Idealne dotykovy display. Pouziti pouze pro pesi turistiku a cyklo
Baterie idealne moznost AA ci AAA
Vodotesna
Musi umet planovat PRIMOU trasu (ne po cestach)
Moznost externi karty (kvuly mapam)
Nevim zda koupit Garmin Dakota 10 ci radeji jit do lepsi apod ...
Pripadne pokud nejakou mate a chcete se ji zbavit dejte vedet...
3/6 Marines SEMPER FI
Jo jako ze by mel dve v kazde ruce jednu... chudak to se ubeha se dvema garminama kdyz kazdej pocita jinak
Upravil servisak dne 12.07.2014 23:30
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Joke - na co bych od tebe kupoval ZUMO 550 kdyz ji sam mam (staci si poradne precist co jsem psal)
Hledam GPS pro pesi max cyklo pouziti...
A hlavne Zumo 550 NEUMI PRIME planovani trasy > vzdy jede ciste po cestach. Ja chci aby umela z bodu A do B VZDUSNOU CAROU
Upravil Mosquito dne 12.07.2014 23:54
3/6 Marines SEMPER FI
Jen mimochodem - myslím ze zumo 550 umi přímé trasování. Podívej se do nastavení výpočtu trasy a najdeš tam nejkratší, nejrychlejší a přímé trasy (offroad). Pokud to ne zmizelo v nejake poslední aktualizaci ale vždy to tam bylo.
Jinak na turistiku bych se asi Dakotě vyhnul - problem nahrát do ni stopu z pc. Oregon je moc velky? Nebo starší 60CSX?
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Tak ja vzdy kdyz jsem dal "mimo silnice" na zumo 550 napr. bod uprostred lesa do dalsiho lesa (bod startu i cile nebyl na zadne ceste) tak me navigace neukazala primou trasu, ale zase jela po silnicich ci polnich cestach apod. Hlavne ale nenavigovala z bodu do bodu co jsem urcil, ale z bodu blizkeho co si urcila na ceste do bodu co si urcila zase na ceste :-( > hlavne primou cestou to bylo napr 1km, ale ona vypocitala 10km, protoze komplet objizdela cele lesy.
GPS mam kupovanou v TT tak 6-8let zpet a aktualizovana nebyla nikdy, protoze na todle jsem negramot :-D a tak dokud to funguje nehrabu se v tom. Svoji ulohu plni dobre (na co je delana), ale na pesi to proste neni :-(
60CSX - jsou sice odolne, ale odpuzuje me od nich ovladani a vkladani bodu apod (dotykove proste vedou)
Oregon - Nerikam ze je velky > zatim se rozhlizim do ceho jit. Nevim zda treba neni stejna jako levnejsi Dakota. Ze se treba lisi jen funkcemi co ja nevyuziju (vkladani fotek k mistu apod).
Chci neco jednoducheho co mi rekne kde jsem a kterym smerem jit k dannemu bodu co zvolim. V pripade ze budu znat podklady tak moznost vlozit dle souradnic GPS primo v pristroji body zajmu a nebo pro urychleni na PC.
Kamosi na todle pouzivaji Foretrex. Doma si na PC zadaji body zajmu a na miste uz jim jen udava smer a vzdalenost. Bouzel ale bez PC nemuzou vkladat dalsi a musi spolupracovat s papirovou mapou.
3/6 Marines SEMPER FI
Pokud netrváš na dotykovém displeji, šel bych třeba do GPSmap 62st. Vybíral bych tu řadu co má předinstalovanou topo evropy 1:100, ta se nedá koupit a může ušetřit spousty peněz za mapy. První den s tlačítky by hodně divnej, ale jak pochopíš systém, tak ta navigace umí fakt hodně.
Za me etrex 30. Primy navigovani jsem v tom nezkousel, ale ovladani super. Ty maly dotykace jsou spis pro zlost. Kupoval jsem ji znamymu na kesky a maximalne spokojenej i na kole.
Já leta používám Garmin Colorado300(slot na SD kartu má), od té doby kdy ho uvedli na trh, před tím gpsmap60sx.
Colorado povýšilo na Oregon s dotyk.displ., myslím že funkcema jsou na tom podobně. Gpsmap60 a Oregon má každá něco do sebe a ikdyž je gpsmap60 starší, tak je stále oblíbená (třeba kamarád co lítá na paraglajdu).
Pro tebe bude nejvhodnější G.Oregon v té nejlevnější verzi, vše co potřebuješ to umí !!!
Zajímavý je, že stále používám G.Colorado300, na kolo, pěšky třeba na houby (uložíš body, dobrý fleky kde rostou a příště je vždy najdeš, gpschip maká i v hustém lese spolehlivě)
na hory, na běžky. Proč jsem nepořidil oregon s dotykovým displ.? Třeba ptoto že zumování v mapě kolečkem přístroje Colorada je jednodušší, než se za jízdy trefovat prstem na "tlačítka" na dotyk.displ. Například při jízdě na kole, nebo na moto, kdy je vhodnější si rozcestí nazumovat, když jedeš podle vložené trasy(hada) připravené v Mapsource. Na moto offroad trasy si také připravuji v mapsourci-dříve, dnes v BaseCamp. Jako bych jel do lesa na kole.Jinak na moto požívám G Zumo390 a tam s vkládáním tras outdor mám problém, nepobere tolik tras.bodů a rozdělí mi to na více tras což je na ho.no, tak na to seru a případně vozím navigace dvě
Za mě doporučuji G.Oregon , nebo i jetý G.Colorado - poslouží ti stejně.Tak asi tak všecko.
Upravil JirkaHK dne 13.07.2014 16:07
Za sebe můžu po několika letech spokojeného používání doporučit Oregon 450. Nebudu moc srovnávat s ostatními modely, ale co se týká funkčnosti, ovládání a hlavně výdrže na baterie, tak jsem nadmíru spokojen. Používám na motorce, na kole i na pěší (i v mrazech bez problémů). Už utržil i nějakej ten pád a náraz a kromě škrábanců ho to nijak nepoznamenalo.