Zdravím, mám problém se svojí R 1150 GS dvojsvíčkou. Když nastartuji tak ze začátku jde všechno bez problému a po chvilkovém sytiči drží normální volnoběh +/- 1100ot/min ale jakmile se na teploměru objeví cca 2 čárky, tak se otáčky (bez toho abych se něčeho dotkl) zvednou asi na 1700 ot/min. Když sem se pokoušel volnoběh snížit tak mosazné šrouby byly bez reakce. Setkal se tady někdo s podobným problémem?
Takže problém byl v ne úplně správně usazeném bovdenu u levé klapky. Byl napružený a po nastartování malinko povyskočil z usazení na vstřiku (cca o 0,5 mm) a problém byl na světě. Tímto děkuji všem za pomoc a odpovědi, brambora si zas vrčí jak dřív
Upravil Sasa_BMW dne 24.07.2014 22:41
poradil bych kontrolu vůle - seřízení klapek na 0.05 mm. asi s tím někdo manipuloval. Pokud je pootevření velké, tak obtokové šrouby ztrácí funkci.....
Ivoš.
No já bych se nejdřív mrknul na vůli na bovdenech lanek u klapek a u plynové rukojeti. A až potom něco rozdělával. Každopádně by bylo možná lepší nechat si to seřdit v servisu. Stejně bude potřeba udělat sinchronizace klapek.
Sasa_BMW napsal:
Zdravím, mám problém se svojí R 1150 GS dvojsvíčkou. Když nastartuji tak ze začátku jde všechno bez problému a po chvilkovém sytiči drží normální volnoběh +/- 1100ot/min ale jakmile se na teploměru objeví cca 2 čárky, tak se otáčky (bez toho abych se něčeho dotkl) zvednou asi na 1700 ot/min. Když sem se pokoušel volnoběh snížit tak mosazné šrouby byly bez reakce. Setkal se tady někdo s podobným problémem?
Cau, jses Pravcicak od Hulina? Pokud by jsi potreboval udelat podtlaky, jezdim tam za mladou. Ale Hlavne mrkni na bovdeny ( jestli neni neco se syticem ) a na klapky / potenciometr jak psal Ivo.
Upravil milanosor dne 04.07.2014 09:25
I pád na hubu je pohyb kupředu
bmwivo napsal:
poradil bych kontrolu vůle - seřízení klapek na 0.05 mm. asi s tím někdo manipuloval. Pokud je pootevření velké, tak obtokové šrouby ztrácí funkci.....
Samozřejmě za předpokladu, že klapky nevisí na lankách, ale sedí správně na dorazech....
Ivoš.
Tak jsem mrkl do vstřikovačů a mám dost zasviněný klapky a to tak, že nechtěly dosednout. Tak je nejprve opatrně vyčistím a pak se uvidí jestli to pomohlo. Jinak lanka, jejich vůle a uložení jsou v pořádku