Ahoj kluci,
potřeboval bych poradit. překopal jsem si svoje gs na adv. a k dokonalosti mě chybí jen tlumiče z adv. které jsou o 2cm vyšší a chci se zeptat jestli je to vůbec potřeba když jezdím jen polnačky a šotolinové cesty. jde mi oto, jestli má smysl vůbec měnit tlumiče za adv. když nebudu jezdit terén.... nechci ale díky těm 2cm něco na těch polnačkách urvat...
díky moc...
servisak napsal:
pokud budeš měnit tlumiče musíš vyměnit nebo prodloužit oba stojany. myslím si že je to zbytečny
jo o těch stojanech vím...zbytěčný že ta výška je dostačující a v klidu projedu i horší cesty?? když jsem tam ještě neměl tu velkou nádrž a ty všechny serepetičky kvůli kterým je to o něco těžší to znamená, že i nižší tak jsem v klidu projel i přes meze, teď se bojím to vyzkoušet, abych neurval ten spodní plech....
mám adv tlumiče na motorce už cca 60.000 km a nemůžu si to vynachválit. to abys si motorku obrnil nepovažuju za radu - budeš ještě těžší... prodlužování hlavního stojanu není nutné ani na drapácích a na boční jsem přidělal Al plech vypodložený gumou z rozety a je pokoj. Ale ta jízda ve stupačkách - už bych neměnil a nejsem žádný čahoun. neboj se toho a jdi do toho
Brý-den,
Vytekl mi zadní tlumič a asi se mi nechce resit repas, protože mam své GS 2009 (s ESA) celkem rad a chci at mi chvili vydrží... Rozhodl jsem se tedy pro sadu novych tlumičů.
Jelikož mam pres 2m, asi pujdu do adv.
(V autorizovanem servise-kam jsem doteď odjížděl mi cpou origo. dil za 50.000,-)
Tak řeším TT X Hyper Pro? (Jsem dost tezkej, ale jezdím sam a nemam vzadnem případě terení ambice)
Ma smysl kupovat TT-level 1 (+tužší pruzinu?)
A mate někdo prosim zkušenost s přechodem ze standardní GS výšky na GSA? Mam rad kdyz je motorka tužší, především kuli prosednuti a poloze v kolenou a zároveň si moc užívám horské klikatice..
Dekuji za jakoukoliv radu.
Josef
Upravil Josef63 dne 08.10.2016 13:49
Já mám na GS 2004 tlumiče TT pro GSA Level 1 + Level 2. Pružina vepředu standard, vzadu 160.
Ze začátku to bylo spíš horší než dobrý (moc tvrdý, především předek), ale asi se to Milda v TT už naučil nastavit, takže letos po repasi celkem OK. Škoda, že už Milan v TT není, když to teď umí naladit :-)
Zvýšení je super (mám 184), světlá výška dostatečná, jízda ve stupačkách paráda. Komfort ve dvou je taky OK (manželka si letos jízdu chválila jako velmi pohodlnou).
Stojany jsou krátké, ale žiju s nimi celkem v pohodě - pokud je potřeba, hlavní stojan se musí podložit prkýnkem, jinak jsou obě kola na zemi. Boční je krátký, takže motorka je trochu víc nakloněná, ale vybírám si místo na parkování tak, aby nestála z kopce a pak to nevadí. Trochu víc se do ní musím opřít, když ji chci narovnat, ale mých 100+kg si s tím hravě poradí :-)))
Shrnuto - nakonec spokojenost.
BMW GS = stroj na radost
Dik za radu! Dospěl jsem ke stejnému řešení L1+L2 z Touratechu. Bylo mi líto ustrihnout ESA, ale osobně si myslim, ze dobre vyladění podvozek udělá vic parády. Navíc kdyz jezdím sam a silnice. Kurňa at uz je jaro! Tesim se na vyšší bike
Nikde se nic "nestříhá" - prostě se odpojí konektory a hotovo.
Pochopitelně ty tlumiče řady ESA Plug&Travel se zapojují do stejných konektorů ale to je podstatně dražší (stejně drahé jako nové tlumiče od BMW) a i levnější ocelová varianta pro silniční ježdění nevyjde pod 2000EUR.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Josef63 napsal:
Tomáši, dneska jsme to spolu řešili a uz dávno Ste me přesvědčil Ok, tak se ESA nestriha, jen nefunguje...
Aha,
já nějak nezvládám ty přezdívky a jména dávat dohromady. Navíc někdo prodává L1 tlumiče a chodí milion dotazů co stojí hydraulika a jestli to jde na počkání atd... Tak jsem se v tom ztratil.
Nicméně se nestříhá jen prostě dál se nepoužívá
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...