Nemate niekto problem s tecucimi prednymi teleskopmi na 1150 GS. Viem nerobia nic su to iba klzaky ale postumne mi zacali tiect a uz sa to iba zhorsuje, vymena gufera nezabrala. DNes som to mal rozobrane.
Pozri obrazok:
Vnutri su take klzne teflonove trubky (7) ale tie sluzia len na vymedzenie priestoru a hore aj dole je kovove "lozisko" alebo "puzdro" (9). To je pruzne ako byva klasika v teleskooch. Zial ma servisak ubezpecil, ze vyzera neposkodene, a ze je ovela pravdepodobnejsie, ze sa vyklepala trubka (dolna cast teleskopu). Po zmerani vyzera ze ma vacsi priemer a naviac to klzne lozisko tam ide uplne zlahka...
Na 1100 jsem měl kdysi stejný problém, ale mě výměna gufer pomohla, takže v tvém případě nevím. Byly ty gufera správná? Ale nevím teď, jaké rozměry mají mít.
No tento problém som mal od kedy GS mám 56 000 km. Vymenil som guferá a bol pokoj, potom hlavne po jazdách offroad sa problém znovu objavil. Akurát sa to stále zhoršuje a teraz sa mi to objavilo hneď po výmene gufier. Ma´m tam 120 tkm a asi tretie, štvrté guferá
Dnes sme v jednom teleskope zamenili tie klzné púzdra (horné a dolné) a trochu sme skrátili pružinku na gufere. Nesľubujem si od toho veľa ale uvidíme. Hlavne po jazde offroad.