Rozjezd v pohodě a když chci předjíždět, dam za štyry, knedla a nic. Napřed sem myslel, že si hráblo kolo,blbost. Spojka klouže, ale jenom za jízdy. Po příjezdu domu sem jí dal zkoužku. Brzdová páčka zmáčklá naplno (duál) za jedna, dost plynu a bávo zdechlo, žádnej prokluz, akorát to vypadalo, že hoří, pro ten dejm, co se vyvalil. Že by volej ? Nebo zahulí i dyž je suchá ?(normálně bych jí takle nepotápil) Krok páčky zustal stejnej. Má najeto 70000, mejch 45000 byly vetšinou dálkový cesty...
Jizda na moto a lítání na padáku je nejlepší sex
Klidne mohlo pustit gufero lqmela se omastila a proto klouze.vyndej starter a omrkni lamelu... na 1150.se spojka dela dobre.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Ak ma zo 70tich tvojich 45 vacsinou dalkove cesty, nemala by byt v cudu. Divne je, ze rozbehnut sa dokazes. Moze presakovat spojkovy valcek, ale zase keby ti na nu natece kvapalina z valceka, tak proste umre a definitivne stojis. Nechapem
Mě spojku zamastil váleček a normálně se s tím dalo jezdit,jen to klouzalo na pětku a šestku při prudké akceleraci. Normálně by se s tím dalo v klidu dojet dom i z delší dovolené,protože než sem ji vyměnil,tak sem nějaký 2-3tisíce km najel...
Při prokluzu napřed klasicky klouzne a potom začne cukat, při rozjezdu (neklože) ale v poslední třetině rozjezdu je cejtit, že to neni čistý a taky zacuká.
Vyndej startér a zkontroluj jestli tam v prostoru není mastnota (vesměs sáknoucí simering na převodovce nebo z netěsného spojkového válečku. Dá se i trochu orientačně změřit tloušťka lamely mezi "přítlačáky" (min. limit je 4,8mm - odečti si nějakou "desetinku" na hranky na krajích "přítlačáků" ). Když bude tady vše OK, tak sundej koncový převod a podívej se na silentblok (tlumič záběru) na kardanové hřídeli - může už být unavený a kardan už se může protáčet (chová se to podobně jako klouzající spojka - než se to protočí, urve definitivně).
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Hmmm, to zní rozumě, vonehdá sem tady vo tomhle problému čet a teď sem si spoměl. Díky, proto sem mu akcelerací nedával kouř, ale pak sem na to zapoměl a jízda většinou ve dvou, plně naloženej(přetíženej) s využívánim síly motoru při předjíždění...
Takže spojka je mastná, lamela má 5mm. Vyndal sem spojkovej váleček a za nim kapalina. Váleček je vevnitř jako novej, ani škrábaneček, akorát v místě gumičky černej kroužek (votisk gumičky), na vodstranění stačilo trochu silichromu na prst. Nepropouští, ale gumička bude v háji. Kdepa bych sehnal jinou???
Nechej si ji udělat v nějaké "speciálce", kterou máš poblíž bydliště. Já je nechávám dělat v Brně v Alfaagro - u R1150 potřebuješ aby to bylo z materiálu EPDM (odolává brzdové kapalině).
Vodnik napsal:
Průser západočeskýho kraje, tady nic neseženeš. Mooc bych Tě poprosil, jestli bys mi jí nesehnal...
Není problém, budu je teď stejně objednávat jak na R1150, tak na R1200, jelikož mi došli. Zrepásnul jsem si s posledními "gumičkami" co jsem měl v dílně do rezervy jeden válec na R1200 a dva kusy na R1150 - takže mám teď v rezervě komplet zrepasované válce, ale žádné těsnění. V té firmě to ale budou mít hotové určitě až tak nejdřív ke konci týdne. Já se tam dostanu k vyzvednutí nejdřív až tak někdy v příštím týdnu - jsem teď dost "zasekanej" a nemám čas se tam otočit.
Tondo jestli je to ta firma v Židenicích, tak Ti můžu objednaný zboží vyzvednout a potom hodit Jezdím "těsně" vedle.
Stejně jsem se chtěl někdy stavit očíhnout pořádně 1200 GS TB
Vodnik napsal:
Průser západočeskýho kraje, tady nic neseženeš. Mooc bych Tě poprosil, jestli bys mi jí nesehnal...
Není problém, budu je teď stejně objednávat jak na R1150, tak na R1200, jelikož mi došli. Zrepásnul jsem si s posledními "gumičkami" co jsem měl v dílně do rezervy jeden válec na R1200 a dva kusy na R1150 - takže mám teď v rezervě komplet zrepasované válce, ale žádné těsnění. V té firmě to ale budou mít hotové určitě až tak nejdřív ke konci týdne. Já se tam dostanu k vyzvednutí nejdřív až tak někdy v příštím týdnu - jsem teď dost "zasekanej" a nemám čas se tam otočit.
To je super, díky
Vodnik napsal:
To je super, díky
Dnes jsem to zadal do výroby, takže jak je budu mít, tak se ozvu a pošlu ti to.