Čaute.
Napište jakou značku funkčního prádla používáte (první vrstvu) a jak jste spokojeni. Používal jsem SENZOR a chtěl bych vyzkoušet něco jiného,možná lepšího?!
zdenek1 napsal:
Čaute.
Napište jakou značku funkčního prádla používáte (první vrstvu) a jak jste spokojeni. Používal jsem SENZOR a chtěl bych vyzkoušet něco jiného,možná lepšího?!
Ja si koupil jednu od Pardala a jednu sadu z Lidlu cenove to vychazi podobne. Osobne mam ale radsi ty z lidlu jsou na kloubech dvojty a material je mi nejak prijemnejsi
moje fotky: https://plus.goog...6003/posts
Kam může kamzík, tam může GSo
Ahoj mám Lidl Moiru Merino vlnu a Cold killers.
Lidl pužívám spoďáry a dobrý
Moira triko na léto nejlepší poměr cena užitný vlastnosti ale trhá se od sucháku rychle schne na rozdíl od všech ostatních
100% Merino vlna nejdražší a asi nejmín používaný ze všech né že by nefungovalo ale nějak nesedlo a hrozně dlouho schne
Cold killers dobrý drahý funguje zatím ho mám nejkradší dobu
Ale záleží na každým to bude fungovat jinak, mám komplet oblečení Halvarsson
Nic jinyho nez pradlo z merina už na sebe nevezmu. Za těch 15 let co jsem se oklikou kolem toho pohyboval sem vyzkoušel všechno možny ale sedlo mi nejlip. Nesmrdí, vydrží, mě nekouše, je příjemný na tělo a hlavně funguje.
Upravil omar71 dne 25.12.2014 20:10
No já právě dostal (pod stromeček) od LASTING merino wear 16microns a jsem zvědavý jak to bude fungovat ?! Píšou tam jak to není super,že to neškrábe atd. ale sotva jsem to na sebe hodil,tak mě to prostě kouše že, .... nechtěl jsem ženě zhnusit vánoce tak jsem to ani nevyslovil :-) tak jsem zvědav,jestli mi v tom v létě nebude horko. Chtěl jsem něco co bude dobře odvádět pot v létě .....
Merino je pro me zatim finální řešení. Ne smrdí, rychle schne, hlavně hraje i kdyz je mokrý. Takze v zimě super. V létě hreje, nemá cenu říkat ze ne. Ale jak pisu výše - ne smrdí a to několik dni po sobě. Takze v létě i přesto ze nechladi, tak mi to nevadí. Taky si ho člověk na sebe nemusí brát, ze. Oproti syntetice, která je cítit pop 3 hodinách je to nebe a dudy.
Je mi přes 40 a po tomhle veku se potí každej.
Co se tyče kousani - muže byt- po vyprani by se to mělo postupně lepsit.
16 je tuším nejjemnější, tak si musíš zvyknout.
F.
Za mně také Merino. Letos v lete tři dny jedny trencle a tři dny jedny ponožky a dalo se to " čuchat". Prádlo jak výrobce udává na více použíti. Podle mě fakt funguje. Abych byl přesný, s jinými značkami nemám zkušenost, ale toto mě přesvědčilo. A. BMW 1200 GS a ///M3
Mám vyzkoušené tohle.Mohou jen doporučit a nejen to prádlo mají i supr ponožky http://www.rajponozek.cz/cs/73-kolekce-activ-prohttp:/ /www.fuski.cz/20_100019-funkcni-pradlo
skutrr napsal:
Mám vyzkoušené tohle.Mohou jen doporučit a nejen to prádlo mají i supr ponožky http://www.rajponozek.cz/cs/73-kolekce-activ-prohttp:/ /www.fuski.cz/20_100019-funkcni-pradlo
Z toho co jsem vyzkoušel, je jednoznačně pro mne nejlepší merino. Používám celoročně Devold. Vyrábí se pro různé příležitosti, jak prodyšné, tak i velmi hřejivé.
Funkční prádlo??? Co máš na mysli? Jezdím skoro po celý rok a v trenkách a tričku pod oblečením a mě nikde nic nekouše, nesvědí a neškrtí. A to už víc než pětadvacet let na motorce a ani nikdy před tím
Jednou jsem koupil merino a bylo to naposled...nejhorší poměr cena a "výkon" Jsou to jen dvě tenký letní trička,takže možná silnější verze na zimu budou lepší,ale toto je k ničemu.Sice to jakž-takž funguje(rychleji schne),ale to je asi tak všechno.Na druhou stranu stojí jedno tenký triko 1300,- Vytahuje se to jako vonuce a smrdí to jako každá jiná zpocená bavlna.Za mě bezvýznamná předražená věc.Dobrý jen možná pro alergiky,co se z umělých vláken osypávaj,ale pro takový lidi je to prostě z nouze cnost...
Jediný,co opravdu funguje jsou prostě "plastový" věci (ikdyž je to většině proti srsti a nikdy to nepřiznaji) se stříbrem.Stojí to zlomek ceny merina,takže si můžeš za stejný peníze koupit několik sad,nemusíš se bát to někde vyprat v jakýmkoliv pracím prostředku od mýdla až po bělidlo a když to vyždímeš v rukách na hulváta násilím,tak se s tím nic nestane...zkus to s merinem a zůstane ti akorát tak drahej hadr na zem nebo noční košile pro infantilní přítelkyni
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Na dovolené používám Rukku Seamless http://www.tourat...-3111.html a jednou za 3-4 dny přemáchnu a pořád dobrý - tzn. nesmrdí, nekouše, přes noc uschne. Kupováno v akci za cca 900Kč.
Na kolem komínovky používám Moiru a ta po dvou vyjížďkách je cítit a musí se přeprat.
Upravil Jirik dne 26.12.2014 10:44
Jen reakce na Gagarinův příspěvek:
Bavlna vlhkost (pot) netransportuje, ale nasává a zadržuje. Pot se nasává do vláken, ze kterých je úplet vyrobený a chladí tehdy, když má hřát a naopak vyvolává zvýšení pocení v horku. Při ochlazení začne bavlněné prádlo studit. Tělo musí zvýšenou námahou prádlo vysušovat, což nejde a člověk je tak celý den ve vlhku.
U funkčního prádla je kapilárním efektem pot (vlhkost) odváděna na vnější stranu úpletu a odpařována (transferována) do okolí nebo do dalších vrstev. Při odpařování také dochází k ochlazování a zároveň ke stabilizaci tepla uvnitř úpletu. Vlákno je nenasákavé a díky struktuře úpletu obsahuje potřebné množství vzduchu jako tepelného izolantu. Pokud se člověk při tělesné aktivitě zpotí, ve chvílích uklidnění ho úplet z funkčního vlákna nestudí, ale vytvoří potřebnou vrstvu mezi pokožkou a dalšími vrstvami oblečení. Cílem je zachování ideální tepelné pohody tak, aby nedocházelo ke zbytečnému výdaje energie (pocení). V extrémním horku je potřeba určitá úroveň vlhkosti, jinak se tělo pokouší ochlazovat dalším a dalším pocením, což vede poměrně rychle k vyčerpání organismu. Paradoxně je lepší, když je člověk "zavřený" a ve vrstvě nejblíž pokožce je poměrně vysoké nasycení vodními parami, protože tělo se potom tolik nepotí, jako když ve stejné teplotě a při stejném fyzickém výkonu je přímo na volném vzduchu. Jinak zapařeniny zažil asi každý a není to rozhodně nic, co by si motorkář na cestách přál. Jde to velmi rychle a ve většině případů to vzniká špatnou skladbou oblečení.
Asi deset let používám Rukka Seamless - na motorku (včetně ježdění v ultra horku), na kolo, na golf i na lyžování. Prostě celoročně na všechny sporty, kde se člověk potí.
Nesmrdí ani po několika dnech, lehce se vypere a za pár hodin uschne. Na rozdíl od bavlny uschne když je propocené i na těle. Zkoušel jsem desítky různých materiálů - včetně Merina, CoolMaxu, Moiry atd. Zjistil jsem, že když se potím, tak nemůžu mít na sobě věci z polypropylenu, mám na to po relativně krátké době alergickou reakci (pupínky). Navíc Moira i další polypropyleny pekelně smrdí už první den.
Polyestery ne.
Moira je OK a nestudí ani když je propocená a člověk pak jede v chladu bez pohybu ale mě kouše a necítím se v ní dobře.
Velmi dobře mi fungovalo staré prádlo Touratech, které vyráběli z úpletu Trevira, kde byla bavlna v kombinaci s polyesterem. Hřálo to i totálně propocené a přitom to slušně odvádělo pot v horku. Bohužel už to nedělají a nevím o nikom, kdo by v tom pokračoval.
Jezdit v bavlně - proč ne, když to někomu vyhovuje ale bavlna vlhkost zadržuje (saje), nepředává jí dál, takže člověk má přímo na kůži mokrou vrstvu a i když je nad tím materiál, který je prodyšný, tak ta vlhkost se dál nepředává. Pod GTX rozhodně bavlna nepatří - nemá pak smysl používat membránové oblečení.
Ještě jeden postřeh - po určité době a určitém počtu praní, se některé typy prádla výrazně změní - vlákna se ve střiži lámou a i když to na první pohled není vidět, můžou iritovat kůži a lidi, co jsou na to hákliví, se diví, proč mají pupínky, kterých se několik dnů nedá zbavit - a jsou to reakce kůže na podráždění zlámanými vlákny z úpletu. V takovém případě se s tím prádlem nedá už moc dělat než ho vyměnit. Mě to dělalo prádlo na lyžování - první sezónu naprosto vynikající, pak jsem se začal osypávat, tak jsem myslel, že to je pracím práškem. Nebylo - dělaly to zlámaný vlákna.
Na kolo pouzivam levne funkcni obleceni.At je +5 nebo -5.Kdyz se doma svleknu,je to vzdy mokre.Ale nikdy mi v tom neni zima!Kdybych to,ze je to mokre nevidel,tak pocitove bych to vubec nepoznal.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Bluefly. Ceska firma a to jeji dvouvrsve pradlo je uplna lambada! Nedam na ne dopustit. Byvaji na Motosalonu a koupi se tam hadry za super cenu!
Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
BURE napsal:
Bluefly. Ceska firma a to jeji dvouvrsve pradlo je uplna lambada! Nedam na ne dopustit. Byvaji na Motosalonu a koupi se tam hadry za super cenu!
To je to co mam.Je to firma kamarada tady od nas.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Tak rekni kamaradovi, ze delaji super termopradlo! Zase si pristi rok prijedu na Motosalon pro par kousku...
Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!