U spacáku mám letitou zkušenost s http://www.prima-....
Mám tři modely BIKE, TULÁK, TREK střídám podle počasí a maximální spokojenost. Kvalitní materiál, kvalitní zpracování a výbornej servis.
DRS-GS napsal:
U spacáku mám letitou zkušenost s http://www.prima-....
Mám tři modely BIKE, TULÁK, TREK střídám podle počasí a maximální spokojenost. Kvalitní materiál, kvalitní zpracování a výbornej servis.
tak to bohužel nemůžu souhlasit a to konkrétně s modelem BIKE
pokud si spacák nepřipravím za světla a chci najít a zapnout zip(nechápu proč se dá zip odpojit a není na pevno na začátku) tak hodně pič...a když už se dílo podaří tak se co kousek zadrhne
V decathlonu ale ne u nas, moc velkej vyber tam nemaj. mam od quechua snad vsechny velikosti 2 sekundaku a nemůžu si je vynachválit 10 let skusenost, na moto mam ten nejmenší
Já teda trávím ve spacáku tak maximálně měsíc nebo měsíc a půl v roce. Jedna nebo dvě 14 denní výpravy + nějaké akce typu voda, v zimě nějaká chata kde je lepší spát ve vlastním atd.
Nicméně při takové frekvenci používám spacák koupený před 10 lety a pořád nějak nemám důvod ho měnit. To samé karimatka (mám pořád původní Therm-a-Rest z roku 2003 a stan Jurek přibližně 12 let starý. Je fakt, že v tom stanu toho moc nenaspím - pokud to jde, radši spím v bivaku. Myslím že když se koupí relativně kvalitní vybavení, tak to vydrží docela dlouho a není potřeba to každých pár let měnit. Možná když by se to spočítalo, tak to vyjde i levněji než za stejnou dobu kupovat 3x nějakou levnější věc. To asi neplatí v případě čínských šmejdů na jedno použití za desetinovou cenu. Ale jinak jestli thermarestka stojí 2500 a hannah 1500, tak pokud therm vydrží 2x déle, tak už se to vyplácí.
Zrovna u te karimatky mam stejnou zkusenost , mam dve Therm-a-Rest puvodni oranzovou 2005 SMALL cena 2690,- hlavne na tury s batohem a novejsi vinovou 2007 LARGE cena 2490- hlaven na zimu a na masinu . Vyuzivany porad a casto a porad drzi oproti tomu, ze bracha mel Husky za 1450,- odesla za rok a pul a nebyla propichla prote zacala uchazet pres material a ted uz ma Therm-a-Rest
Co se tyka spacku tak mam zimni a letni. Zimni uz mam 7 let perovej a letni pouzivam nemecky maly outdoor spacaky (EXT 0 CONF +12 ), diky cene 490,- vydrzi tak dva roky a pak je pouzitelnej do chaty a deckam na vikendovky, kdyz jedou na chalupu, duty vlakno je hold nachlnejsi na skladovani i na prolezeni, tak to resim proste levnou nahrazkou, kterou obmenuju,nemam doma ani prostory aby mi tu vyselo 7 spacaku a 4 karimatky
Stan uz mam koupenej taky vic jak 7 let a porad krasne drzi je to WECHSEL.
Upravil schrek dne 13.10.2014 14:54
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
strndy napsal:
"tak to bohužel nemůžu souhlasit a to konkrétně s modelem BIKE
pokud si spacák nepřipravím za světla a chci najít a zapnout zip(nechápu proč se dá zip odpojit a není na pevno na začátku) tak hodně pič...a když už se dílo podaří tak se co kousek zadrhne"
Nic ve zlém, ale to bude spíš rukama….. navíc léga do zipu bez pomoci prstu zaleze stejně jako když zapínáš nešikovně péřovku.
Sytém je u všech těchto spacáků stejný L nebo P, takže v kombinaci L+P se dají dva sepnout do jednoho. Nepoužívám to často, ale pár situací, kdy to bylo potřeba s ohledem na teplo už jsem zažil.
