Mám poptanou výrobu progresivních pružin do předních vidlic na Dakara. Firma, která nám dodává pružiny pro letectví mi odpověděla, že mají zkušenost s offroad i s motorkářskýma pružinama. Poskytnu jim originální pružinu ze svého Dakara a nechám si je vyrobit. To samé pro malé GSo.
Cena 2.500,- sada bez rozdílu GS či Dakar.
Kdo má zájem, pište na mail.
Upravil xHackerM dne 07.10.2021 14:18
Asi jen v delce. Ale to taky neni problem. Muzu vymontovat pruzinu z Hugitky motorky a vyrobit ji i pro male GS. Cast progrese by zustala stejna, pouze by byla pruzina kratsi.
Upravil xHackerM dne 06.07.2014 14:47
Vymontuji pružiny a pojedu s nimi k výrobci. Budu domlouvat detaily přímo s technologem výroby, předám mu vzory a nechám vyrobit testovací sady pro mého Dakara a pro Kaliho GS, abychom to mohli odladit.
co si pamatuju z minulých diskuzí tak jsou obě pružiny stejně dlouhé, ale když jsem onehdá hledal, tak dakarácký jsou drobet těžší. Takže si myslím, že maj silnější drát. Dakar má pak delší trubky (proto vyšší zdvih) a silnější stěnu. Budete dělat i zadní?
Taky se přidávám s dotazem na zadní pružinu, ...?. Ohledně délky předních pružin, kupoval jsem Wilbers a ty jsou delší než original, délka pak nahrazuje distanční trubku, co je nad pružinou.
teď jsem koukal na fakturu nejsou to nakonec Wilbers ale nějaký YSS http://motodily.m...sada-31480. Obrázkem ani zapůjčení teď bohužel neposloužím, nemám moto doma a v neděli odjíždím na týden do Slovinska, takže jedině po návratu. Právě až po nandání předních jsem zjistil, jak moc pak zadní zaostává.
zeptám se blbě v čem spočívá ta progrese? nebo ještě jinak v čem jsou lepší ty progresivní nad těmi normálními co tam série montuje?
lepší přilnavost a zdvih? nebo co to vlastně je za rozdíl díky Honza
Nikdy jsem to na motorce neřešil
Upravil zadanyjan dne 07.07.2014 21:57
zadanyjan napsal:
zeptám se blbě v čem spočívá ta progrese? nebo ještě jinak v čem jsou lepší ty progresivní nad těmi normálními co tam série montuje?
lepší přilnavost a zdvih? nebo co to vlastně je za rozdíl díky Honza
Nikdy jsem to neřešil na motorce
Mají jiný průběh pružení - nejdeš tak snadno na dorazy. Zpočátku jsou skoro stejně měkké jako origo a ke konci jsou tvrdší. je to tím, že nemají stejné stoupání závitu.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
xHackerM napsal:
A ty Wilbersy jsi kupoval progresivni? Nejaky obrazek nebo zapujceni na 1 den?
Zadni uz poptaval Kali. Za zeptani nic nedam, ale zatim chci vyresit ten predek.
Chtel jsem tam zajet uz zitra, ale nestihl jsem pruziny vyndat, takze ve stredu.
Jinak s tou vahou to je asi normalni, ne? Vzdyt progresivni cast je motana cca dvojnasobne.
Ja tim myslel rozdil mezi progerasama dakar/maly gs. U dakaru je tezsi.
Na zadni se ptam prave proto, ze mi uz hodne lidi rikalo, ze jestli chci dat progresy, tak dopredu i dozadu, jinak je to hrozne nevyvazeny a jizdni vlastnosti jsou v trapu
xHackerM napsal:
A ty Wilbersy jsi kupoval progresivni? Nejaky obrazek nebo zapujceni na 1 den?
Zadni uz poptaval Kali. Za zeptani nic nedam, ale zatim chci vyresit ten predek.
Chtel jsem tam zajet uz zitra, ale nestihl jsem pruziny vyndat, takze ve stredu.
Jinak s tou vahou to je asi normalni, ne? Vzdyt progresivni cast je motana cca dvojnasobne.
Ja tim myslel rozdil mezi progerasama dakar/maly gs. U dakaru je tezsi.
Na zadni se ptam prave proto, ze mi uz hodne lidi rikalo, ze jestli chci dat progresy, tak dopredu i dozadu, jinak je to hrozne nevyvazeny a jizdni vlastnosti jsou v trapu
Zadni si tezko asi udelam doma? To by slo na repas takze pocitam aspon dvojku navic...
F 650 GS (00)
DAGR ma vlastne pravdu. Uz se to tady prece resilo ze ostatni vyrobci na 650 gs nevyrabej progresivní pružinu. Diky tomu ze to zajistuje prepakovani.
F 650 GS (00)
Já nechal repasovat zadní tlumič u někoho přes Vevise a rozdíl je neskutečný. A jak píše Jirka, nechápu, jak jsem na tom dříve mohl jezdit a tvrdit o tom, že to bylo pohodlné.
Aktualizoval jsem seznam zájemců.
Upravil xHackerM dne 08.07.2014 08:04
MarekHK napsal:
DAGR ma vlastne pravdu. Uz se to tady prece resilo ze ostatni vyrobci na 650 gs nevyrabej progresivní pružinu. Diky tomu ze to zajistuje prepakovani.
O tom si nedovolím diskutovat
Ale několik lidi už říkalo, že se zadní progreskou přitvrdí tlumič, aby bylo moto vyvážené. Ale určitě je dobře nejdřív naladit předek a k němu zadek.
Zdravim , chci se zeptat jestli by tu nekdo neprodal přední pravou stupačku ( i s upevnovacím železem ) pravý kryt na výfuk , zadní pravví blinkr ( nebo li jen oranžove sklicko/ plast ) zadní brzdový svetlo ( jen plast ) , zadní nosič a i ten plast který je pod tym . dekuji je to rok 2006
Marek0058 napsal:
Zdravim , chci se zeptat jestli by tu nekdo neprodal přední pravou stupačku ( i s upevnovacím železem ) pravý kryt na výfuk , zadní pravví blinkr ( nebo li jen oranžove sklicko/ plast ) zadní brzdový svetlo ( jen plast ) , zadní nosič a i ten plast který je pod tym . dekuji je to rok 2006