Stal jsem se cerstvym majitelem r1200gs adventure a mam na vas dotaz , co pouzivate za olej na sve bmw. Je mi celkem jasne ze 20w-50 ale jde mi o to od ktere znacky bzch si ho mel koupit.Dekuji
Waltr napsal:
Hele Castrol není žádný zázrak, ale rozhodně je dostačující a předepsaný. Jezdí na něj desítkytisíc strojů bez problémů a cena je taky OK.
Waltr napsal:
Hele Castrol není žádný zázrak, ale rozhodně je dostačující a předepsaný. Jezdí na něj desítkytisíc strojů bez problémů a cena je taky OK.
en pro úplnost, co je "zázrak"?
Kdyz mas olej na dozivoti.Jen zalezi na tom,co umre driv.Chce to jen cist a cist
Nebýt BMW,už bych znovu nezačínal
castrol roky rokuce oleje prebaluje.... akurat vcera som to rozoberal s jednym tribologom studovanym
dokonca mi chlapik povedal ze svojho casu bola aj situacia kedy Castrol = Mogul
s tym castrolom nic nepokazis ale podla mna taky motul je urcite lepsia volba
Upravil raptor dne 07.10.2014 08:14
live fast, die young be wild, have fun
Oleje jdou trochu mimo mě (neumím poznat lepší a horší). Používám Act-evo, ale pokud je něco lepšího jdu do toho. V čem je teda Motul lepší? Poznám někde rozdíl? Po kolika km? Diky za info.
VR1 Racing Oil
The #1 selling racing motor oil. High zinc provides race-level protection for any vehicle.
High zinc/phosphorus provides extreme wear protection, including flat tappet applications
Additional friction modfiers to help deliver maximum horsepower
Enhanced anti-foam system protects engine during extreme stress
Compatible with gasoline or alcohol fuels
Available through leading auto parts retailers
ten castrol nie je vyslovene zly, ani zly... iba prebaluje oleje a kazdu chvilu sa dohodne s nejakym inym dodavatelom... ako zakladovy olej pouzival tak mineralny ako aj hydrokrakovany olej (co je v podstate vylepseny mineral)
kdezto motul pouziva ako zakladovy olej polyalfaolefin
v zasade ide o to aby olej plnil API / JASO co castrol plni.... cize castrolom urcite nic nepokazis
ripper ak je actevo vhodny aj pre motory s mokrou spojkou a ty mas vo svojej motorke suchu spojku tak to znamena ze ten olej nie je vhodny pre ten motor?
raptor napsal:
ripper ak je actevo vhodny aj pre motory s mokrou spojkou a ty mas vo svojej motorke suchu spojku tak to znamena ze ten olej nie je vhodny pre ten motor?
to netvrdím, ale proč tam dávat přísady pro mokrou spojku, když to nepotřebuji?
ACT EVO tam většina dává jenom proto, že to BMW doporučuje (= Castrol jim nabídl nejlepší cenu)
Proč bych měl jít s davem?