Zdravím, chci se zeptat, jaký olej byste dávali do f 650GS, budu poprvé po předchozím řidiči měnit olej - ten tam dával syntetiku a chci se jen zeptat, zdali to je nutné.
Newkanagroo napsal:
Zdravím, chci se zeptat, jaký olej byste dávali do f 650GS, budu poprvé po předchozím řidiči měnit olej - ten tam dával syntetiku a chci se jen zeptat, zdali to je nutné.
Díky
Ahoj Newkanagroo, odpovídám na tvojí druhou otázku. Podle fotky z příručky od pana Krátkejho, nejen že není nutné, ale dokonce je zakázané používat syntetiku. A pak se v tom vyznejte, žejo
Wer später bremst, fährt länger schnell.
ahoj ten motor je z roku 99 vodou chlazenej tak že jak píše Bohumi,pokud dostává za uši tak radši častější výměna oleje než něco co je nad specifikaci a nechat to tam dlouho
Taky jsem se rozhodl po dlouhych lerech zaexperimentovat. Leta jsem jezdil Castrol Power GPS 10W40. A ted jsem koupil MOGUL MOTO 4T 10W40. Ma dokonce jeste lepsi specifikaci nez ten kastroool. Ze je o cca 3 petky levnejsi nehraje roli...
Kazdopadne, kdyz jsem si v servisnim manualu cetl, jakou presnou specifikaci oleje vyrobce doporucuje, tak v poznamce bylo napsano: NEPOUZIVAT PLNE SYNTETICKY OLEJ!!!
Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!