Ahoj pánové, mám drobný problém se svoji spojkou.Motorka má najeto 35000km a co se týkalo páčky,tak už zabírala hodně u konce(i po seštelování). Tak jsem spojku rozdělal a zjistil následující.Počet lamel 9 co se týče obložení na každé straně lamely necelý pul mm rovnoměrně sjeto. Zeptám se, kolik by měli mít zhruba nové lamely tloušťku obložení a kde se dají sehnat ? Projíždím internet ale je toho všeho o spojkách hrozně málo.Budu Vám vděčny za jakoukoli informaci. BMW f800gs 2011
Děkuju za reakci, jen uplně nechápu ,jak to myslíš a co přesně musím změřit.Myslím si to správně,že k sobě přitisknu lamely s plechama a změřim to např posuvkou ?
Ta míra 60-63 je míra pružin spring=pružina 60mm je limitní míra tj kdy by se měla pružina vyměnit bo je už utahaná resp.vymačkaná.limitní míra lamel je těch 3,4mm plech.lamel 1,5mm viz tabulka výše; dělal jsem to nedávno taky už mi nešla nastavit vůle na páčce (neprokluzovala) a lamely a pružiny byly skorona limitních mírách.necelý milimetr na lamele není moc ale vzhledem k vysokému počtu lamel se to násobí na ten krok vnější páčky
Upravil kim dne 02.11.2014 14:11