Zdravím všechny ! Mám na Vás dotaz. Hlavně na Ty co už někdy byli v Rumunsku. Příští rok bych rád tuto zemi s partou projel a chtěl bych se zeptat jak je těžké nebo lehké sehnat ubytování. Jsme zvyklý každý den ujet nějakou trasu a v cíli se ubytovat. Je toto možné i tam, nebo je lepší si ubytování předem zajistit? Jezdí nás okolo 8 a občas máme problém i v západní Evropě. Díky za reakce.
Neboj se toho. Letos nás také bylo osm. Ubytování pokaždé jinde a bez rezervace. Cena cca 100 lei za dvoumístný pokoj se sociálkou, mnohdy i se snídaní. A to jsme kolikrát přijeli dost dlouho. Většinou nám i uvařili večeři.
Také musím říct, že vždy jsem ubytování sehnali. Sice to jednou byla docela makačka ale našlo se ... A ceny opravdu Lidové... na osobu průměrně snad 120-150 korun. A to nemluvím o spaní ve stanu ale v motorestech.. bo hotelech nevim co to bylo. Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Dle mých zkušeností se dá v Rumunsku kdekoliv a kdykoliv ukecat za 10 euro víc bych v Rumunsku za pokoj v hotelu nedal. teda za osobu. Takže 20e za pokoj....
Upravil Mira1150 dne 18.09.2014 22:03
Díky všem za odpovědi. Když ubytování není problém sehnat tak je cestování jednodušší. Trasu si vždy plánujeme, ale kolikrát se stane, že trasu měníme podle aktuální situace (počasí, stav silnice atd..). Ještě jednou děkuji.
Vždycky tak v podvečer začínám koukat, kde se ubytujem a pokaždé to vyjde. I v 11 v noci. Neřeš, je tam jistej Rumunskej standart, hlavně na severu, ale postel, sprchu a parkování jsem sehnal vždycky v pohodě. A kolikrát za cenu, že by se za to na tebe tady ani bezďák nepodívalLepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
byl jsem tam s přítelkou před měsícem, každou noc u jiného města, kempy jsme měli od 20 do 25 Lei (120-150,-Kč) za 2osoby, 2moto, 1stan) jednou hotel za 100 lei za oba, jednou penzion taky za 100 Lei, žádná rezervace, jen jsme si dopředu zjistili, jestli tam jsou nějaké kempy, a až na místě jsme je hledali
Minulý týden nás jelo 12 a jedinou rezervaci jsme měli ve Sv.Heleně, jinak bez a vždy v pohodě, i když párkrát v hotelu to bylo 100 Lei za 2-lůžkový pokoj (část motoskupiny chtěla více sucha a pohodlí), v Heleně nám dala paní Marjánka diplomaticky na vybranou 350 nebo 400,-, takže i tam zkouší ceny postupně zvedat. Mám to tam rád, ale pozoruji postupný posun k větší komercializaci, bohužel občas doprovázený snižováním úrovně služeb, ale jak kde.
rick napsal:
350 drží už 3. rok se snídaní a večeří.proti hospodě.
Pravda. A na její míchaný vajíčka se dá dojet bez pauzy na jídlo až na Slováč v pohodě. A ty placky, polívky......babča vařit umí.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
My vždycky spali naproti hospdě u Štefi, za 350,- velká hostina, ale tentokrát nás bylo 12, tak jsem to zamluvil v té samé šutrové ulici naproti hospodě, ale až vzadu. Nakonec to bylo za 350,-, ale sympatická, docela mladá Marjánka nediplomaticky nabídla, že můžeme zaplatit 350 nebo 400,-, tak jsme zvolili nižší taxu, osobně i proto, že vařila dobře, ale do hostiny v jiných rodinách tomu něco chybělo i když nám dala pytel plněných rohlíčků na cestu.
Motoskupina spala minulou neděli u Veverků v Rovensku, Drákula myslím říkala, že už taky za 400,-, ale v tom dřevěném domě je bezva komfort a večer i ráno se prý strašně přežrali, takže OK.
No, pomalu se místní učí a budou ceny pomalu zvedat, dokud to nebude mít vliv na úbytek turistů...
Máte na ně nějaké kontakty? Chtěli bychom tam letos s klukama vyrazit na pár dní (týden) s lehkýma motorkama...
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."