Jinak jak píše TT. Ten nejteplejší mám už 14 let a je stále ve formě. Kupoval jsem ho na hory do báglu. Ty dva méně teplé vozím na motorku nebo na trek podle lokality a ročního období. Letos v srpnu na šotolinách kdo měl BIKE, klepal kosu. V Rochemoles ve 2000 m.n.m. byly v noci 4 stupně (osobně nerad spím nabalenej). Karimatku už přes 10 let používám Termarest. Loni jsem si koupil k lightce tu tlustší a moje záda to hodně ocenily. Kdo vyzkoušel pořádnou karimatku ví o čem je řeč, hlavně na hnusném podkladu nebo v zimě. Jen je to prostě drahý, ale která kvalitní a funkční věc je levná!!!!
Upravil DRS-GS dne 13.10.2014 23:48
Taky jsou toho mraky zboží a mraky nových technologií, většinou už i dost speciálky podle použití na konkrétní věc (trek, VHT, kolo, moře, moto, vedro, zima … atd.). Kdo se v tom má vyznat. Pokaždé než se odhodlám pro novou věc, stojí mě to spoustu času při získávání informací, ale na konec se to asi vždy vyplatilo, stejně tak jako poměr cena-výkon.
DRS-GS napsal:
strndy napsal:
pokud si spacák nepřipravím za světla a chci najít a zapnout zip(nechápu proč se dá zip odpojit a není na pevno na začátku) tak hodně pič...a když už se dílo podaří tak se co kousek zadrhne"
Nic ve zlém, ale to bude spíš rukama….. navíc léga do zipu bez pomoci prstu zaleze stejně jako když zapínáš nešikovně péřovku.
Sytém je u všech těchto spacáků stejný L nebo P, takže v kombinaci L+P se dají dva sepnout do jednoho. Nepoužívám to často, ale pár situací, kdy to bylo potřeba s ohledem na teplo už jsem zažil.
Jinak jak píše TT. Ten nejteplejší mám už 14 let a je stále ve formě. Kupoval jsem ho na hory do báglu. Ty dva méně teplé vozím na motorku nebo na trek podle lokality a ročního období. Letos v srpnu na šotolinách kdo měl BIKE, klepal kosu. V Rochemoles ve 2000 m.n.m. byly v noci 4 stupně (osobně nerad spím nabalenej). Karimatku už přes 10 let používám Termarest. Loni jsem si koupil k lightce tu tlustší a moje záda to hodně ocenily. Kdo vyzkoušel pořádnou karimatku ví o čem je řeč, hlavně na hnusném podkladu nebo v zimě. Jen je to prostě drahý, ale která kvalitní a funkční věc je levná!!!!
opět jsem zapomněl, že tady jo to samý inteligent a všeuměl
ten spacák je prostě totálně na h....
A já mám staré bolševické dekáče a dva spacáky z Globusu (výrobce netuším). Stan nemáme a karimatky se doma válí z takové té pěny, ale už budou v brzku povýšeny na podložky do garáže. Všechno je staré, to nejnovější minimálně 12 -15 let. Povětšinou zbytky z dob, kdy děti jezdili na tábor a já pod širák.
Sebelepší spacák a karimatka nenahradí pořádnou postel
Ovšem obecně - do zimy je lepší peří, pokud tam bude občas vlhko a nutnost sušit, je dobré duté vlákno - lépe se suší. Pod záda co komu vyhovuje. Znám lidi, co se vyspí v trenkách na makadamu i princezny na hrášku. Naštěstí je toho dneska tolik, že je to i neštěstí, co si vybrat. Pořádně si ujasnit účel a způsob použití a nedoufat, že do extrému pořídím nějaký celorok. Za extrém se už leckde považuje listopadový bivak v lese
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
DRS-GS napsal:
strndy napsal:
opět jsem zapomněl, že tady jo to samý inteligent a všeuměl
ten spacák je prostě totálně na h....
Pokud Ti nevyhovuje ten zip tak by možná pomohlo jej vyměnit za knoflíky