Utery rano, 7.30
Jedu do prace po pobrezni magistrale, celkem prazdno, jsem v tu chvili sam v levem pruhu a mam asi 130-140. Predjizdim XT s klukem co mu vlajou vlasy a prilbu ma na loktu. Priblizuji se k tahle leve zatacce. Pozoruji, ze z prave postranni ulicky se STOPEM se pridava pomalu jeden zeleny Seat Ibiza. Je to asi 100 m prede mnou a 15-20 m vpravo od me pomyslne cary kterou pojedu....Omyl ....chlapek v Ibize jeste nestacil ani preradit z jednicky na dvojku a jiz se dere do prostredniho pruhu.....a najednou i do LEVEHO!!!! Od te doby co byl na stopce, na ktere nezastavil se behem nasledujich 30 metru dostal pres dva pruhy do toho nejrychlejsiho. Doslova sikmo pres cestu!!!!
Brzdim naplno, zpomaluji, ale dochazi mi, ze tohle se uhrat neda!!......nasleduje prudky naraz doprostred auta dozadu, doslova mezi oci [mezi zadni koncova svetla]. Naraz je fakt desnej......dal nevim.......dalsi flash je kdyz jsem na zemi a kutalim se a rikam si......... "je to jako na lyzich, na hristi, vsude stejne.....prikrc se, sbal se do kulicky, ono se to nakonec zastavi samo". To si pamatuji urcite. Pak jsem se zastavil, prvni postreh kolem meho vedomi a tela OK a nasleduje pud sebezachovy "NA STRANU, NA STRANU, AT TE NEROZPLACNOU PRIJIZDEJICI VOZIDLA!!!!" tak se sbiram a delam pokus o nedokonalyho, bolestivyho zabaka na stredni zeleny pas. Ja vidim, jsem opravdu celej. Je to pruser, byla to bomba, ale jsem celej!!!!! Prezil jsem to!!!!
Pozdeji si opakuji, jak se to staho......narazim do zadni ploche steny Ibizy nejdrive prednim kolem [ABS pracovalo spolehlive do posleni chvile, pribrzdilo na asi tak 80km/h, jinak diky panice na jakekoliv jine masine proklouzne predni kolo a valis se uz ve 130]......potom narazim zady na zadni sklo.....a asi padam dolu mezi narazem odstrene auto a spadlou na bok motorkou.
Koukam co me boli......prave rameno, prava kycel a holene. Pravou kycel pres jasnou bolest posilam k vode [jsem ortoped nezapomente], nebot jsem se prece pred chvili zvedl z vozovky a odpotacel, odskakal na kraj, takze....kycel funguje a neni zlomena. Jdem na ro rameno, jo boli strasne, ale hejbe se, na vykloubeni to neni, jde i na nahoru, OK, jenom velke zhmozdeni.....podivam se dolu na hohy ale to uz jsem klidnejsi, protoze se divam ve stoje, cili....nohy me nesou, at uz maj cokkoli. Vidim rozdrbane dziny od kolen dolu...vyhrnuju je a vidim odreniny ...a ......an leve holeni malou trznou ranu. SLAVA!!
Vysledek motorky: doslova rozmydlenej celej predek. Nevim ceskou technickou terminologii, ale popisem pochopite.....zlomene vidle, kokpit, svetlo, plexi, ta deska dod riditkama co jsou uchyceny vidle, Telelever, kolo s rafkem do osmicky je cele dozadu az k zacatku motory, rafkem zplaclej vyfuk [to pricne spojeni mezi obema vyfukovymi koleny]....sedlo podivne nastorc.
Dal vam to nemusim podrobne popisovat, kolem policajtu a sanitky co mi osetrila rany, auta co odvezla masinu apod. Preskocim nepodstatne a jdem dal.
Motorka je na zruseni........letmy souhrn skod je kolem 8.000Euro bez prace a event. hlubsich zavad......cili.............se nevyplaci oprava...............cili...............novou.
