle celkové vzdálenosti a proto je to tak důležité.
Na trhu jsou dvě řady přístrojů tohoto typu - americké ICO a německé IMO. ICO je jednoúčelový displej jen na rallye, IMO má obvykle i funkce, které nahradí většinu nebo všechny palubní přístroje za stejnou nebo nižší cenu. ICO je dnes de facto standard u všech rallye speciálů. Ovládání mají podobné - tři tlačítka (plus případně dvě další na roadbook a případně další dvě na ovládání opakovače kurzu). Navíc tam může být řada věcí užitečných pro cestování - množství denních počítadel, spotřeba paliva, otáčkoměr, teploty, napětí atd. Ale pak to je poměrně velké a je to fakt náhrada celého přístrojového vybavení. Vypadá to v reálu jako na fotce...
Jinak na skladě máme i nějaké menší (rallye) z demo motorky za docela výhodnější peníze, takže se to dá pořídit i levněji ale ne za tisícovku.
Co tam máte Tomáší pěkného? Něco mě v dohledné době čeká
*** koupím mladé pevné velké poprsí ***
** zn. VÝCHODNÍ ČECHY **
Link na diskuzi: http://cenduro.cz...rowstart=0
Upravil geofre dne 06.04.2013 12:01
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí
Zatím to také řeším pomocí cyklo kompu, ale také bych uvítal kdybych mohl sledovat dva údaje o km (nemám ani hladové oko na benzín)
Tak snad něco do budoucna vymyslím (cyklo komp a kalkulačku nééé
bylo tady někde vlákno kde se řešila náhražka IMO,