Prosím o pomoc taťka vyměňoval poprvé svíčky na svém r1200gs a místo trubkového klíče si vzal ořech a ráčnu a začal točit ven svíčku ta šla krásně kásně a najednou z tuha tak nechtěl svíčku rvát chtěl jí dát nazpět a najednou se to seklo a s ořechem jde hnout na každou stranu tak o milimetr a víc ani prd a nejde vyndat ten ořech,a svíčka je stále v závitu ale není skřípnutá dírou v ořechu když si vezmu šroubovák tak sní bez jakéhokoli odporu jde hýbat ale ořech se ani nehne nevíte co stím ?
Upravil Ruchadlol dne 06.03.2015 00:35
myslel bych,ze ten orech pujde zezadu vyklepnout delsi tyckou, jestli ne tak me jeste napada prudke ohrati horkovzduskou v okoli diry na svicku, ale ne orechu, mohl by se trochu uvolnit
Vypadá to že se mu tam ten ořech zadřel, už jsem něco takového viděl. Bude to nejspíš muset nějak rozhýbat. Nastřikat kolem ořechu WDčko a zkoušet točit tam a zpět. Jinak to ven asi nedostane. A příště nepoužívat ořech kterej je o 0,1 menší než díra v hlavě.
Chyba začátečníka... GS má docela málo místa kolem svíčky a potřeba s tím počítat a vzít si tenčí ořech. Taky jsem to zažil,ale mě bylo už divný,že nejde tak dobře ořech dovnitř a včas jsem přestal. Teď jedině jak se tady už píše skusit nahřát hlavu,namazat to a nebo reverzní kladivo a vzít za ten ořech.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
ANo ano tatka vzal ořech který jen tak tak ale bez násilí šel dovnitř .Zkusíme ohřát okolí toho ořechu a zchladit ořech třeba se to stáhne a pujde ven
Upravil Ruchadlol dne 05.03.2015 09:32
Jo neser se s tím. Nebude to dělat velkou škodu, teda nebude tak vidět. :-) Je tam třeba na to dát majzla, většina ořechů chce stáhnout, ale mám jeden origo a ten je bez problému.
Tak to poučení nebylo zase tak drahé.
Maně mě to připomnělo jednu takovou bezpečnostní kartičku z 50tých let. Mám je všechny pěkně zasklené, ale našel jsem je i na netu. je to ten obrázek s hospodským
Sám-li spravuješ - více škody naděláš
zavolej odborníka a máš po starosti.
Medik přiložený následující obrázek:
[26.16Kb]
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
S tím samozřejmě nejde než nesouhlasit. Neboli jinými slovy, souhlasím zásadně proti.
Je to volivina a až přijde řekněme problém větší než nasazení klíče, budeš třeba hesla měnit.
co tak- každý kdo chce a koho to baví, by měl o motorku pečovat do úrovně kterou zvládá. Tím vůbec nenarážím na tebe s otecem, jen vím, že někdy napáchané škody neznalostí, špatným postupem atd...bývají mnohdy finančně náročnější než původní problém.
To je jen přátelská rada, a rozhodně bych se vždy pokud si nejsi 100% jistý ptal tady.
Waltr napsal:
S tím samozřejmě nejde než nesouhlasit. Neboli jinými slovy, souhlasím zásadně proti.
Je to volivina a až přijde řekněme problém větší než nasazení klíče, budeš třeba hesla měnit.
co tak- každý kdo chce a koho to baví, by měl o motorku pečovat do úrovně kterou zvládá. Tím vůbec nenarážím na tebe s otecem, jen vím, že někdy napáchané škody neznalostí, špatným postupem atd...bývají mnohdy finančně náročnější než původní problém.
To je jen přátelská rada, a rozhodně bych se vždy pokud si nejsi 100% jistý ptal tady.