CHtel jsem se zeptat nema nekdo v elektronicke podobe servisni manual na r 1200gs 2010 .nechal jsem si srovnat predni kotouc a pri montazi na moto jsem strhnul sroub.V manualu bylo 24Nm ale manual mam na starsi rocnik tak mozna proto.DIKY za radu.
ne ne ten moment je pořád stejnej. a nebylo to spíš tím že když jsi ty šrouby povoloval tak jsi je neohřál horkovzduškou
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Nenahral jsem je me se to stalo pri montazi proste sroub vydrzel ale zavit na alu kole ne . nevim proc tam nedavaji delsi srouby ,daji tam m8 dva centaky dlouhe a pritom se tam vlezou 4cm. me se halavne zdal ten utahovaci momen velky .Myslel jsem ze u starsich rocniku je to jinak nez u me.
no jasný že jo. ty jsi totiž strhnul ten závit už přři vyšroubování, je tam lepidlo a to se musí vždy nahřát. pak se předejde těmhle stavum.
Tak urcite mas pravdu ale fakt tam sel pekne a porad se dotahoval a as sem ho poradne dotahoval tak se protocil no vidim ze na vsechno je treba odbornikou .tetka jak tam koupim ten delsi jake lepidlo pouzit.
servisák...stále čtu Tvé příspěvky v různých diskusích a musím Ti za kluky poděkovat! Odvádíš skvělou, neúnavnou a nikdy nekončící práci!
Vím, že máš své vlákno s poděkováním, ale tady mi to přijde JUST IN TIME! Díky.
Upravil liborGS dne 06.07.2015 13:53
Je prosím opravdu nutné při výměně předních kotoučů použít nové šrouby, které je drží?
Mechanik použil ty staré, zakápl je Loctilem a tvrdil, že by se toho nebál.
Ne že bych byl škrt, já je koupil nové, ale dlouhé (blbě jsem je objednal, ale jsa nejist poprosil jsem prodejce o kontrolu, ten mi potvrdil správnost objednávky a teď při prosbě o výměnu už nějaký měsíc hraje boj na zdrženou).
Suky napsal:
Je prosím opravdu nutné při výměně předních kotoučů použít nové šrouby, které je drží?
Mechanik použil ty staré, zakápl je Loctilem a tvrdil, že by se toho nebál.
Ne že bych byl škrt, já je koupil nové, ale dlouhé (blbě jsem je objednal, ale jsa nejist poprosil jsem prodejce o kontrolu, ten mi potvrdil správnost objednávky a teď při prosbě o výměnu už nějaký měsíc hraje boj na zdrženou).
ne nevadi to pokud jsou zalepeny muzou zustat stary srouby.
Vratil jsem se z dovolene najeto cca 4000 km a predni kotouc zase kmita ja us se na to vys... nevim co stim jeste necham prekontrolovat ty trny na kole ale pak us nevim poradi nekdo . r 1200 gs 2010
Samo ze vim ale proste pri brzdeni se me trepou riditka jak drahy pes ,kotouce jsem nechal srovnat dva tisice km a uplne to same . nekdo rika brzdove desticky ty mam origo jeste puvodni nekdo zase brzdic ty me kontrolovali jsou v poho jeste prej narazeny rafek stim pojedu tento tyden do Dobrise prekontrolovat a popripade srovnat ale to je posledni moznost.
Jaký jsi tam dával kotouče? Mě to udělalo něco podobnýho poté, co jsem koupil bremba místo origo BMW. Bremba jsou o 0,5 mm tlustší a už to pak na těch podložkách nepruží a zvlní se.
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
Já fakt nevím koupil jsem ji minuly rok mela jedenáct tisíc as doma po razantní jízdě jsem zjistil že jsou zvlnene kotouče poslaly me nove namontoval jsem a po pěti tisicach znova to samé myslel jsem že mají třeba malou vůli nechal jsem je srovnat a vyjel na dovcu po dvou tisících zase to samé horší fakt me to us štve uvidím ještě jestli to kolo alu není nějak pohle tento týden tam snim jedu
LukyGs napsal:
Jaký jsi tam dával kotouče? Mě to udělalo něco podobnýho poté, co jsem koupil bremba místo origo BMW. Bremba jsou o 0,5 mm tlustší a už to pak na těch podložkách nepruží a zvlní se.
Pár postřehů:
Orginál "BMW! jsou Brembo.
Pokud jsi tam dal tl. 5 mm (4,5 mm se už tuším nedělají) a nechal jsi původní distanční podložky nebo jak to nazvat, tak samozřejmě fungovat nebudou. Ale to jde poznat už při montáži. Jsou bez vůle a to je po zahřátí problém...