Hoj! Potřebuju poradit, případně znát vaše názory či zkušenosti. Vyměnil sem papírový filtr za KN. Po vyjetí mám pocit že motorka trochu cuká při ustálené rychlosti a asi se zvýšila spotřeba. Předtím ve dvou cca 5,3 l na sto a teď sám tak o litr víc. Je potřeba něco poladit?? A ještě k otáčkám: Při necelých 120 km/h točí cca 4500 ot/min. Je to moc? Případně co může být za problém.. řeší něco diagnostika?
Lu_cas napsal:
Hoj! Potřebuju poradit, případně znát vaše názory či zkušenosti. Vyměnil sem papírový filtr za KN. Po vyjetí mám pocit že motorka trochu cuká při ustálené rychlosti a asi se zvýšila spotřeba. Předtím ve dvou cca 5,3 l na sto a teď sám tak o litr víc. Je potřeba něco poladit?? A ještě k otáčkám: Při necelých 120 km/h točí cca 4500 ot/min. Je to moc? Případně co může být za problém.. řeší něco diagnostika?
Já mám papírák na na spotřebu cca kolem 5,5 jsem se dostal, když jsem se coural sám na srazu u Aldy. Standard mám kolem 6,5 průměr. Honím ho jen po dálnici, abych to měl už za sebou jinak krajinkařím. Místo škubání jen zvoní, než se pořádně prohřeje, pak už je vše OK. Ty otáčky by rychlosti odpovídaly co si tak vybavuju. Kolem 5000 už jede člověk mimo literu zákona.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
ja jezdim couracku tak do 4,5 litru na sto, kdyz jedu standard - moc za to netaham, ale sem tam si poblbnu, tak mi sezere neco malo nad 5 litru. mam KNko, a tedka premyslim, ze jsem ho asi uz dlooouho necistil. ty otacky si tedka neuvedomuju, ale je to asi tak. tusim kilo 3500, kilo10 4000, kilo20 4500... nebo posunuty o 500 min, jenomze domu se dostanu az prespristi vikend, tak pak se na to zamerim a poreferuju. jo a hroch mi neskube.
Otáčky jsou jasně ok. S nima nic neuděláš, bo je to tak natvrdo dané.
Jinak s papírákem a možná nějakým nasátým podpapírákem jezdím na 4,8-9l/100km dle způsobu jízdy - spotřebu neřeším, když je potřeba, tak natankuju. Myslím, že teď jsem jezdil lehce nad 6l/100 ve dvou,naloženejch po dálnici s cestovní rychlostí kolem 150km/h.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
...za pět měsíců co vlastním 11GS jsem ujel 10000km ...nejvíc mi to bralo při dálničních přesunech do Alp sólo s kuframa 130-150km/h 5,5l/100 ...nejméně kupodivu ve dvou a s kuframa při kochačce Slovenskem 4,4l/100 ...dlouhodobý průměr je 5 rovných (tedy 4,96l na100km)
...beru vždy stejně - na hlavním stojanu, do plna, nuluju denní počítadlo a píšu si to ...mne to prostě baví