Ahoj,
Chtěl bych si pořídit malé GSA a mám otázku.
Systém ESA, není to zas tak velká investice, ale zajímalo by mě zda-li ji využíváte, nebo jestli je to jen elektronika navíc.
Chlape na ESA se vykasli zvlaste pokud chces kupovat 800GSA , kdyby byla moznost stelovat i predni vidlici tak reknu kup si to, ale jde o to ze ESA je jen pro zadni tlumic, sice kontrola trakce je nekdy dobra , ale lepsi je se motorku ovladat sam nez pouzivat elektroniku, bohate staci, ze tam budes mit ABS
to bych ti radeji doporucil at si koupis kvalitni podvozek bud Ohlins nebo Touratech
tot muj nazor
Upravil schrek dne 13.04.2015 18:26
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
schrek napsal:
Chlape na ESA se vykasli zvlaste pokud chces kupovat 800GSA , kdyby byla moznost stelovat i predni vidlici tak reknu kup si to, ale jde o to ze ESA je jen pro zadni tlumic, sice kontrola trakce je nekdy dobra , ale lepsi je se motorku ovladat sam nez pouzivat elektroniku, bohate staci, ze tam budes mit ABS
to bych ti radeji doporucil at si koupis kvalitni podvozek bud Ohlins nebo Touratech
tot muj nazor
Též si myslím že je lepší si ty prachy navíc schovat a po nějaké době koupit kvalitní podvozek kterej lze repasovat.
Co si tu pročítám obsah fóra, tak jsem dospěl k závěru, že k základní verzi je dobré koupit origo kufry a zbytek se dá doladit nakupem od jiných výrobců za příznivější ceny.
Cau tak uplne pravda to neni, ja osobne bych ti doporucil koupit s plnou vybavou pokud mas moznost SAMOZREJME BEZ ESA.
1. velky PC + ABS
2. susplech origo je dobrej a funkcni z vlastni zkusenosti vim ze vydrzi hodne
3. nekdo ma rad origo kufry nekdo ne, me vyhovuji maximalne ty origo, bavim se o hlinikovych
4. origo hlinikovy TOP je dost malinkatej doporucuju alternativniho vyrobce
5. GSA ma pomerne super plexi v zakladu neni nutno menit
6. origo padaky jsou taky vpohode
7. sedlo je v zakladu GSA ve verzi konfort
8. nevim jak je na to GSA s ochranou rukou, ale ty co sme videl celkem dobry sice jen plast , ale dobry
jinak to ostatni uz jsou drobnosti
Upravil schrek dne 13.04.2015 20:49
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
az sezenes tak se pochlub, jinak co motorkar to nazor na vec, takze sem prezentoval par veci z mych zkusenosti, jak je videt nekteri se mnou souhlasi Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
schrek napsal:
Cau tak uplne pravda to neni, ja osobne bych ti doporucil koupit s plnou vybavou pokud mas moznost SAMOZREJME BEZ ESA.
1. velky PC + ABS
2. susplech origo je dobrej a funkcni z vlastni zkusenosti vim ze vydrzi hodne
3. nekdo ma rad origo kufry nekdo ne, me vyhovuji maximalne ty origo, bavim se o hlinikovych
4. origo hlinikovy TOP je dost malinkatej doporucuju alternativniho vyrobce
5. GSA ma pomerne super plexi v zakladu neni nutno menit
6. origo padaky jsou taky vpohode
7. sedlo je v zakladu GSA ve verzi konfort
8. nevim jak je na to GSA s ochranou rukou, ale ty co sme videl celkem dobry sice jen plast , ale dobry
jinak to ostatni uz jsou drobnosti
A ještě bych přidal:
9. ráfky EXCEL (aspoň přední)
Mikes
Nově s KTM... :-)
Mno, viděl jsem v Řecku GSko v full úpravě od Touratechu, docela se mi to líbilo. Já kdybych se vracel, tak za ten balík radši tuto variantu, i třeba na zaběhnuté GSo. Dojezd skoro 800km, vyřešený podvozek, sedlo, ochranné prvky a přitom žádná tuctovka, docela dobře vše prakticky pořešeno.
https://www.zonerama.com/rop1
Mám na 800 GSA najeto cca 9tis km, mám variantu s ESA.
Na týhle motorce ESA nastavuje pouze kompresi, ESA u 1200 je úplně někde jinde.
Touratech má v současný době v nabídce zadní tlumič, kterej umí ESA a jde použít místo originálu.
Originál ESA tlumič není údajně možno nějak normálně rozdělat a servisovat/repasovat...
když koupíš variantu s ESA máš akorát menší výběr náhrad co namontovat, údajně se dá ESA vypnout přes diagnostiku a dát tam "normální" tlumič, motorka nebude hlásit chybu a reagovat na tlačítko na řidítkách...
- přední vidle je naprostá katastrofa, nedá se nic nastavit, tak jak to vyleze z fabriky je to houpací kůň...
- origo kufry jsou dobrý, ale originál top case mě připadl zbytečně drahej
- plexi stačí originál já mám 195cm a dá se to...
- v základu jsou padáky jen na motor, je lepší tam něco přidat
- sedlo je podle mě úplně na ... je vykrojený pořád sklouzáváš jedný pozice, nechal jsem přešít v DDT Tuningu, TT už má v nabídce komplet náhrady, výběr je velkej, bacha nepasuje na to sedlo z klasický F 800 GS, kvůli jinýmu tvaru nádrže... překáží tam plasty
- ochrana rukou ok, s vyhřívanejma heftama se dá pohodlně jezdit i kolem 0°C
- ráfky jsou snad uplácaný z použitejch obalů od čokolád...
podle mě první věc co budeš řesit je ten předek...
Tak krasavici už mám doma 2 měsíce, ale práce mi dovolila najezdit jen 1000 km.
Musím podotknout, že origo plexi, které mi prodejce vychválil až do nebes, nějak nefunguje, měřím 188 cm a všechen vítr mi naráží přímo do výšky očí. Jediné plus bylo, když pršelo a kapky se mi rozjížďěli do stran.
Otázka zní, zda-li má cenu kupovat nějakou nástavbu a nebo zda-li je možné namontovat na adventůru toto http://shop.toura...700gs.html
Kuba_Kubikula přiložený následující obrázek: