Nazdarek vsichni tady
timto vas vsechny prosim o nejake info o 1150 ADV mam moznost koupit jednoho tohodle hrosika a potreboval bych vedet na co si mam dat pozor na co koukat, na co se ptat atd.
Mam sebou mechanika ale v BMW se moc nevyzna tak me kamos rekl o techto strankach abych si tu dal vlakno ze mi zde urcite neco malo poradite.
Predem diky za rady tipy
Tezko rict, to hodne zalezi na tom, jak ji chces jezdit...jestli chces lestenku nebo masinu na vyblbnuti do blata, tam bych asi ozelel ledacos. Nejdriv se zajimej o historii, jak a kde byla jezdena, na jaky vzdalenosti...u ADV lze asi cekat, ze ji nikdo nesetril. Taky co vse ma na sobe nestandardni...znackove doplnky nebo zbastleniny..osobne davam prednost masine v orig.stavu, u upravovanych nevis, jestli je to nahodou neni prave kvuli tomu, ze byla ocesana...ladeny vyfuky, vybranej katalyzator apod - rozhodne nebrat - nemuze to znacit nic jinyho, nez ze byla honena jak slak...
Jinak klasika: vule ulozeni kyvneho ramene v prevodovce a ulozeni kola v nem, prokluz spojky, rachoceni napinaku rozvodu, funkcnost nastaveni tuhosti zadniho perovani, funkcnost ABS, hlucnost prevodovky (ale bacha, kovové pazvuky/razy pri razeni jsou normalni, jinak me osobne nijake zadne dalsi zvuky behem jizdy nevydava), pri pocitu klepani ventilu nejprve zjistit, jestli neklepe leva/prava skrtici klapka na sani (tim ze na ni zatlacis z boku od motoru na jeji osu) - to je normalni opotrebeni, ktery se neresi. Taky je dobry prohlidnout trhlinky na ramu - zadni trubky, a videl jsem taky rotrzenej telelever (vytrzeny lozisko uchyceni brejli) - takze trhlinky i tam. Dal me nic nenapada, hroch je dokonala a neznicitelna masina, takze vlastne ani neni co kontrolovat:-) Toz asi tak...
Davleo fakt diky za vycerpavajici rady s kamosem dame hlavy dohromady a na vse co si me tu napsal se podivame.
No ja hrocha planuju tak na oboji jak na silnici tak i do terenu i kdyz doma o terenu nesmim mluvit - manzelka to nerada slysi respektive o tom nechce slyset vubec ale myslim ze az ji svezu tak zmeni na hrosika nazor