Tak jsem dostal nápad - budu vlastenec a dám si na motorku vlajku...
Klasicky,nějakou takovou, jako se za dob minulých věšely do oken...
Ale napadá mě, jak je to po právní stránce? Je to národní symbol a na používání české státní vlajky se vztahují patrně nějaká pravidla...
Nemohl by vzniknout problém? Nebo by to bylo bráno jako třeba nálepka?
Na tu se pokud vím pravidla nevztahují...
Díky za tipy;-)
Thomasson napsal:
Ale napadá mě, jak je to po právní stránce? Je to národní symbol a na používání české státní vlajky se vztahují patrně nějaká pravidla...
Díky za tipy;-)
Co řešíš? Neprodávaly se vlaječky v Tescu když se hrálo mistrovství ve fotbalu? Myslím ty,co přivřeš vzadu do okýnka. Vozil to kdejakej "vlastenec" co to po tom když jsme prohráli a nepostoupili zase rychle sundal. A nebylo k nim přiložený žádný povolení Ministerstva nebo Parlamentu.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Thomasson napsal:
Díky za tipy;-)
Co řešíš? Neprodávaly se vlaječky v Tescu když se hrálo mistrovství ve fotbalu? Myslím ty,co přivřeš vzadu do okýnka. Vozil to kdejakej "vlastenec" co to po tom když jsme prohráli a nepostoupili zase rychle sundal. A nebylo k nim přiložený žádný povolení Ministerstva nebo Parlamentu.
Ked som bol na prvom sraze tak som si dal na dakara vlajku SR.Potom som rozmišlal dat tam vlaju ČR a do to ho dat Slovensky znak ale to bysom hanobyl jak vlajku ČR a SR.Večinu jazdia tak motorkary na Choproch že si da jú vlajku svojho štátu
Nevidím v tom problém. Problém by byl,když bys jel takhle nazdobenej někam, kde ČR nesnášejí.
Já když jedu do zahraničí, tak na kufr věším vlajku, po návratu jí ale rychle sundávám.
I když vezu vlajku, na kufrech z boku nápisy Czech republic, 2xCZtko - stejně se mě lidi ptají odkud jsem. Asi vypadám jako mimozemšťan.
Příjemnej zážitek s vlajkou:
V Holandsku ,když jsme jim tehdy ve fotbale zachránili ve skupině zadek poražením Německa, tak mi na křižovatkách děkovali a gratulovali k vítězství, křičeli na mě z okýnek, jak jsme skvělí - bylo to příjemné. Klika,že jsme neprohráli, asi by mi zapálili motorku.
Hrabe_X přiložený následující obrázek:
[116.03Kb]
Upravil Hrabe_X dne 03.11.2008 06:57
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
pánové asi chtěli říct, že je pomalu po sézóně a tak se tady probírají čím dál větší hovadiny...
Upravil Pivos dne 03.11.2008 15:43
5.10.1842 www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven
No, tak se tedy omlouvám za dotaz "****vinu"...
ale myslel jsem, že fórum je od toho, aby člověk probral s lidma to, co potřebuje...
Poud vám to přijde jako ****vina, TAK NEREAGUJTE !!!! a pište na to, co (pro vás) ****vina není!
Já jsem rád, že se aspoň pár lidí zamyslelo a poradili mi, těm díky!
Thomasson napsal:
Díky za tipy;-)
Bigre to je sice mozny, ale AFAIK nase legislativa je v tomhle smeru DIVNA.
A neni vubec od veci tohle vedet...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Vlajka má přesné rozměry, které se musí dodržovat:
* poměr jejích stran je vždy 3:2
* mezi červenou a bílou barvu je vsunut modrý klín, který zasahuje přesně do poloviny vlajky
* červená barva je vždy dole a bílá nahoře (používá se označení dole krev, nahoře mléko).
Pravidla pro vyvěšování státní vlajky:
* jako státní symbol se vlajka vyvěšuje při významných státních událostech, na veřejných institucích vlaje většinou po celý rok.
* když vlajka visí kolmo dolů, modrý klín je vždy nahoře a bílá strana vlajky musí být vždy za každou cenu z pohledu zepředu vlevo. - Toto je velmi důležité, občas se stane trapná situace, že je vlajka vyvěšena špatně.
* když vlaka vlaje volně na stožáru spolu s další vlajkou (např. EU, městskou), musí být vždy při pohledu zepředu po pravé straně (na čestném místě).
* když jsou umístěny tři vlajky, vlaje vlajka vždy uprostřed (na čestném místě).
Transylvánští koně jsou ještě rychlejší než vlkodlak. Všechno ostatní je na vás.
„Joo, svět je plnej podivnej krás a jeden život na to nestačí.“