P.S. Dekuji Barrandovu [ze u toho nebylo, a dodet nevim uplne presne jak vypadal ten pad], ale hlavne tomu, ze jsem mel prilbu [Ivane, bylo rano 36C, ale nevetral jsem se!!!, zapis si to za usi!!], bundu a rukavice. Kdybych mel i kalhoty a ne dziny, tak na holenich nemam nic [a nebyly by ted opuchle, a sesite], zrovna tak na prave pulce pr...le a boku mam hematom presne na tom miste, co motokalhoty maji protektory. Takze z narazu bych mel nakonec jenom pohmozdene rameno [bez protektoru by bylo roztristene]. Dekuji sve fyzicke kondici, protoze sportovec vzdycky pada lepe nez obezni pytel sadla, ktery udela na asfaltu "splash" a nemuze reagovat sbalenim do klubicka. Dekuji pasivni bezpecnosti BMW GS, naraz byl absorbovan vsim tim polamanym zelezem a kdyz se dostal i ke mne [a to jinak ani neslo], byl zmekceny a milostive me vyhodil ze sedla, ale povlovne, neprerazil mi ruce [a mely by byt alespon v zapesti zlomene...]
P.S.S.1. po padu prisel ke mne ten kluk co jsem chvili predtim predjizdel, pomohl mi a dal mi svuj telefon [svedek apod.] a pak jsme si telefonovali.....on sam se vyhnul, stihl to a po tom co videl, prisahal ze on by nevysel zivy a ze bude nosit prilbu i v kavarne
P.S.Rossi - asi to vypadalo ze ho chci napodobit, bylo to jako kdyz dela high siding a pak se mele po asfaltu ale nakonec se sebere o odkulha sam do bezpeci. A divak rika, no "to vypadalo smrtelne,jakto, ze sundava prilbu a mrska s ni vztekle o zem a nadava?"
P.S.S. THINK POSITIVE!!!!
Objednal jsem ADV!!!!!
ted to nejhorsi
1/ nemaji k dispozici tu barvu alpine white [s cervenym sedlem], ale tu aluminiovou!!!! a ja nemuzu cekat, za mesic jedu do Ceska na svatbu brachovi a tak musim do te doby mit novou, cekam ji behem 10-15 dni
2/ pristi tyden hraju celoreckej tenisovej medickej turnaj, nevim jak to stihnu
[ale je to rameno podstatne lepsi, uz ho muzu trochu i zvedat, ale na servis to asi nebude, uvidime, ale ja jsem k sobe strasne prisnej, kdyz na to prijde jsem to zatim neodhlasil
P.S.S.SSS..
prilba byla krome bouracky potrebna i kdyz jsem prisel domu, takze hosi, rada....s prilbou i do postele.......nikdy nevis odkud to prijde
P.S. Harley
po bouracce a kdyz se to uklidnilo, ale driv nez prijelo auto a nalozilo morku a byla chudak mala polozena na bok jako zrenenej kun....
okolojedouci auta se koukali spise ze zvedavosti, motorkari pribrzdili a ptali se, zda OK?, jesti neco nepotrebuju, ti co meli BMW se ptali jeste soustrastneji.....................ale jedinej, jedinej, ktery byl kdyz projizdel okolo ve strednim pruhu, kterej musel jet jeste 100m aby pohl motorku zastavit, zaparkovat, pak sel kus zpatky, pak cekal na vhodou chvili aby prebehl silnici na velky zeleny stredni delici pas, kde jsem byl sam s polozenou motorkou, JENOM PROTO, ABY MI PODAL RUKU, POKLEPAL PO RAMENI a ZBLIZKA SE ZEPTAL, JESTLI PRO ME MUZE NECO UDELAT......byl jeden prumernej Harleyak. Ani divnej, ani normalni, jenom original Harleyak, original motorista. Kultura motoristicka. Neznam ty hochy, jsou mi spise protivni, ale pokud mi neslapou na kuri oko, nevadej mi...........ale tohle mi vyrazilo dech. Zadny Ateny, zadna Praha, zadna vytahovacka hosi..........motoristicka kultura......dnes uz zamrzla.......ale hreje [pokud na ni narazite] drive nez davno
Upravil Doc dne 28.06.2007 23:33
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Kurnik šopa chlape !!!! Podruhé ses narodil !!!!
