Jedna otázka. Na brambore bol v rámci pravidelnej prehliadky menený olej v autorizovanom servise. Všetko ok, v kontrolnom okienku normálny stav ( tak 2/3 ) Najazdil som asi 1200 km a potom báwo stalo cca 3 týždne na hlavnom. Po tomto čase som zistil, že okienko je prázdne - nie je tam žiadny olej, tento stav sa nezmenil ani po naštartovaní a prejdení cca 10 km. Kontrolka mazania nesvietila ale pre istotu som kúpil a doplnil olej - tak 0,5 l . V okienku to bolo zase na 2/3 . Teraz ale jazdím častejšie a okienko je úplne čierne - v moto je asi (určite ) veľa oleja. Mám trochu pre istotu vypustiť alebo to nechať tak ?
Báwo mi olej nepapká, do 1200 km a tej prestávky som tam nedal ani kvapku. Potom som bol prekvapkaný kde sa stratil..teraz je ho tam zase veľa. Čítal som, že u 1150 ukazuje stav hladiny ako sa mu zachce. Môže byť teda veľa oleja potencionálnym problémom alebo to mám nechať tak ? Teplota oleja je v norme, moto šľape ako hodinky . ( ročník 2003 , najazdených 53.800 )
Dík za radu.
dávám to běžně až po vrch okna,občas i malinko nada zatím se nic nestalo,ale může se stát,že tlak oleje někde vytlačí simering,těsnění,spíš si myslím že toto by se mohlo stát u studenýho motoru v 7000 ot/min,jinak asi snad ne
Pokud jsi nepřelil víc jak půl litru, tak by to vadit nemělo. A protože jsi neměl plno a dolil půllitřík, tak si s tím nedělej násilí. ;-)
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Asi bych to taky moc neřešil. Pokud toho je tak do 0,5 l navíc. Jestli se ti chce a upustíš ho, tak tím taky nic neskazíš. Ale vyprd bych se na to.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Vela oleja neni problem, pretože ked ho tam máš vela tak ho vyhádže do airboxu cez prepad na aute a dá sa potom vypustiť cez plastový "ventil" na jeho spodku (airboxu), tusim je tam jak začina ta gumová zásterka na tlmič, a ta spotreba je normalna ked je vonku moc teplo alebo riedky olej. ked tak ti to odfotim kde to je ten ventilhttp://bmwgs.cz/images/smiley/saycheese.gif
say cheese!