Plachta na motorku aneb čím zakrýváte vaše stroje.
Předem děkuji za předané zkušenosti kdo má jakou a jak je spokojený případně kde pořídil pokud se rozhodnete to vyšperkovat fotem tak to bude geniální.
Pro upřesnění plachtou budu zakrývat F800 GS v gáražovém stání (ale když bude nepromokavá tak to nebude špatné dá se využít pak i venku..)
Cesta je cíl
Používám tuhle: http://www.motoga...6-xl-p1080
Pravda, na Dakara, ale s vysokým plexi a orig. topcase. Přes sezonu mám moto venku pod plachtou, vydrží 2 sezony a potom se vyšisuje od sluníčka a začne propouštět vodu. Ale jinak spokojenost.
to Olin:Kvůli čemu musí byt v garáži prodyšná ???? když je tam stála teplota i vlhkost teda aspoň v té mojí...
Ta oxford XL vypadá dobře a i cena rozumná....
Cesta je cíl
lacco napsal:
to Olin:Kvůli čemu musí byt v garáži prodyšná ???? když je tam stála teplota i vlhkost teda aspoň v té mojí...
Ta oxford XL vypadá dobře a i cena rozumná....
Nevím , zda všichni mají v garáži takové ideální podmínky. Jinak pod nepromokavým krytím kondenzuje vlhko. Jedině , že by se jednalo o speciální materiál , shora nepromokavý a zevnitř prodyšný. ale myslím že takováto plachta by byla pěkně drahá. Ikdyž možná že i takové jsou.
Laco jestli chces uni aji na tahani sebou nekam tak je ta oxford asi oki ale pokud jen do garaze doporucuji prodysnou nejlip latkovou
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Používám oxford už 7 let(samo ne jednu a tu samou plachtu ) a nikdy mi pod ni nic nekondenzovalo.Píší o ní,že je prodyšná.Do jaký míry to je pravda nevím,ale na motorku to stačí.Je mi jasný,že to není trilaminát za 50tis Koupím každý 2-3 roky novou a jsem velice spokojený.Cena 690Kč,skladnost,nepromokavost,odolnost proti propálení od výfuku(mám originál koncovku,takže vyzkoušeno),hlavně velikost i na 12ADV i s kuframa a nic se pod tím nepaří.Můžu jen doporučit
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
to MR GS: v návodu píšou : před nasazením plachty se ujistěte, zda není výfuk horký - hrozí propálení! tak dej prosím tě odkaz co máš za tip díkec...
Cesta je cíl
lacco napsal:
to MR GS: v návodu píšou : před nasazením plachty se ujistěte, zda není výfuk horký - hrozí propálení! tak dej prosím tě odkaz co máš za tip díkec...
Než tu plachtu natáhneš, tak Ti ten výfuk zchladne natolik, že tu plachtu nepropálíš, věř mi...
Taky mám od Oxfordu, už několikátou a nikdy se mi nepropálila... ani o svody...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Plachtu dávám často a s propálením taky nebyl nikdy problém, 2min případně počkáš, ale většinou jak říká kubrt, než to natáhneš tak je to ok i když je výfuk stále celkem horkej už to nepropálí.
Honda XL600R
KTM 790R
BMW GS
Pokud je oxford trochu prpdysna staci to. Takze jak pise MrGS bude to dobra volba ja mam podobnou od Louise uz tak 5 let a super . S vyfukem si nelam hlavu neni to tak horky, aby si to propalil neni to PVC a navic ten vyfuk schladne hodne rychle nez to natahnez bude oki.
Čeština můj koníček
Já nemám strach že bych to propálil jen MR GS psal že je odolná proti propálení a výrobce udává že není tak mě jen zajímalo jestli náhodou nemá nějaký jiný tip než já našel... Cesta je cíl
a jo sem to cely necetl , na mobilu se blbe listuje, ale kup tu oxford za ty prachy super, na tu tvou garaz to bude stacit
Čeština můj koníček
cert68 napsal:
V garáži používám napínací froté prostěradla co Manželka vyřadila je to prodyšný a proti prasečí hu dostačující
Taky to v garáží používám , naprosto dostačující. Na cesty vozím nepromokavou kašírovanou plachtu z Hornbachu s kovovými oky o rozměru asi 2x3m. Je to velice skladné a má to univerzální využití. Na motorce to přichytím gumicuky.
Předtím jsem měl nepromokavé krytí od Luise, krásná , stříbrná, barevný potisk. Druhým rokem po rozložení po zimě byla v místech přeložení popraskaná. Koupil jsem jí v akci snad za 350kč a taky kvalita materiálu tomu odpovídala. Asi už takovou nevyrábějí.
lacco napsal:
Mám tuto http://www.motosl...o1711.html
Dělá se ale několik verzí.Dřív to na ní bylo i napsáno(na obalu) od tý doby to už neřeším a neměl jsem s tím problém,takže věřím,že je to pořád ta odolná.
a pro schreka: až se někde potkáme na nějakým srazu,tak tě nechám šáhnout na výfuk,až moto přikreju plachtou jo? Bude prdel
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA