Ahoj chlapci.
Chtěl bych se zeptat,jaké jsou velikosti (výška) sedla?
Všude možně se píše o sníženém sedle nebo zvýšeném sedle ale nikde jsem nenašel o kolik se to liší ?! Bývalý majitel mi povídal že to (moje) sedlo kupoval to nejvyšší co je, protože byl celkem vysoký,ale já jsem tak tak na špičkách a byl bych raději o malinko níže.... Jo a sedlo mám seřízené na nižší možnost !
Otázka je, jestli to nechat snížit,tzn.asi odřezat cenťák nebo dva a přečalounit, ale zase aby to nebylo nějak nepohodlné (nerovnoměrně seříznuté nebo tenké, tvrdší co já vím...) nebo nabídnout na výměnu kus za kus (větší za menší) to by bylo asi lepší ale o kolik to dělá a jak se na tom sedí pokud je to snížené....? Kuwa to je dilema :-) jaká s tím máte zkušenosti?
Dík.
Ahoj pokud se nepletu tak snížený je 82 cm neseřizovatelný, normál 84 86 cm a potom ještě skrácený z výroby tlumiče,ubrat na sedle 1 cm není problém mám to udělaný
zdenek1 napsal:
Ahoj chlapci.
Všude možně se píše o sníženém sedle nebo zvýšeném sedle ale nikde jsem nenašel o kolik se to liší ?! Bývalý majitel mi povídal že to (moje) sedlo kupoval to nejvyšší co je, protože byl celkem vysoký,ale já jsem tak tak na špičkách a byl bych raději o malinko níže.... Jo a sedlo mám seřízené na nižší možnost !
Otázka je, jestli to nechat snížit,tzn.asi odřezat cenťák nebo dva a přečalounit, ale zase aby to nebylo nějak nepohodlné (nerovnoměrně seříznuté nebo tenké, tvrdší co já vím...) nebo nabídnout na výměnu kus za kus (větší za menší) to by bylo asi lepší ale o kolik to dělá a jak se na tom sedí pokud je to snížené....? Kuwa to je dilema :-) jaká s tím máte zkušenosti?
Dík.
¨
Taky není jasný, jestli mluvíš jen o originál sedlech nebo sedlech jiných výrobců.
Touratech sedla jsou snížená o 2cm nebo o 4cm podle typu oproti standardnímu sedlu BMW. Sargent je snížený o 2.5cm.
Ale nemá to moc smysl posuzovat podle cm, je potřeba se na to které sedlo posadit a zjistit, jak vyjdou nohy, protože záleží i na tvaru a vykrojení sedla jako takového, nejen na výšce.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Ahoj sedlo 82 cm odvezeš k čalouníkovi řekneš mu co chceš a on si poradí http://www.caloun...Category=8
změř si sedlo co máš doma
Upravil Kratkej dne 15.12.2014 19:08
zdenek1 napsal:
Ahoj chlapci.
Dík.
¨
Taky není jasný, jestli mluvíš jen o originál sedlech nebo sedlech jiných výrobců.
Touratech sedla jsou snížená o 2cm nebo o 4cm podle typu oproti standardnímu sedlu BMW. Sargent je snížený o 2.5cm.
Ale nemá to moc smysl posuzovat podle cm, je potřeba se na to které sedlo posadit a zjistit, jak vyjdou nohy, protože záleží i na tvaru a vykrojení sedla jako takového, nejen na výšce.
No právě,je to alchimie! Měl bych mít originál....To abych se každého koho potkám na GS ptal jestli si můžu sednout
ale dík....
.. jen poznámka k origo sníženému sedlu ... koupil jsem ho a pak zas prodal ... né že by bylo nějak extra nepohodlný, ale mě vadilo, že jak je vybrané tak jsem do něho "zapadl" a při delší jízdě jsem moc nemohl měnit polohu a taky jsem měl víc zalomená moje bolavá kolena .... takže jsem si zvykl na standart + snížené stupačky (měřím 175 - obyč GS) ..
Upravil chstepan dne 16.12.2014 18:31
(ch)stepan
Ahoj, trošku oživím téma. Nedočetl jsem se (možná blbě hledám), jaký je konstrukční rozdíl mezi sníženým a normálním sedlem (originály BMW). Normální jde polohovat, snížené ne, to je jasný. Ale mě jde spíše o to, zda je nižší i celý plastový skelet, nebo jen výstelka. Poněvadž jsem novým majitelem obyč gs a mám krapet krátké nohy. Mé gsko má od koupě normální sedlo, ale snížené přečalouněním. Tak nevím, jestli by to snížené sedlo nebylo ještě nižší (po, opět, eventuelním přečalounění..?)
Ahoj všem, rád bych našel někoho z "bližšího okolí velkoměsta Třebíč" , kdo má nízké sedlo (orig, orig upravené atd.), s kým bych se domluvil na setkání. Rád bych si odzkoušel sedla a porovnal to s tím co mám já (koupil jsem moto s normálním, ale lehce přečalouněným sedlem). Páč mám krapet krátké nohy, tak hledám řešení jak se dostat níže a sedlem chci začít. Pokud se někdo ochotný najde, prosím o PM. Díky.
...létám pomalu a nízko... (obvykle)
R 1200 GS 2007
R 1250 GS 2022
Petr65: vzhledem k tomu, že část naší firmy je v Jihlavě, tak kdybys dojel tam, můžu ti nechat poslat na vyzkoušení snížené sedlo Touratech nebo Sargent. Je to kousek vedle náměstí - "za Snahou".
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...