Oblečení a to komplet tě můžou fakt zachránit o přilbě nemluvě.Ber to z té lepší stránky,máš na 10 let vybráno dopředu a nezapomeň poděkovat svýmu andělu strážnýmu,v úterý odvedl dobrou práci.ADV je dobrá volba a neva že nemaj zrovna bílou,taky se mi líbí nejvíc.
Držím palce at se Ti rány shojí co nejdřív.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
SWAT to napsal přesně a ve všem s nim souhlasim ... Taky jsem se vyflákal (před 2-ma měsícema) a nejhůř to odnesly záda, protože jsem si vyjímečně vyndal z bundy kvůli horku chránič. Od tý doby jedu v kalhotech a bundě s komplet chráničema, i kdyby se ptácí horkem připejkali !!! I dcérenka pokud chce někam vyrazit na stopětadváce, musí se oblíct - a po mým pádu už neremcá.
Měl jsi taky štěstí, snad už nás další držkopád nepotká .... Držim palce - hlavně s tim ramenem,( já mam furt problém s upaženim ), prej jsou to hodně častý úrazy při přeletu přes řidítka....jo, a nepomáhaj na to ani "kozí" obklady -( ledaže by možná nebyly od manželky )
Upravil elektromaniac dne 29.06.2007 00:34
krotitel červeného R 11OO GS
BMW Z-3 hadraplán
Ty blááááho
Ještě že naši motorkářští andělé strážní jsou tak vycvičení, že nás neopouštějí ani když jedem "do sámošky pro rohlíky"...
Gratulace k tomu, jak to dopadlo, chlape!
Nevadí mi žít v mužském světě, pokud v něm mohu být ženou.
To starý BMW bylo určitě pojištěný ne?By mě zajímalo kolik stojí havarijní pojistka u nás a v Řecku na BMW.Počítám tak 15tis/300euro ročně???
swat napsal:
To starý BMW bylo určitě pojištěný ne?By mě zajímalo kolik stojí havarijní pojistka u nás a v Řecku na BMW.Počítám tak 15tis/300euro ročně???
U nas tady neni moc ve zvyku pojistovat pro havarii, vetsina lidi ma jenom povinne ruceni. 320 Euro plati purocne pro kradez a povinne ruceni. Smisena pojistka je taky dost draha a vsichni si myslime, ze sam od sebe nenabouram, muze za to ten druhy a zaplati se to tedy od toho druheho. V mem pripade mel ten chlapek s Ibizou vyjimecne tu celkovou pojistku [no na to jakej to je jezdec, dobre dela], ale svinak nenapsal do vypovedi, ze ano, ze za to muze a tak mozna pujdeme soudne. Ano policie zapsala se vyjel ze stopu a doslo ke stretnuti, ale vzhledem k tomu, ze jsem narazil doslova zezadu [a nikoli jakoby so strany apod., chce se jeho pijistovna vyhnout cele platbe - maji nadeji, ze dojde na spoluvinu - "no vite, ja vyjel z krizovatky, pak jsem jel a najednou pan s motorkou do me narazil, no nevim jak se ocitl, ja ho nevidel, nevim proc do me narazil" jsou slova seatu, aby to hodil na me, ze jsem vlastne ja proste nedodrzel vzdalenost a napral to do nej zezadu. Ovsem mala vzdalenost od krizovatky az do mista srazu ve tretim levem pruhu jasne svedci, ze mi nedal prednost v jizde [nemluve ani o nahle zmene smeru z pruhu do pruhu]
Uvidime, logicky se nemam ceho bat, ale taky je Balkan, nikdy nevis.
Meli jsme tady obrovka vedra posledni tyden, kazdy den pres 40C a v utery mel byt ten nejteplejsi den [a byl nejteplejsi za poslednich 110let tady a nejtelpejsi v ten den na cele planete - i vic nez v Africe] a ten den rano jsem si rikal, ze pro jeden den se nic neztrati, udelam vyjimku, pojedu v kratkem rukavu [koneckoncu drive jsem temer jenom tak jezdil!!]. Ale nakonec si rikam, nedelej voloviny, o kolik se zpotis navic a hlavne takhle po ranu a dval jsem si vsechno, krome kalhot. To me zachranilo.
