Pavle je to vážně tak, u nás to nejde. Základ je aby dítě dosáhlo na stupačky a doufat že se nedopátrají skutečného věku. A nebo pořídit sajdu kde děti můžeš vozit legálně .... náše legislativa na sajdu moc "nemyslí".
Tady se řeší, jak převézt batole na motorce a v jiné diskuzi se dohadují o autech a doporučují pro rodinu T55 jako minimum pro bezpečný pohyb v městském provozu.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Tady se řeší, jak převézt batole na motorce a v jiné diskuzi se dohadují o autech a doporučují pro rodinu T55 jako minimum pro bezpečný pohyb v městském provozu.
Nad sedačkou jsem taky před pár lety přemýšlel, ale nakonec jsem to raději řešil zvednutím stupaček, klidnou, plynulou a předvídavou jízdou a naučením syna sedět v klidu, "nevrtět se", pořádně se držet a vysvětlením, že když spadne, tak to bude bolet - a to ví moc dobře, jelikož od 3 let jezdí na minibike a teď na dětském motokrosu. Jezdí se mnou od dětství na motorce okolo baráku a od 6-ti let normálně v provozu. Má komplet motovýbavu s veškerými možnými chrániči (kolena, chráničová košile...), Interphone (abychom se mohli na cestě domlouvat - na zastavení, pití, svačina, čůrání apod.). Nemám problém s ním jet třeba na 200km výlet, když se to dobře "rozfázuje" - v létě třeba zastávky na koupačku, zmrzlinu apod. Baví ho to. Co se týká legislativy, tak to prostě beru tak, že jestli mě zastaví, tak ponesu následky (pokuta, zakázání další jízdy...) - jinak doufám, že narazím na rozumného policisty, který to "přejde". Co se týče případného rizika nehody, tak v tom mám jasno úplně a v hlavě jsem si to vše srovnal, jelikož když vidím některé cyklisty, jak jedou z kopce 60km/h s dítětem na sedačce nebo ve vozíku (ve kterém absolutně nemají přehled, co jim dítě dělá), tak já s klukem v tandemu jsem naprosto v klidu. Teď je synovi 7,5 roku a na stupačky už dosáhne v pohodě v originálním umístění.
Upravil Tonda dne 19.11.2015 10:46
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...