To je logický. Originály jsou 22mm trubka, tohle je kónický.
Takže
a ) použít kompletní nový chrániče s držáky na konický řídítka
b ) použít nějaké držáky na konický řídítka (já použil Magura) a upravit na to originály - viz moje instalace na řídítkách Magura SX:
Paradoxně toto není můj největší problém, ale to, že mám na moto větší plégo a nedostanu se do plného rejdu, takže budu muset nabídnout dál...Jsou nějaká, která mají stejný tvar jako originály a mají přípravu na vyhřívání?
A nebo nabídnu výměnu za originály, třeba bude mít někdo zájem.
Děkuji
No spíš je otázka, jaký je důvod pro výměnu. Touratech to nedělá proto, aby nahradil poškozený řídítka po havárii (jako náhradu za originály) ale aby to přineslo něco jiného - třeba právě jiné úhly, ze kterých nebolí zápěstí apod.
Na 1150 jsou v nabídce dva modely s přípravou na originál vyhřívané hefty BMW.
Model 01-041-0906-0 a kónický 01-041-0904-0
Když si oba modely najdeš na shop.touratech.cz tak tam jsou obrázky, kde jsou rozměry a úhly.
Nicméně oba typy jsou ze slitiny hliníku - nejsou ocelový a mají jiné tvarování než originály. Pokud potřebuješ originál 1:1, tak nevím o nikom jiném než o originál BMW.
Já chtěl konické ze dvou důvodů - jednak jsou podstatně lehčí a hlavně - pro mě zásadní - když jedu ve stupačkách, nemám vytočené zápěstí jako v případě originálů. Měl jsem obrovský problémy se záněty a při delší jízdě (třeba 14 dnů na dovolené s vysokým podílem jízdy ve stupačkách) mě zápěstí nepředstavitelně bolely. A někdy stačilo jen víkendové ježdění. Pak jsem to léčil dlouho a bylo to nepříjemný. Jakmile nemám zápěstí při jízdě vykroucený, je po problému. A to mě právě vyřešily nový řídítka. Bohužel na obou motorkách mám Magury SX, které jsou mnohem nižší než originály a bylo potřeba je docela zásadně zvednout v držácích. Ale neměnil bych. Jinak ty originál vyhřívaný hefty jsem zničil tolikrát, že jsem se na to pak vykašlal a nahradil je oxfordy s kabelem zvenku. *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...