Ahoj,
ulomil jsem zrcatko na Dakaru (jsem vul, pri zvedani jsem o nej zavadil), mate nekdo zkusenost se shanenim toho lamaciho sroubu v tehle zemi? Dik.
TOLI napsal:
Nech to zavařit dohromady. V albánii mě vařili stupačku hned v první vesnici.
Opravdu? V první? To jí nemáš asi hliníkovou, nám hliníkovej zlomenej odlitek zavařili až ve Skadaru po zburcování celýho města )
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
Fakt v první stalo se to asi 300m za vesnicí do který ani nevedla asfaltka.Tak jsem se otočil dojel na něco co vypadalo jako náves nebo spíš náves před hospodou Ukázal na stupačku a pravil "zzzzzzzz" a pak už to byl cvrkot, svářečka,žebřík,kovadlina Na fotce připojení svářečky.
toli přiložený následující obrázek:
No to je teda mazec, rozesmal jsi mne a vsechny kolem, dik
Jinak mne to zrcatko az tak nechybi v terenu, ale na cestu domu by se siklo - nemluve o tech nasich pitomcich, co jsou mi za to schopni dat pokutu. Ja vydrzel dyl, spadnul jsem az po celym dni, kdyz jsme se dostali na kamenitou sut a kamaradi sikovne zastavili za zatackou. Misto riskovani padu do propasti nebo narazu do nich jsem to holt polozil. Srovnali jsme stupacku o tazny na aute, dtto horni padak a holt nemam sklicko na pridavnym LED svetle
TOLI napsal:
Fakt v první stalo se to asi 300m za vesnicí do který ani nevedla asfaltka.Tak jsem se otočil dojel na něco co vypadalo jako náves nebo spíš náves před hospodou Ukázal na stupačku a pravil "zzzzzzzz" a pak už to byl cvrkot, svářečka,žebřík,kovadlina Na fotce připojení svářečky.
- jedno ulomene zrcatko (sroub za 80,-, vyreseno)
- zohybana stupacka a to jak drzak, tak vlastni stupacka - vyreseno v ramci moznosti v polnich podminkach
- zohybana paka zadni brzdy - reseni viz predchozi pripad
- rozbite sklicko pridavnych LED DRL - nevyreseno, vykaslal jsem se na to a svetlo i pres nekolik bourek a destu porad sviti
- ulomene plexi od Ermaxu - vyreseno upravou tvaru a nouzovym prevrtanim der (na plexi, ne na motorce)
- praskly pravy kryt falesne nadrze - tohle mne stve nejvic, vidim to jako jednoznacne selhani horniho Touratech padaku, to delaji snad z masla nebo co...
- zohybane drzaky na kufry - narovnano rukou, bez problemu
- predni Mitas E09 je skoro na odpis, strasne se sjela - zadni prekvapive naprosto bez problemu
- ulomeny blinkr, bohuzel se ulomil i s kusem toho plastu, ke kteremu je prisroubovany
- ulomeny nastavec chranice rukou (opet Touratech)
Ale mohlo to byt horsi vzhledem k nulovym zkusenostem s jizdou mimo silnici predtim
Upravil awe_cz dne 10.08.2014 14:32
Ne, to se postupne nasbiralo. Ono kdyz jezdis po skalach, jinak se ty "silnice" nazvat nedaji a mas nahovno ram, co toho moc nechyti... I kdyz paradoxne ten blinkr a pravej bok jsem zlamal v bahne, ale ten ram na tom ma velkou cast viny.
Upravil awe_cz dne 10.08.2014 19:26
Ja toho asi vyuziju, ze uz neni co rozbit, a naucim se jeste to, co neumim - a pak to necham opravit. Akorat mne mrzi ten plast falesne nadrze, kterej nesezenu ani smykem;(
když je to enduro a chceš s tim jezdit nějaký výlety mimo cesty, tak z toho nechtěj dělat leštěnku, to by bylo drahý. Užívej motorku, hlavní je zdraví. A až to dostaneš do ruky, tak jdi do 1150/1200, to je v horách pak paráda.
My vyrážíme zejtra ráno
měj se
hlavně, že je pivo ftlamě
No to vis, je to tezky, moje vozidla byla vzdycky udrzovana, neponicena, je to proste neco jinyho, co neznam S tim boxerem uz mi to rikalo vic lidi, Dakar je na mne i trochu malej, mam 196cm.
Uzij si dovolenou, zavidim, jel bych hned zase nekam