Takže zítra, v pátek 13.7.2007 (no není to kouzelné datum pro odjezd na dovolenou? ) snad v 14,00 odjíždíme na Ukrajinu . Jedeme 2x GS 1100 (Rudy a já) a 2x AfricaTwin (Zdenek byl na Endurodni v Mohelnici a zajel čas 0,58 a to má afku měsíc a druhá Afrika je Fero, který byl na ukrajině se dvěma GS - Awia a Andre - před 14dny a s námi jede další kolo ).
Všechno stojí a padá na počasí, tak nám držte pěstičky, aby bylo na Zakarpatí sucho a sjízdno, je toho hodně, co bychom rádi projeli . Mapu v GPS i v tankvaku máme, obuty Karoo taky, nikde nic neteče, neprosakuje, neprolíná, neutíká, brzdy brzdí, blinkry blikají, světla svítí, benzinová čerpadla hvízdají, klapky klapou, neutrál problikává a ABS dělá stejný randál jako dycky. Prostě všechno je připraveno na týdenní ofroudění po Ukrajině .
Jestli to někoho bude zajímat, budeme posílat SMS o tom, co všechno se nám podařilo ulomit (i když jak říká Hrabě, já už nelámu, já už jen rozlepuju ) a co všechno se nám ne/podařilo projet .
Mějte se tu krásně, nezlobte admina a v pátek zase na viděnou .
Nevadí mi žít v mužském světě, pokud v něm mohu být ženou.
Taky ráno odjíždím tím směrem. Akorát to střihnu nad Prešov a skončím kousek nad Svidníkem. Jedu na akci SMF "Bardějov" , která se koná přes kopec od dukelského průsmyku. Taky se tam možná ještě zítra mrknu. Podle počasí.Tak ať Vám to na podkarpatí vynde a bacha na pokuty, respektive pak napiš, kolik po vás chtěli
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Asi pojedem od 10 září na týden. Ale uvidíme. Nic není jasný.
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi
Tak jsme se šťastně vrátili .
Najeli jsme 2200Km, vyjeli jsme na Boržavu (nádhera) i Hoverlu (opruz), projeli traktorovou cestu z Volovce do Slavskeho a zpět doPilipce (doporučuju pro masochysty), viděli Siněvir (nuda) i Solotivnu (raději mlčím) a včera leželi ve studených zábalech z úžehu.
Reportáž je hotova. Nevadí mi žít v mužském světě, pokud v něm mohu být ženou.
Zklamu Tě, stejně jako loni jsme ani letos neplatili ani hřivnu. Kdo umí, ten umí . Ono když jedeš těma "cestama", co jsme jeli my, tak tam nepotkáš ani traktoristu, natož policajta
Ale abys neřek, že Ti neudělám žádnou radost, tak platili kluci Afričani. Usmlouvali to ze 100 euro na 50 hřiven každý.
dobre dosli
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Po týdnu stráveném na Ukrajině, kdy jsme 2x GS a 2x AT za jeden den najeli 50Km docela zajímavým terénem i 500km po rozpáleném asfaltu, konstatuji následující:
Na asfaltu:
Afričani již po 200km citelně poznávali, že nemají nejpohodlnější sedlo. Po 400km už váhali, jestli mají vůbec nějaké sedlo a po 500km jen stáli ve supačkách. Rudy a já jsme seděli jak v ušáku v obýváku a bylo nám fajn.
Šotolina:
Vesnické šotoliny samou díru jsme my museli projíždět ve stoje, mnohem pomaleji, hrát si na kličkovanou a hledat nejmenší díru. Afričani seděli, stoupli si málokdy, jeli téměř přímo a jen se za nimi prášilo.
Bláto, koleje:
Kde se Rudy pomaličku rval centimetr za centimetrem, oni projeli během pár chvil a tak nějak.... s lehkostí. Snad je to tím, že je afa přece jen o něco lehčí, určitě je to i větším předním kolem. Ale rozdíl byl markantní.
I afričani říkali, že je zvláštní, že Rudy jezdí hodně dobře a přitom má o hodně víc problémů projet než oni.
Je to tak. Na asfaltu vede boGSer, v terénu je lepší afa. Obě motorky projedou to samé, ale řidiče GSa to stojí o hodně víc sil.
Zatím jsem se nikdy nedostala do takové přímé konfrontace, jezdili jsme většinou jen samí boGSeři a tam kde se pachtí jeden, pachtí se všichni.
Tady ten rozdíl byl znát.
Ale stejně je boGSer nejlepší motorka na světě
Hele my byli s Kostou (černá Afrika, byl na ni na Vedralce) v Banátu a 1000 km za den a nejevil ani trošku znáky unavy. Teda jako jeho svislej úsměv. Já si osobně myslim, že Kosta je masochysta
BMW R 1150 GS kombi
TRABANT 601 kombi