Normálne tak nejazdím, no po dlhej dobe som znovu skúsil, čo to na diaľnici dá a viac ako 185 tachometrových som z toho nedostal. Otázka znie, čo to môže ovplyvňovať?
Viac ako 140-150 aj tak nejazdím, len chcem vedieť či niekde hladať chybu alebo nie.
1150 GS jednosviečka
97 000 km
spotreba oleja OK, na dovolenke nič za 3000km, inak necelý liter na 10 000 km
pred cca 15 000 km som menil palivový filter
vzducháč má 5 000 km
origo výfuk. sústava (minimálne netesnosti na objímkach medzi zvodmi a KAT určite sú)
Inak nemám pocit slabého výkonu, motorka od 3 do 5 tisíc otáčok zrýchluje vemi energicky
Souhlasil bych s Ivanem ... co vitr, prip. kufry? Mame za mestem slusne dlouhou rovinu, kde se da neco takovyho zkusit. Zkusil jsem 2x a jednou tacho ukazoval cca. 190 km/h a podruhe mela rafika co delat, aby se dostala na 180. Na motorce nic nemeneno, jel jsem pokazde stejnej smer (zadny jednou tam a pak zpatky). Vitr jsem moc nesledoval a ani jsem to moc neresil, protoze temahle rychlostma se na nasich silnicich stejne jezdit neda, tak jsem nad tim mavnul rukou
P.S. - nicmene bych nekoukal na tacho, ale spis na GPS
Upravil lebi dne 29.06.2015 11:51
U mě udělá na 11ce rozdíl 15km/h jízda s topem/bez topu. Nejvíc jsem z ní vymáčkl nějakých 201km/h tachometrových.
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí
já jsem jel na té Tvé 11ctce v BG po dálnici mezi Starou Zagorou a Plovdivem 196. jeli jsme s kolegou (on na 1150 ADV) vedle sebe GPSkových 196 asi 10km na plný plyn a ani jeden se nedostal před druhého.Jen s tříkomorákama a s pytlem vzadu.
Tož jede Ti to dobře...
Upravil 3axap dne 29.06.2015 13:57
Varan: Ber to tak ze to ako prudi vzduch ma velky vlpyv. PRi tej rychlosti uz je odpor dost velky, ak sa nepletiem odpor vzduch ma kvadraticku zavislost vzhladom k rychlosti ("na druhu" ), takze kazdy kilometer uz je dost poznat. Teda aj slaby protivietor urobit dost, potom k tomu pridaj este ten topcase no a je to... 180 viac nez dost podla mna. Ajtak na ten motorke uz je vsetko nad 150 na po...
187km/h s topcase dle gps (195tachometrovych) na spuntech uz se to vlnilo jak had, ale co bych pro potikrbonizaci neudelal. Jo a bylo to na ten lepsi benzin u omw.
A pro rejpaly ridil jsem ja sam osobne:-)))
Splněný sen moje 1100GS
Kdysi jsem to zkoušel, těch 185 mi to dalo a víc nechtěla, dnes už to nezkouším, bo jak jedu víc jak 60 vidím vše rozmazaně
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
Mě to dřív jezdilo podle tacho 200km/h nyní z toho dostanu tak 185. taky jsem přemýšlel čím to může být. Na tacho lehce přes 100tis a cca posledních 20tis km to tu maximálku nedá, Pneu mám pořád stejný typ. Napadá mě jen vzducháč KN? který mám cca 4 rok, samozřejmě čistím. Nejde samozřejmě o to jestli stačí taková nebo maková maximálka, ale o známku toho že motor/moto je v kondici.
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
Zajímavý test byl ve specialu Světa Motoru 2/2015 - Test vzduchových filtrů na fabii 1,2 http. Z jedenácti jen 3 nepoškozovali motor. Prošel originál škoda, Mann a Mahle. nejhorší dopadl ten nejdražší, od KN, docela jsem čuměl. Je to tam celkem rozepsané.
---------------
Život je cesta. Čím dál-tím líp.
No tak ten test ze sveta motoru je k shlednuti prave na linku viz vyse.
Teda moc se mi KNko nikdy nepozdavalo, ale ze to bude takovej humus? Snizeni tlakove ztraty veskere zadne, navyseni propustnosti pro bordel znacne. Motor jiste dekuje...
Ale at si se svoji motorkou kazdy dela, co uzna za vhodne.
ona je taky otázka použití impregnace atd. Netvrdím, že KN filtruje lépe, nemám jak změřit, ale propustnost má větší (alespoň pocitově). Pokud se někdo pouští do většího marastu, může použít takovou tu šprcku na sání. Dle mého tyhle motory vydrží mooooc a nějaký prach co projde KN, směle spolykají.
Mě vyhovuje to, že KN filtr vyklepu, vyperu, nastříkám sprejem a hotovo. V případě větší nedostupnosti se v lesíku opláchne v potoce a jede se dál (i KN :-)). Se zanešeným papírákem toho moc udělat nejde, možná tak použít na buřty. WayAway - Na Bramboře kolem světa 2017