Upravil Doc dne 29.06.2007 07:36
DOCu ber to z té lepší stránky.....Budeš mít novou adventůru to pojištění není zase tak hrozný,myslel jsem že to bude větší pálka.
swat napsal:
DOCu ber to z té lepší stránky.....Budeš mít novou adventůru to pojištění není zase tak hrozný,myslel jsem že to bude větší pálka.
HM 700 euro za rok za povinne ruceni a pojistka kradeze neni malo? Neplet si to, vlastni skodu si platim sam, nemam smisenou pojistku, jenom povinnou pro ty druhe. Kdybych chtel celkovou smisenou pojistku, je to pres kolem 1500 rocne
A kurva to sem spatne pochopil,tak to je pálka jako kráva.....
Tak co DOCu už máš novou adventůru???Šup sem foto............
Mam z pekla stesti, ze jeden odrekl, a tak beru jeho konkretni oblednavku, nemohl jsem si moc vybirat. Dnes mailem uvedomnen zastupce BMW z jejich centraly, ze motorka dorazila do statu, cili ted chce par dnu na procleni, znacky formality atd. Logicky koncem pristiho tydne bude, abych stihl jeste tady udelat tu prvni kontrolu na 1.000km. White aluminium [fuj], comp. on board, ABS, bile blinry [fuj], pridavna mlhova svetla [asi pojedu na Nordkapp]
Dnes jsem byl na kurtu!!! Ruka[rameno] dobra, ale kycel neposloucha, staticky to jde, ale dobihat mice nemuzu a to jedu zitra rano na tennis tournaj, do pr@@le. Protoze mam kazdy den vyrazne zlepseni situace, poprosim poradatele aby dali prvni muj zapas aspon o den dozadu a treba se to zlepsi. Kazdopadne rakety beru s sebou [i manzelku, je to i mala dovolena na Chalkidiki..] ...we will see
Ahoj, mejte se, ozvu se asi v nedeli po navratu
Tak si to tam užij......a pak hned napiš co nová adventůra F800GS 2011 is history (76000Km)
HM, no co asi. Vzdyt presedlat asi z 1200 na ADV asi velka zmena neni. Trochu vyssi, trochu tezsi...snad dosahnu na zem [178], jinak jde o to same...
Jsem zvědavý na srovnání 1200 GS a 1200 GS Adv .
Nevím, jestli s Adv půjde tak blbnout v terénu jako s 12kou. 1200Adv je spíše na dálkové cesty s plnou náloží, 1200GS je přece jenom živá a mrštná kočka. Ale toto je jen moje teorie , fakt se těším na srovnání.
Jasně srovnání.Voto mi de.....178,mno sedlo od TT to spraví.
tak jsem dneska videl v prodejne svou novou snobenku..................a libila se mi
zitra nebo pizitri bude znacka a tedy St nebo Ct prebiram.
zatim se prendaly ze stare masiny na novou nektere nezbytnosti.....nosice hlinikacu Hepko..... navyseni riditek.....alarm...........druhy konektor - PDA, GPS......
rovnou objednana i kontrola na 24/7 na 1.000km protoze 26.7. odjizdim zkontrolovat vam helmy a bundy a boty
A opet skacu pres kaluze
OPET HRAJI TENIS
Byl jsem na tom turnaji.......pri prvnim zapase jsem kulhal....a prohral........na dalsi den jsem se nadopoval voltarenem a mohl i dobihat micky a vyhral nakonec cely "Pohar Utechy" [novy turnaj z tech co v prvnim kole vypadli - a shodou okolnosti mezi nimi byl i lonsky finalista a jeden vitez z pred ctyrmi lety turmnaje - takze neslo jenom o povl!!!]
Privedte mi Federera!!!!!!
Hezky tyden , ted o pulnoci mame 29C, u vas 16, brrrr