zdravím
po výměně z 1200gs na 1200gsa sem pocítil rozdíl, při jízdě motorka vydává pravidelné vibrace,které bych přirovnal třeba k poškozenému ložisku,připadá mi to někde z oblasti převodovky či zadního kloubu. kdyz vymáčknu spojku,jsou také cítit a při pomalém poštění se motorka oklepe jako pes :-).má najeto 70 tis km. netušíte co by to mohlo být???
servisak napsal:
Klidne muze byt na vystupu. Zkontroluj to
pokud by byla na vystupu z převodovky,poznal bych to?ještě mě napadá po prolezení všech příspěvků jak na tom bude diferak no...zitra to rozhodím a vše překontroluji.
Když odděláš kyvku a sundáš kardan z výstupní hřídele a zkusíš s hřídelí zahýbyt nahoru-dolů, tak vadné ložisko poznáš. Osobně si ale myslím, že buď bude vadný některý křížek, nebo bude překroucený-pohnutý kardan v silentbloku nebo koncový převod (velká vůle na hřídeli s pastorkem). Ložiska na výstupní hřídeli převodovky jsou velmi sporadická závada - i když i to se může stát.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
jo díky, myslel jsem, že jsou tam drážky. Mám ji chvilku, tak ještě neznám každý šroubek. Tak je to protočený? Ty kloubky nesedí.
Upravil petrumr dne 22.11.2015 11:09
R 1200 GS 05
zdravím,
tak po dnešní jízdě jsem zjistil, že vibrace setrvávají,a to jsem dal jiný kardan ,provedl rozborku komplet diferenciálu a preventivně vyměnil 2 ložiska.nejvíce jsou znát při zařazeném 6. rychlostním stupni při rychlosti kolem 160 km/h. když sem kardan kuoval,tak v jednom místě malinko zadrhává,nevím zda by to mělo vliv.když roztočím kolo na stojanu s různými zařazenými stupni,je to celkem rachot obzvlášť na tu 6ku,ale jak jsem zde četl,je to asi normální.Napadá vás někoho kde by mohl být zakopaný pes?
díky
jak se dívám na ten starý kardan a jak říkáš, že na novým někdo při skládání zlomil jehličku. V životě jsem opravoval stovky kardanů a blbéj kardan umí udělat větší paseku než je jeho cena.
R 1200 GS 05
tentokrát uz je vibrace "stálá". kolama to proste není,bylo na vyvažovačce,ani nehází. viděl bych to na nějaké to ložisko, teď už snad jedině v převodovce, nebo jestě skusím nechat vyměnit ten křížek. nejhorší je že jsou to vše investice a jak zjisťuji ,tak kolikrát zbytečně :-(