Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Srpen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Obecné doplňky na motorku

Navigace Garmin NUVI 550
MAKO
Přidané 21.11.2008 10:57

Registrace: 14.07.08
Už jste to měl někdo v ruce ? Zajímá mě hlavně display a funkčnost oproti Zumu bluetooth pro mě není důležitý.

TomasTT
Navigace Garmin NUVI 550
Přidané 21.11.2008 11:27

Registrace: 15.03.07
Já s ní jezdil jeden víkend a měli jsme jí v autě na cestu do Německa.
Zrovna jsem na tohle téma někomu odpovídal na motorkářích... tak to zkopíruju:

Technicky dobře řešený držák i ty navigace máme už nějakou dobu ale přišlo to v listopadu a moc zkušeností s tím není. Myslím tím že nejsou dlouhodobé zkušenosti.
Je to "allround" - ne specializovaná moto GPS, některé vychytávky Zuma tam pochopitelně chybí, mě nejvíc vadí absence Bluetooth ale nepřijde mi to jako drahá GPS - je to jedna z nejlevnějších vodo odolných (nemá IPX7 jako jiné) ale určitě bych neřekl, že je "odolná proti nárazům" a podobný kecy, co člověk čte na webshopech. Baterka je přibližně jako v mobilu - dotyk kontaktů nezajištěný šroubem apod. Prostě není to offroad ale na silnici asi v pohodě. Kapacita waypointů je 1000, to je OK, 10 tras taky stačí. My v tom máme CN2009 a topo ale zkoušel jsem různé speciální mapy a všechno funguje. Displej je hrubší než u Zuma a nemá takový jas ale je výrazně jasnější než Nuvi do auta (s vyjímkou těch úplně nejnovějších). V kamenných prodejnách se mají prodávat do 8999 Kč s DPH, což je myslím snesitelné, jiná vodoodolná GPS s programováním z počítače a možností použití TOPO map v téhle ceně - nevím. Držáky máme tři typy - na kolo a dva na motorku jako obvykle. Na sklad jsme vzali nejdřív jen ty nejvíc odpružené, protože v tom vidím potenciální slabinu. Napájení z 12 máme vyřešené z vlastní výroby - jinak běžný USB kabel to přepne do počítačového režimu a sice nabíjí ale nejde to současně používat. V tom momentu, kdy tam je ale USB, ten konektor není moc chráněný proti dešti a pro trvalý provoz by to sneslo ještě něco kolem toho a taky USB a vibrace, to nejde moc dohromady. USB u téhle i u Oregonu vidím jako velkou slabinu pro moto použití. Kdykoliv k vidění - stačí se stavit.

Funkčnost je přibližně stejná jako jakékoliv moderní Nuvi ale má to hezky přepínatelné režimy včetně "pěšího" a kola a má příjemné rozměry - dobrý kompromis velikosti jak na turistiku nebo kolo, tak do auta nebo na motorku.

www.touratech.com/shops/015/images/artikel/bbc/neuvi550_mvg-halterung_065-0013.jpg

Větší foto:
http://www.tourat...g00069.jpg
Upravil TomasTT dne 21.11.2008 11:29
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
MAKO
Navigace Garmin NUVI 550
Přidané 21.11.2008 11:52

Registrace: 14.07.08
Díky za vyčerpávající odpověď Tome thumbs up

Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Obecné doplňky na motorku :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 71
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,718
Nejnovější člen: Bezmena22

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.16 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI