Já bych vůbec neřekl, že to jde vybrat takhle radami na fóru.
Jsou lidi, kterým Schubert absolutně nevyhovuje a sedí jim třeba HJC nebo Shoei a naopak. Ne všichni mají stejnou hlavu a Schuberth nemá identické tvary jako jiní výrobci. Pokud má někdo vyšší čelo, bude mu nepříjemná. Fakt každému doporučuji vyzkoušet a nejlépe v prodejně, kde ti jí nechají na hlavě třeba půl hodiny. Za tři minuty nezjistí člověk nic. Pohodlné jsou všechny v téhle kategorii a foukat do ní nebude určitě. Schuberth je myslím nejvíc hlučná z té trojice s HJC a Shoei ale je to částečně dané tím, že má vybrané polstrování pro sluchátka a materiálu kolem uší je míň. Větrání je dokonalé.
Jinak rozdíl mezi C3 a C3PRO tě nemusí zajímat, pokud nemáš nebo neplánuješ sluchátkovou sadu Schuberth (= starší OEM Scala). Podstatné rozdíly mezi nima nejsou, zásadní je jen ta anténa a příprava na jejich sluchátka.
Podle mě byly nejhezčí bílé C3 v designu "world" a nebo eventuálně černé v tom samém designu. Ty se už dají sehnat jen docela těžko. Stejně jako velmi populární žlutá svítivá verze. C3PRO v designu Europe (podobný tomu World ale podle mě víc kýčovitá grafika) stojí v porovnání s nejlepším modelem C3 opravdu o hodně víc.
Upravil TomasTT dne 02.01.2015 10:22
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Vsemi vychvalovana vyklapecka mi nevyhovuje vubec. Fakt se neda ridit jen radami.
Zkusil jsem Schuberth C3 a za chvili sla z domu.
Pak jsem poridil S1Pro, ted mam od jeziska S2 a to je pro me uplne jiny kafe, naprosta spokojenost!
Určitě bych neřekl, že Schuberth je "všemi vychvalovaná". Děláme Schuberth tuším tři roky a tak 20% lidí, kteří si jí zkouší, nesedí už od prvního okamžiku. Táhne je upínání, bradu mají moc blízko spodku helmy apod. Obvykle když vidím, že někomu nesedí, doporučím aby si zajel vyzkoušet Shoei. Jen málokomu nesedne ani jedna z nich. HJC sedí podobně jako Shoei.
Pochopitelně NEJDE srovnávat ani tu nejlepší vyklápěčku s integrálkou. Prostě to nejde. Ani váhou, ani bezpečností.. Ale zase vyklápěčka má své výhody když se člověk potřebuje na něčem s někým domluvit a s vyklopeným předkem se přece jen mluví líp. Já měl první vyklápěčku BMW (výroba OEM Schuberth) na LTčku, někdy cca před 12 lety. Tenkrát mi na ní přišlo skvělé, že se dá předělat na otevřenou jetku. Třeba při ježdění v ultra horku na Korsice se to hodilo.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Ja nemluvil az tak o Schuberthu, ale o vyklapecce.
V prvni rade byl dotaz jestli integralku nebo vyklapecku.
Tak ja jen ze me vyklapecka vubec nevyhovuje.
Kdykoliv zastavim, rad si helmu sundam. Vyklapeni je pro me jen prace navic. A hmotnost samozrejme.
Osobne nedam na vyklapecku dopustit. Ale je to tim, ze nosim bryle. Tudiz moznost nasadit/sundat helmu, aniz bych sundaval a pak pracne do helmy cpal bryle, je pro me nadevse. Z tehoz duvodu nemohu nevychvalit slunecni clonu.
Hlucnost je dost individualni zalezitost - mam na mysli kombinaci dane motorky a dane postavy.
Stridam 4 motorky (helmu mam jednu) a na kazde se chova trochu jinak - plexi, kaputka - vzdy je nejaky rozdil. Takze za me idealne vyzkouset za jizdy.
Staci i jinak vysoke plexi a zmeni se obtekani vzduchu a tim i hlucnost. Sam jsem dokonce plexi na motorce snizoval, aby hlava, resp. helma byla vice exponovana nerusenemu proudu vzduchu a tim i tissi za beznych rychlosti (coz neni vyhra na dalnici). ______________
R1150R 2004
Jeste k ty hlucnosti Schuberthu... ja teda hlucnost nepozoruju, nicmene aktualne maji vsechny Schuberthky fakt dost mista na ruzne interkomy, takze v oblasti ucha je prazdno.
Pani v Geneze mi rikala, ze to nejak resila a nechala vyrobit presne pasujici ucpavky, ktery nabizi k prilbe, pokud zakaznik nechce pouzivat interkom.
Mimochodem, prodavacka v Geneze.... kez bych sehnal takovyho zamestnance
Já si na doporučení kamaráda koupil Shoei neotec výklopku. V krámu mi sedla na první dobrou a po konzultaci s prodejcem mi byla velikost schválena. Po prvních ujetých kilometrech všechno super do helmy nefoukalo, byl v ní klid, slída proti pocení hledí super, mechanizmus zavírání funguje skvěle. Pak jsem ale jel vkuse cca150 km a začala mě pěkně tlačit až mě z toho bolela hlava! To trvalo ještě asi 1500 km pak se asi vymáčkla od té doby zase vše v úplném pořádku a s přilbou si zase užívám. Touto mojí zkušeností chci jen naznačit, že si můžeš koupit jakoukoliv přilbu shoei, schubert, arai ... a po nějaký době tě může nepříjemně překvapit jako to bylo u mně. Jinak jestli výklopku nebo integrálku to musíš vědět ty co od ní chceš. Podle mě je rozdíl jen ve váze, v bezpečnosti na tom bude líp integrálka ale asi ne o moc. Výklopka je lepší v situaci, když se chceš v horku kochat krajinou, zeptat na cestu, zaplatit mýtné, napít se atd. to s integrálkou nejde nebo jí musíš sundat. Snad ti to v něčem pomůže a přeju dobrý výběr. :-)
Za poslední léta jsem jezdil pouze v odklápěčce. Postupně jsem používal celou řadu od Shoei - Syncrotec, Multitec a nyní Neotec. Samozřejmě záleží na preferencích každého, ale mě odklápěčky vždy přesvědčily svojí praktičností. Naštěstí jsem nemusel nikdy na "vlastní hlavu" otestovat případnou nižší pevnost skořepiny nebo celé konstrukce. A Neotec má navíc tu výhodu, že už v sérii jsou v oblasti uší oddělené části polstrování, které stačí při montáži sluchátek interkomu jednoduše vyndat a sluchátka tam zapadnou jako příslovečná "prdel na hrnec".
No já mám třeba vyklápěčku Shark Evoline 3 a nemůžu si jí vynachválit.... jak praktičnost v letě jezdím takřka pořád odklopenej...a podstatný pro mě je že se ta bradová část odklopí úplně dozadu, tudíž neůstane nahoře jako u spousty jiných přileb...
Za sebe bych ti doporučil vyklápěčku. Nosím brýle a sundávat integrálku při každé zastávce, na pumpě apod. je opruz. Značku si musíš vybrat sám. Já dal na rady a začal se poohlížet po Schubertce. Hledal jsem C3 v černé lesklé a ve velikosti "L" ..... v dnešní době prakticky už nesehnatelné. Nakonec jsem využil nabídky v pobočce PSí v Brně na 10% slevu z C3Pro.
Shark Evoline byla jedna z přileb kterou jsem zvažoval ale nakonec jsem zvolil C3, protože byla drasticky lehčí. Myslím že ta, co jsem zkoušel, byla Evoline2. Ta Evoline 3 je lehčí ale pořád váží o nějakýho čtvrt kila víc než C3 nebo C3PRO.
P.S. Teď jsem to dohledal - Evoline II měla skoro 2 kila (1960g v nejmenším provedení skořepiny) ve srovnání s C3 to je rozdíl půl kila a to je fakt hodně. Rozdíl Evoline 3 a C3 je nějakých 230g ve prospěch C3.
P. P. S. Ježdění s vyklopenou C3 mi moc příjemné nepřipadá. Pokud člověk jde něco vyřídit - zaplatit na benzínce, zeptat se někde na něco, domluvit se s kamarády při zastavení apod. Ale dlouhodobě jet s vyklopenou bradou nahoru mě přijde příšerně unavující. Je znát váha, tlačí na to vzduch za jízdy už relativně malou rychlostí, když člověk prudce zabrzdí, tak to celé sletí dopředu.... Ne. Pokud někdo plánuje jezdit jako s "jet" helmou, tak určitě model, kde se brada překlopí úplně dozadu. Na druhou stranu mi přijde, že C3 má větší výhled, že to možná bude bonus za to, že se nedá úplně převrátit. Eliptický mechanismus Evoline mi leze po stranách do zorného pole. Ale jinak to převracení nejde vymyslet. Je to řekl bych nejlepší řešení na trhu.
Upravil TomasTT dne 02.01.2015 14:23
pepe2000 napsal:
No já mám třeba vyklápěčku Shark Evoline 3 a nemůžu si jí vynachválit.... jak praktičnost v letě jezdím takřka pořád odklopenej...a podstatný pro mě je že se ta bradová část odklopí úplně dozadu, tudíž neůstane nahoře jako u spousty jiných přileb...
Tahle přilba mne láká.U většiny odklápěček ale mám problém že mám málo místa před bradou.Jak je na to tato přilba u velikosti XXL?
pepe2000 napsal:
Tahle přilba mne láká.U většiny odklápěček ale mám problém že mám málo místa před bradou.Jak je na to tato přilba u velikosti XXL?
Nevím jestli si vyzkoušel i tu C3 -ta má místa před bradou dost oproti např Nolan 103 kam jsem nestrčil ani měrku na ventily
pepe2000 napsal:
Nevím jestli si vyzkoušel i tu C3 -ta má místa před bradou dost oproti např Nolan 103 kam jsem nestrčil ani měrku na ventily
Hanes je uplně jedno co si koupíš bez odskoušení a projetí se na moto bych žádnej škopek nekoupil, budeš v prodejně sedět jak kosmonaut pul hodiny zaplatíš sedneš na moto a hučák jak kráva.Za poslední dobu nejlepší vynález vnítřní tmavý plexi na jaře a na podzim když je nízko sluníčko supr v létě když je moc teplo tak otevřít velký plégo a jezdit jenom s vnitřním smozřejmně to není na of kde je bordel.
Vlastimil: to bude asi strašně subjektivní. Já mám taky pocit že v C3 nemám před bradou žádné místo a molitan mikrofonu mi drhne o pusu ale bez vyzkoušení to asi těžko půjde nějak změřit. Každý má jiný obličej. Leda snad změřit vzdálenost od zadní stěny přilby dopředu a porovnat to. Když to někdo změří u toho Sharka, tak ti můžu dát na porovnání údaj u Schubertky, kde víš, že jsi měl málo místa. Tak pokud pak Evoline bude mít o centimetr víc, tak to asi bude stát za vyzkoušení. Když to bude stejné nebo podobné, tak to asi nemá smysl někde shánět.