To Tomáš: Hledám nejvhodnější řešení podvozku pro své 12GSA. Mám najeto 54tis a origoš tlumiče i pružiny už mají dost. Jezdím hodně offroad, hodně sám i bez kufrů, ale také dost s kuframa a pak je třeba sundám a řádím v okolí bez nich. Podvozek jde často na doraz a to se mi přestává vážně líbit. Někde si tu psal, že Ohlins 46PRCQS na zadek a předek? . Poradíš mi? Samozřejmě, že nákup budu řešit u vás, ostatně jako valnou většinu doplňků. Díky.
BMW R1200 GS Adventure ......... super stroj!!!!
Jízda na motorce je dobrá droga :-) ... a FORD je LORD
Sorry, přesunul jsem to vlákno sem - je to ke konkrétní motorce ne obecně...
Dozadu dáváme na Adventure typ 46PRCQS a dopředu 46ER. Máme na míru vyráběnou kombinaci speciálně pro Adventure s upravenými planžetami a funguje to skvěle. Jen je potřeba zvolit správnou výchozí pružinu a s tím by ti poradil Milan na prodejně. Nejspíš bude vyhovovat ta základní, protože silnější nezvládne takový rozsah provozního zatížení. Je vhodná jen pro případy, kdy má jezdec 110kg a jezdí většinou se spolujezdcem a nákladem. Milan ti k tomu řekne víc.
Ty tlumiče jsou typu co jsem psal ale od sériových se liší jiným nastavením uvnitř. Je to doslova věda a oni si to nechávají dělat ve fabrice. Slyšel jsem o tom úplné legendy a ne úplně všemu věřím ale prý tam ladiči mají stovky různých planžet a trysek a podle charakteristiky v různých jízdních režimech dokáží sestavit takovou kombinaci, která zvládne ostrou silniční jízdu, jednorázové šoky i maximální periodickou zátěž jako je roleta. Prý je to jen o zkušenostech těch lidí, co tam dají za kombinace planžet atd. Každopádně ty typy na 1200GS a GSA fungují a kdybys neodhadl pružinu, dá se to vyřešit za cca 2000Kč. *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Super, díky moc za info a v nejbližší době se u vás ukážu. Určitě to chci řešit na podzim, páč v únoru plánuju zase Tunis a nově dál do Libye.
BMW R1200 GS Adventure ......... super stroj!!!!
Jízda na motorce je dobrá droga :-) ... a FORD je LORD