Potřebuju poradit,našel jsem na zdejších stránkách jaký použít olej (nejlepší bude asi MOTOREX LEGEND 20W50),ale nevím jaký olejový filtr použít a je mi hanba,ale nevím kde se ten filtr mění.Německy neumím ani hovno a v tom mini manuálu se dočtu uplný kulový.Ericha mám ani né měsíc. A nemáte někdo prosím manuál na 1150 GSA v češtině?
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
jo a kolik tam toho oleje patří,nikde jsem to nenašel,ale hledal jsem :-(
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Servisni manual v cestine snad ani neexistuje, takze bud anglicky nebo nemecky. Osobne si myslim ze na vymenu oleje snad ani manual nepotrebujes, nebo ano?
Filtr i vypousteci sroub oleje jsou pod susplechem, takze plech dolu, zahrat motor (20 minut jizdy by mohlo stacit), otevrit nalevku (na levym valci), povolit sroub dole nechat olej vytect. Pak vysroubovat filtr (je na to spesl klic, resilo se to tady: http://www.bmwgs....rowstart=0, pripadne si nejak vypomoct - ja to resil dvema hrebikama, ale na priste kupuju klic :-)). Nechat vsechno vytect, dat novy filtr (namazat gumovy tesneni olejem), zasroubovat zatku, nalit ojel (predepsane mnozstvi pri vymene filtru je 3.75 litru). Pak jeste pro jistotu zkontrolovat v okynku. A je to.
Filtr koupis v jakychkoli motopotrebach, proste nekam zajdi a rekni ze chces filtr na bmw 1150 gsa.
Kdyby pomohl servisni manual v anglictine, da se stahnout tadyk:
Code
http://manualz.info/index.htm
Upravil David_BO dne 02.10.2008 23:53
David - Brno, 1150 GS.
David_BO : na výměnu oleje manuál nepotřebuju,jen jsem nevěděl kde hledat filtr.Jo s tím klíčem na filtr jsem to četl.Díly za rady.
von je ten filtr hajzlik na tom bmw skovanej, taky jsem cumel ze je uplne jinak nez na mych predchozich strojich, kde byl videt na prvni pohled
David - Brno, 1150 GS.
no já byl skoro zoufalej,že jsem ho nenašel.Zítra,vlastně dnesla mastim do Pardubic do Elitu pro filtr a pro motorex a bude se operovat...
Jen taková drobnost - tím vypoušťákem na levým válci, jak ti tu kamarád radí, bys toho moc nevypustil. Spíš se zaměř na ten, který nalezneš na vaně - tak jako u většiny motorů na zeměkouli...
Jarda napsal:
Jen taková drobnost - tím vypoušťákem na levým válci, jak ti tu kamarád radí, bys toho moc nevypustil. Spíš se zaměř na ten, který nalezneš na vaně - tak jako u většiny motorů na zeměkouli...
jestli to byla reakce na moji radu, tak ja tam psal ze na levem valci je nalevka. Hned v uvodu mojeho prispevku stoji, ze vypousteci sroub je pod susplechem... aspon doufam ze je to tak jasny a ze se nikdo nebude na zaklade me rady pokouset vypustit bavo pres levy valec
David - Brno, 1150 GS.
ono by to tou nálevkou vypustit teoreticky šlo, ale chtělo by to tak 5 chlapů, aby pomohli natočit motorku tak, aby to z tama vyteklo
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
To MALI - dík moc,jakmile přijedu z města,mrknu na to.