zdravím vás pani mam taký problém moje GS Adv. nemá skoro žiadny výkon nad 5000 ot. Do 4000 ide úplné normálne ale ako náhle sa blíži ku 5000 tak nevládze a ma taký rapkavý zvuk do výfuku. Do teraz bolo všetko v poriadku a včera to začalo strata výkonu a dnes nešiel ľavý valec, keď som vymenil nové/mali 1000km/ sviečky za staré tak už ide ale výkon stále stráca. Nestretol sa stým niekto, pripadne dáku radu. ešte doplním info 2007,powercomander a akrapovič
Vopred veľká vďaka. Rado
Upravil Rado GSA dne 31.05.2015 22:20
BMW R1200 GS ADVENTURE 2007
V jakym stavu je vzduch.filtr?
A co treba palivovy filtr?
Upravil Kubrt dne 31.05.2015 22:56
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
filter mam penový a pral som ho na jar cca 1000km, a niesom si istý či r1200 ma palivový filter. nevidel som ho. ale skúsim pogooglit. len mi je divne že zrazu to začalo. naposledy išla super
i ja sa skôr priklanam k tomu palivovemu filtru ktorý máš v nadrži. Mne origo filter vydržal 102tkm a motorka asi po natankovani nejakeho sajrajtu zrazu prestal mať ťah, do 2000otm ok ale vyššie už to strieťalo, nikto nevedel čo tomu može byť až borec z felicia servis cars mi povedal že tieto priznaky sú typicke pre upchaty filter alebo poškodene čerpadlo! Rozborka nadrže odhalila roztrhnuty na leme palivovy filter ktory tam bol ešte origo, aspon som videl že aj v BMW Swiss možno odjebavaju servisne prehliadky, po vymene za nový motorka opäť obžila do pôvodneho stavu!
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
mne to tiež pripadá ako keby bolo dačo s palivom alebo karburátor zle naštelovaný tak sa to sprava
vďaka za tip skúsim pozrieť ten filter , ale je pravda že som predvčerom tankoval.
Preventivne si ho už hned kup nový, aspon si ho pri demontaži vymeniš a budeš mať istotu od kedy ho tam máš!
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
U R1200 GS, GSA je pal.filtr součástí čerpadla s přírubou - tam nic nevyměníš. Zkusil bych být tebou indukční cívky (fajky ke svíčkám). Samosebou projít základní věc jako je synchronizace škrtících klapek.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
synchronizáciu som skúšal ako prvú, a vtedy mi aj nešiel ľavý valec. môže byt že to budú tie cievky skúsim ich dáko vymeniť. alebo sa dajú dáko premerať? aby som ich zbytočne nekupoval.
Za mě indučka, normálně odpoj svíci, bude to samé beze změny a je to. Pro jistotu tam prohod hlavní svíce a pokud to zůstane na stejném válci, máš indučku.
Ok poskusam poprehadzovat. Len ako som pisal tak do 4000 ide uplne normalne.idealne by bolo prehodit moje cievky na ine gs alebo ine na moju. Len nikoho nepoznam co ma gs v okoli. Nenajde sa daka dobra dusa v ba alebo bb? Dikes zatial.
na 99 % je to civka,v pohode to poznaji i na male diagnostice v servisu.kupoval jsem starsi civku tady na foru,mam dojem za litr.
BMW GS 1200 adventure a Babeta.
Na diagnostice se to nepozná. Mě to taky nějak zlobí - jak dám plnej plyn tak to začne střílet, když to rozjíždím pomalu tak v pohodě. A když se to hodně ohřeje tak to taky nezlobí.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
TOLI napsal:
Na diagnostice se to nepozná. Mě to taky nějak zlobí - jak dám plnej plyn tak to začne střílet, když to rozjíždím pomalu tak v pohodě. A když se to hodně ohřeje tak to taky nezlobí.
Nejspíš cívka děla mi to úplně to samé
Vše co dojede do cíle je dobré.
JRM66 napsal:
.... aspon som videl že aj v BMW Swiss možno odjebavaju servisne prehliadky, po vymene za nový motorka opäť obžila do pôvodneho stavu!
kurnik mám blbí pocit,dal som minulý týždeň vo štvrtok GS-u do servisu v Sankt.Gallene na kontrolu "1000km" ráno som tam už mal byť na 7h30 hlavne ,že mala byť hotová až okolo 16tej ..pýtam sa čo všetko budú robiť ? a on ,že majú toho veľa,poobede mi volal ,že musia objednať súčiastku ktorá príde až v utorok..tak to zašušľal ,že som nerozumel akú..dnes,vraj už je hotová ..tak v sobotu pôjdem po ňu.. a teraz si mi proste dal chrobáka s tým tvojim "možno vo swiss tiež ojebávajú" ,pri tom autorizovaný servis..jak to zistím či niečo nespravili s črevami ?